Θηλυκό τζάγκουαρ είχαν την έμπνευση να χρησιμοποιήσουν οι διοργανωτές στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, αλλά το ζώο ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη με αποτέλεσμα να θανατωθεί.

 

Το περιστατικό συνέβη σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης- απ’ όπου πέρασε η λαμπαδηδρομία –το οποίο εκπαιδεύει και άγρια ζώα.

 

Στρατιώτες είχαν το τζάγκουαρ, την «Τζούμα», δεμένο αλλά εκείνο κατάφερε να ξεφύγει και όταν στρατιώτες επιχείρησαν να το πιάσουν, όρμησε επάνω σε έναν από αυτούς. Τότε του έριξαν βέλη με αναισθητικό, τα οποία όμως δεν το σταμάτησαν και στη συνέχεια το πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς το.

 

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγει

 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του άγριου ζώου στην τελετή. «Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Facebook. 

Bραζιλία: Χρησιμοποίησαν τζάγκουαρ στη λαμπαδηδρομία και το σκότωσαν όταν εκείνο προσπάθησε να ξεφύγειΈντονες ήταν οι αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων όπως η PETA που επανέλαβαν τα αίτημα τους να μην χρησιμοποιούνται άγρια ζώα σε επιδείξεις, καθώς η πρακτική εαυτή ενέχει κινδύνους τόσο για το ζώο, όσο και για τους ανθρώπους.