Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και του Κηφισσού

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και του Κηφισσού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
12

Το πράσινο φως στο σχέδιο μετεγκατάστασης των σταθμών ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε άλλο σημείο της Αττικής δίνει το πακέτο Γιούνκερ, που φαίνεται πως ξεκλειδώνει την μεταφορά των δύο σταθμών σε ενιαίο χώρο στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το έργο αυτό αναμένεται να φτάσει σε κόστος τα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν το επιχειρηματικό σχέδιο και τις μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ημερομηνία έναρξης των εργασιών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017 και θα γίνει σε μία έκταση 66,4 στρεμμάτων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε αυτό το χώρο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων, όπως χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και χώροι πολιτισμού. 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Επιβάλλεται τα ΚΤΕΛ να συνδεθούν με τα μέσα σταθερής τροχιάς και όχι να τρέχεις από την ομόνοια στη μενάνδρου, με καύσωνα ή με βροχή, για να προλάβεις το 051. Ούτε και είναι πάντα εύκολο και συμφέρον να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις - ποιος σου είπε ότι η αναβάθμιση (που μπορεί να περιλαμβάνει στατική ενίσχυση, ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων) δεν θα κάνει περισσότερο από 300εκ;