ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει Facebook Twitter
Reuters
8

Θηλυκό τζάγκουαρ είχαν την έμπνευση να χρησιμοποιήσουν οι διοργανωτές στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, αλλά το ζώο ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη με αποτέλεσμα να θανατωθεί.

Το περιστατικό συνέβη σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης- απ’ όπου πέρασε η λαμπαδηδρομία –το οποίο εκπαιδεύει και άγρια ζώα.

Στρατιώτες είχαν το τζάγκουαρ, την «Τζούμα», δεμένο αλλά εκείνο κατάφερε να ξεφύγει και όταν στρατιώτες επιχείρησαν να το πιάσουν, όρμησε επάνω σε έναν από αυτούς. Τότε του έριξαν βέλη με αναισθητικό, τα οποία όμως δεν το σταμάτησαν και στη συνέχεια το πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς το.

 

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει Facebook Twitter

 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του άγριου ζώου στην τελετή. «Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Facebook. 

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει Facebook Twitter



Έντονες ήταν οι αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων όπως η PETA που επανέλαβαν τα αίτημα τους να μην χρησιμοποιούνται άγρια ζώα σε επιδείξεις, καθώς η πρακτική εαυτή ενέχει κινδύνους τόσο για το ζώο, όσο και για τους ανθρώπους. 

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Είμαι ένα από αυτά τα "τρολ" boxer (φαντάζομαι με είχες στο μυαλουδάκι σου) αν και λίγο άκυρη η έννοια, γι' αυτό που εννοείς. Το γεγονός ότι πήρες 50 θετικές, δεν σημαίνει τίποτα ειδικά στο θέμα "πρώτα ο άνθρωπος", φαντάζομαι κανένας από εσάς δεν θα θυσίαζε την ζωή του ή δεν θα πάλευε γι αυτήν, αν είχε απέναντι του ένα άγριο ζώο.Διάβασε την ανάλυση του "τρολ" λοιπόν:Ναι, πρώτα είναι ο άνθρωπος (να σου θυμήσω ότι ανήκεις ακόμα σε αυτό το είδος, εκτός αν περπατάς στα 4 χωρίς ρούχα γρυλίζοντας, έχοντας ταυτιστεί με κάποιο ζώο της προτίμησης σου), αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διοργανωτές δεν είναι μ@λ@κες μόνο και μόνο συνδιάζοντας το Ολυμπιακό Πνεύμα, με αλυσίδες σε ένα όμορφο ζώο και φιάσκο, όσον αφορά την "διοργάνωση". Ναι, το jaguar έπρεπε να θανατωθεί, εκτός αν θα χαιρόσουν περισσότερο να έχει σκοτώσει 2-3 και να χαθεί τρέχοντας.Δεν είναι θέμα "τρολ" φιλαράκο, αλλά κοινής λογικής και νοημοσύνης που ως άνθρωπος, έχεις πιο ανεπτυγμένη. Η φιλοζωία είναι θετικό στοιχείο στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, mandatory θα έλεγα, γιατί η απέχθεια προς τα ζώα μάλλον κρύβει και άλλα ψυχολογικά κουσούρια, αλλά κάποιοι, αγγίζετε την γραφικότητα είτε με δακρύβρεχτα σχόλια, είτε εξίσωσης οποιουδήποτε ζώου (ή ακόμα παραπάνω), με τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος, πρέπει να σέβεται την φύση και την ζωή και να μην λειτουργεί ως παράσιτο αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο δύσκολο να το τηρήσεις πάντα, όταν βρίσκεσαι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, τρώς κρέας, με 7 δις πλυθησμό με την γή να ασφυκτιά.