Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
13

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως το ΕΚΑΣ θα χορηγηθεί ως επίδομα στους δικαιούχους με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή.

Το συγκεκριμένο λογιστικό τρικ αποτελεί το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά ξεκαθάρισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε μάλιστα.

Αναφορικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο της προηγούμενης Κυριακής, ο υπουργός εξήγησε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» επισήμανε, και πρόσθεσε για την κυβερνητική απόφαση να επιβάλει φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Τέλος και σχολιάζοντας τις αλλαγές στα εργασιακά, ο υπουργός είπε ότι «οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
πόσο γλυκιά μπορεί να είναι αυτή η καρέκλα της εξουσίας για να καταδέχεσαι τέτοιο ξεφτίλισμα;να λες και να κάνεις τέτοια πράγματα και να λές στον εαυτό σου και στους άλλους ότι καμαρώνεις...και δεν σε πάνε με το ζόρι να κάτσεις σε τέτοια καρέκλα, μόνος σου πάς...
Ανεβάζεις το φπα σε ένα προϊόν για να ανέβουν τα έσοδα του κράτους.Δηλώνεις ως Μαρία Αντουανέτα ότι "ας ζήσουν χωρίς αυτά μωρέ" , δηλαδή ας μην τα καταναλώσουν, ώστε να μειωθούν τα αναμενόμενα έσοδα του κράτους απ τον φπα αυτού του προϊόντος, που ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ανέβασες.Λες την αύξηση εμμέσου φόρο "νεοφιλελε μέτρο".Η πεμπτουσία του Συριζα. Ας κρατήσουν οι περήφανοι χοροί αδέρφια.
Σαφώς και μπορούμε, αλλά για πιό λόγο? Για να μην μειώσουν τις απολαβές της κομματικής τους πελατείας? Για να συνεχίσουν οι βολεμμένοι να παίρνουν μισθούς Ευρώπης αλλά να προσφέρουν υπηρεσίες Ουγκάντας? (και αν)
Καφές και τσιγάρα αφορούν την πλουτοκρατία, δεν θα κλάψουμε δα και για τους καπιτάλες!!Τιμωρούμε τους φασίστες τους Μενουμευρώπηδες που καπνίζουν και πίνουν καφέδες, οι φτωχοί αντιευρωπαίοι δεν θίγονται. Όσο για το Μνημόνιο, αυτό έλειπε, να μας πουν οι φιλελέδες ότι δεν το θέλουν. Εμείς το πρόγραμμά τους εφαρμόζουμε και σας ανακουφίζουμε κιόλας!!!Μιλάτε κιόλας
Και οι γυναίκες είναι πιο όμορφες χωρίς να φτιάχνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκια κι άλλα τέτοια αχρείαστα να υποθέσουμε; Σιγά σιγά προς τα εκεί το πάμε.