«Καρναβάλι», χαρακτηρίζει την αντιρατσιστική συγκέντρωση ο Πλεύρης

«Καρναβάλι», χαρακτηρίζει την αντιρατσιστική συγκέντρωση ο Πλεύρης Facebook Twitter
22

Ως «αντιρατσιστικό καρναβάλι» χαρακτηρίζει o Θανάσης Πλεύρης  την αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο στην Αθήνα, λίγες μόνο ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στα Πετράλωνα. Κάνει δε και συστάσεις μέσω Twitter στον Γιώργο Καμίνη, διαμηνύοντας του, «ότι η Αθήνα είναι πόλη ελληνική και όχι πολυπολιτισμική.»

 

«Καρναβάλι», χαρακτηρίζει την αντιρατσιστική συγκέντρωση ο Πλεύρης Facebook Twitter

Στην κριτική που δέχεται ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ και πολιτευτής πλέον με τη Ν.Δ., απαντά στο ίδιο πνεύμα αλλά ανακαλύπτει και τον πόνο του δημότη, για να μαζέψει λίγο τις εντυπώσεις από το πρώτο tweet.

«Καρναβάλι», χαρακτηρίζει την αντιρατσιστική συγκέντρωση ο Πλεύρης Facebook Twitter
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο Πλεύρης πιάνει στασίδι για μια Αμερικανικού τύπου θρησκευόμενη Δεξιά, tea party κλπ. Και πολιτικά και στυλιστικά. Και ο Τσίπρας για Ομπάμα, αν προτιμάτε.
Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει καταδικαστεί και φυλακισθεί (βέβαια η Δικαιοσύνη και οι Φυλακές σα μάνα-περιστέρα τον έκλεισαν στην αγκαλιά τους) είναι ο Μιχαλολιάκος. Πρόκειται για τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας στα τέλη της δεκαετίας του '70 στο σινεμά Άστυ, χωρίς προειδοποίηση, κάτω από καθίσματα θεατών, με αρκετούς τραυματίες, 2 βαριά. Στόχος τα θύματα και η αποσταθεροποίηση της νεότευκτης Δημοκρατίας.Αυτοί σήμερα ομιλούν για "αριστερή τρομοκρατία" και με αυτούς συνδιαλέγεται ο κ. Δένδιας, ως δήθεν "άκρο", που όμως είναι όχι της "ανομίας", αλλά του "παίρνω το νόμο στα χέρια μου". Ισόκυροι, όπως λέει και ο Άγιος Καλαβρύτων...Ντροπή και όνειδος στη ΝΔ. Συντηρητικοί υπάρχουν και άλλοι στην ΕΕ, μα είναι και λογικοί. Μέρκελ, Κάμερον και, αν σας φαίνονται πολύ ξενέρωτοι, Μόντι, Ραχόι. Ακόμα και ο τελευταίος, διατήρησε τον πολιτικό γάμο με δικαίωμα υιοθεσίας των ομοφυλοφίλων! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι πρόκειται για πολιτικούς χώρους που έχουν δει σοβαρά το μέλλον των χωρών τους μέσα στην ΕΕ ως οργανικά μέλη, μέσα στις αξίες της, μέσα στις αρχές της. όχι μόνο για να τραβάμε κονδύλια. Η ΝΔ είναι συντηρητικός χώρος σοβαρός, που θέλει την πορεία μας μέσα στην ΕΕ, ή θεραπαινίδα της ακροδεξιάς; Μ' αυτό που λέει ο Δένδιας για την Αξιωματική Αντιπολίτευση βάζει βόμβα στους θεσμούς! Μήπως η ΝΔ τελικά είναι έξω από το Συνταγματικό Τόξο;Στο μεταξύ η χυδαιότητα των ΜΜΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Να μείνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη στημένη τράπουλα γιατί; Φτάνει το γλύψιμο στις μπότες της ΧΑ!
Στα χρυσαυγιτάκια που πάτησαν "όχι" στα προήγουμενα σχόλια και θα πατήσουν και σ'αυτό: Φέρτε κι άλλους, δεν φτάνετε, τα "ναι" είναι πολύ περισσότερα.
