Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
13

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως το ΕΚΑΣ θα χορηγηθεί ως επίδομα στους δικαιούχους με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή.

Το συγκεκριμένο λογιστικό τρικ αποτελεί το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά ξεκαθάρισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε μάλιστα.

Αναφορικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο της προηγούμενης Κυριακής, ο υπουργός εξήγησε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» επισήμανε, και πρόσθεσε για την κυβερνητική απόφαση να επιβάλει φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Τέλος και σχολιάζοντας τις αλλαγές στα εργασιακά, ο υπουργός είπε ότι «οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΕΛ.Α.Σ.

Πολιτική / Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ένταξη του Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛ.Α.Σ. - «Χρειαζόμαστε σουτέρ, αδελφέ»

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως «αξιόπιστος εταίρος» των ΗΠΑ – Οι ανακοινώσεις για ρεύμα και αποζημιώσεις

Η επίσκεψη Ρούμπιο, οι επιδοτήσεις για τη βιομηχανία και τους αλιείς και τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στην Κρήτη, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
THE LIFO TEAM
ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
πόσο γλυκιά μπορεί να είναι αυτή η καρέκλα της εξουσίας για να καταδέχεσαι τέτοιο ξεφτίλισμα;να λες και να κάνεις τέτοια πράγματα και να λές στον εαυτό σου και στους άλλους ότι καμαρώνεις...και δεν σε πάνε με το ζόρι να κάτσεις σε τέτοια καρέκλα, μόνος σου πάς...
Ανεβάζεις το φπα σε ένα προϊόν για να ανέβουν τα έσοδα του κράτους.Δηλώνεις ως Μαρία Αντουανέτα ότι "ας ζήσουν χωρίς αυτά μωρέ" , δηλαδή ας μην τα καταναλώσουν, ώστε να μειωθούν τα αναμενόμενα έσοδα του κράτους απ τον φπα αυτού του προϊόντος, που ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ανέβασες.Λες την αύξηση εμμέσου φόρο "νεοφιλελε μέτρο".Η πεμπτουσία του Συριζα. Ας κρατήσουν οι περήφανοι χοροί αδέρφια.
Σαφώς και μπορούμε, αλλά για πιό λόγο? Για να μην μειώσουν τις απολαβές της κομματικής τους πελατείας? Για να συνεχίσουν οι βολεμμένοι να παίρνουν μισθούς Ευρώπης αλλά να προσφέρουν υπηρεσίες Ουγκάντας? (και αν)
Καφές και τσιγάρα αφορούν την πλουτοκρατία, δεν θα κλάψουμε δα και για τους καπιτάλες!!Τιμωρούμε τους φασίστες τους Μενουμευρώπηδες που καπνίζουν και πίνουν καφέδες, οι φτωχοί αντιευρωπαίοι δεν θίγονται. Όσο για το Μνημόνιο, αυτό έλειπε, να μας πουν οι φιλελέδες ότι δεν το θέλουν. Εμείς το πρόγραμμά τους εφαρμόζουμε και σας ανακουφίζουμε κιόλας!!!Μιλάτε κιόλας
Και οι γυναίκες είναι πιο όμορφες χωρίς να φτιάχνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκια κι άλλα τέτοια αχρείαστα να υποθέσουμε; Σιγά σιγά προς τα εκεί το πάμε.