Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
6

Ύστερα από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, το 1986 στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, περίπου 300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της ραδιενέργειας. Τα ζώα όμως έμειναν. Και πολλαπλασιάστηκαν ανενόχλητα.

 

Σύμφωνα με το Slate, η περιοχή γύρω από το Τσερνόμπιλ είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Ευρώπη.

 

Ο φωτογράφος Gaschak φωτογραφίζει από το 1995 την άγρια φύση της περιοχής καταφέροντας να απαθανατίσει αυτό το παράξενο βιότοπο, που δημιουργήθηκε στη σκιά μιας καταστροφής.

 

 

1.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Λύκος

 

 

2.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Άλκη

 

 

3.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Ζαρκάδι

 

 

4.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Αετός

 

 

5.

 

Η άγρια φύση του Τσερνόμπιλ Facebook Twitter
Στα αριστερά μία αυτόματη κάμερα

 

 

Φωτογραφία
6

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια
πολύ ευχάριστο.. άντε να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος να αυτοκαταστραφεί ο άνθρωπος για να επιβιώσει η Φύση !γιατί αλλιώς είμαστε ικανοί να κάνουμε και καμιά ζημιά στον ήλιο, ηλιακό σύστημα, σύμπαν, κλπ..
Κλασική αυτάρεσκη ανθρωποκεντρική αντίληψη περί φύσης. Τι ακριβώς ενοείς να επιβιώσει η φύση;Η πυρηνικές αντιδράσεις είναι ένα απολύτως φυσικότατο φαινόμενο. Φυση ενοείς μαλλον οι ανθρωποι να στοιβαζόμαστε σαν σαρδελες σε μεγαλουπόλεις για να δώσουμε στα καημενα τα ζωακια το χωρο που τους αξιζει. Ξέρεις κάτι η φυση σε έχει γραμμένο. Δε δινει δεκάρα αν θα εξαφανιστείς η αν θα συνεχίσεις να υπάρχεις. Στο συμπαν συμβαινουν γεγονότα τοσο αποκαλυπτικά που η σταθερότητα είναι κατι αστειο (βλεπε κατάρευση αστερα σε σουπερ νοβα ή ακομα χειρότερα σε μαυρη τρυπα)Η φυση εδώ στη γη δεν ήταν ποτέ της σταθερή έχει περάσει περιόδους παγετωνων σουπερηφαιστειακων εκρηξεων εξάλειψη του 97 % ΟΛΩΝ των ειδών κλπ. Οποτε το να νομιζεις οτι μπορεις να επεμβεις αφυσικα στη φυσικη γη ειναι αυταπατη. Δες και αυτο http://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c για να καταλαβεις τι ενοοω. Η αν βαριεσαι αυτο που ειναι πιο μικρο http://www.youtube.com/watch?v=IIkiUxebrAw
και που ακριβώς αυτό που λες έρχεται σε αντίφαση με αυτό που λέω... ; προφανώς λόγω της συσσωρευμένης καταπίεσης ήθελες απλά να γράψεις αράδες και όχι να προσπαθήσεις έστω και λίγο να "διαβάσεις" πραγματικά και να καταλάβεις τί γράφει ο άλλος.εύγε