εγω βριζω τους χρυσαυγιτες δολοφονους και καθαρματα και δεν πηρα ουτε ενα ναι!!! ποιοι ειναι οι χρυσαυγιτες τελικα? μηπως οι υπολοιποι με τα ναι? η πρπει να ακουω αντιφασιστικη συγκεντρωση και να τρεχω σαν προβατο? ρε παιδια να κανουμε μια συναντηση να καταλαβετε οτι δεν ειμαι εξωγήινος! εδω ειμαι ματακια εχω και βλεπω. οι δολοφονοι ηταν πυροσβεστης ο ενας και ανεργος ο άλλος....εξακολουθειται να πιστευετε στο εργατες ενωμενοι ποτε νικημενοι σε αντιρατσιστικη συγκέντρωση!!!? ελεος!
Εννοούσα τα περισσότερα σχόλια, στα οποία πραγματικά μόνο ένας φασίστας θα μπορούσε να πατήσει "όχι". Ο Πλεύρης, ως φασίστας, χαρακτήρισε την συγκέντρωση καρναβάλι με γνώμονα το ότι ήταν αντιρατσιστική, και οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν σε σχέση μ'αυτό.Εσύ χαρακτήρισες τη συγκέντρωση καρναβάλι με διαφορετικό γνώμονα και κατέληξες να λες ότι έχει δίκιο ο Πλεύρης! Αφενός. Και αφετέρου με γνώμονα τελείως άκυρο για το θέμα. Πώς έμπλεξες το "εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" με το ότι ο ένας θύτης ήταν πυροσβέστης και ο άλλος άνεργος; Από πού κι ως πού όποιος υποστηρίζει το πρώτο πρέπει να υποστηρίζει οτιδήποτε κάνουν οι εργάτες και οι άνεργοι -πόσω μάλλον τις ρατσιστικές/φασιστικές πράξεις τους; Αν, πάλι, θεωρείς ότι το συγκεκριμένο πανό δεν κολλούσε με τον χαρακτήρα της συγκέντρωσης, πρώτον, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος εδώ μέσα που θα μπορεί να σου εξηγήσει πολύ καλύτερα από εμένα τη σχέση ανάμεσα στην οικονομική εξαθλίωση και τα φασιστικορατσιστικά φαινόμενα. Επειδή καταδικάζει κανείς τον πυροσβέστη και τον άνεργο ως άτομα που ασπάστηκαν φασιστικές αντιλήψεις, δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζει τους κοινωνικοπολιτικούς λόγους που τους οδήγησαν σε αυτό. Και δεύτερον, διαχρονικά δεν συμφωνούσαν σε όλα όσοι εναντιώθηκαν στον φασισμό. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε στο τι κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει η κοινωνία αφού ξεμπερδέψει με τον φασισμό για να είμαστε εναντίον του φασισμού. Αν χρησιμοποιείς τη διαφωνία σου με την προβολή συγκεκριμένων ιδεολογικών θέσεων ως επιχείρημα εναντίον μιας ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ συγκέντρωσης, είναι λογικό να δίνεις την εντύπωση ότι ψαχνόσουν να βρεις κάτι στραβό με την συγκέντρωση. Και η εντύπωση επιτείνεται από το "έχει δίκιο ο Πλεύρης". Δεν είναι ανάγκη να είναι κομμουνιστής κανείς για να τον ξενίσει το ότι έδωσες έμφαση στο πανό, και μάλιστα δικαιώνοντας τον Πλεύρη για το ρατσιστικό του σχόλιο.
οταν βλέπεις στη συγκέντρωση πανο-πλακατ που γραφουν "εργατες ενωμενοι ποτε νικημενοι"....εχει δικιο ο πλέυρης! δηλαδη αυτοι που σκοτωσαν τον νεαρο πακιστανο αν διαβασατε ηταν ο ενας ανεργος και ο άλλος πυροσβεστης. τα πανο και τα πλακατ αλλα ντ'αλλων δηλαδη. συγκεντρωση ναναι και οτι ναναι φυγαμε να διαμαρτυρηθουμε. δηλαδη θελουν να ειναι ενωμενοι με αυτα τα καθαρματα της δολοφονιας? η ειδαν συγκεντρωση αντιρατσιστική και μπηκαν?
Με λυπεί το γεγονος οτι μια αντιφασιστικη πορεια πρεπει οπωσδηποτε να ειναι φουλ "αριστερη"...ομως εχει σχεση με τα επαγγελματα των χρυσαυγιτων..παντα οι εκτελεστες ειναι χαμηλης προελευσης και παντα το χαος εξυπηρετει τους "ανωτερους" και "δυνατοτερους" στην κοινωνια
To καρναβαλι ειναι χαρα,διασκεδαση με ολους χωρις να σε νοιαζει ποιος και τι ειναι ο διπλανος σου,ειναι ζωη.Αυτα που πρεσβευουν τυποι σαν τον Πλευρη ειναι ψευδαισθησεις μεγαλειου,ψευτικες μισανθρωπιστικες αρχες,θανατος,λατρεια για τον λαο-μαζα,μισος για τον πολιτη...ναι λοιπον ηταν καρναβαλι.
Αυτουνού το κόμμα κυβερνά σήμερα. Αυτουνού το κόμμα "ανέχθηκε" τη συμπεριφορά των μπάτσων στη Θεσσαλονίκη.Αυτουνού το κόμμα οργάνωσε το Δεκέμβριο του '08.Αυτουνού το κόμμα διοργανώνει τις εκδηλώσεις αστυνομικής αρετής με σκούπες, φαράσια και επιδρομές σε ερειπωμένα κτήρια.Αυτουνού το κόμμα δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τον ίδιο και τις αδερφές πολιτικά ψυχές από το περίπτερο του θείου Γιώργου.Γιατί όχι λοιπόν: μπορεί να λέει αυτά που πιστεύει χωρίς να δαγκώσει τη γλώσσα του - θα ξαναεκλεγεί και αυτός και τα ξαδέρφια του της Χ.Α.
Δεν ήταν αντιρατσιστική απλώς! Ήταν Α-Ν-Τ-Ι-Φ-Α-Σ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Η!!! Με καθαρά μηνύματα ΚΑΤΑ της Χρυσής Αυγής! Ήταν ένα γεγονός που είχε οργανωθεί απο τον Οκτώβρη με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ (και όχι του Καμίνη), πραγματοποιήθηκε παράλληλα σε άλλες 18 πόλεις του κόσμου, πάνω απο 10.000 άτομα ήρθαν στη πορεία και στη συνέχεια στη συναυλία απο κοινότητες μεταναστών, σχολεία και σχολές, εργασιακούς χώρους, απο την LGBT κοινότητα, από διάφορες πολιτικές παρατάξεις κλπ και τα κανάλια για να το κουκουλώσουν προσπάθησαν να τη πλασάρουν ως κίνηση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άτυχου 27χρονου! Αθήνα - Πόλη Αντιφασιστική ήταν το σύνθημα και όχι Αθήνα - Πόλη που δίνει αξία στο κάθε φασίστα!
για μένα πάντως καρναβάλι είναι να φοράς μαύρο σακάκι με ανοιχτό μπλε γραβάτα!επίσης μου κάνει τρομερή εντύπωση ποσο χρόνο έχουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες και μπαίνουν τόσο τακτικά στο twitter. Με τόση δουλειά και υποχρεώσεις με το ζόρι μπαίνω στον δικό μου λογαριασμό
και μένα μ'ενοχλεί που αναπνέεις αλλά δεν πρήζω τον κόσμο. Ο μπαμπάς σου τουλάχιστον είναι αστείος, γράφει και κανά βιβλίο που ούτε για το άλτερ δεν κάνει, γελάμε λίγο. Η δικιά σου συνεισφορά στην ανθρωπότητα ποια είναι; Η γκρίνια;
Αστείος ο πατήρ Πλεύρης;...ότι να 'ναι! «...Για τις απόψεις του, ο Κώστας Πλεύρης (γεννημένος 1939) έχει χαρακτηριστεί, ακόμη και από εφημερίδες του συντηρητικού πολιτικού χώρου, ως "ναζιστής", "πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού" και "θεωρητικός του φασιστικού χώρου"» (..πριν ακόμη γίνει "της μόδας")«Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος σε ηλικία 16 ετών, το 1973, εντάχθηκε στην άκρο δέξια οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη "4η Αυγούστου"...»
ε βέβαια αστείος. Έστω, γελοίος. τον έχεις ακούσει να λέει τίποτα σοβαρό ποτέ;έχει και αυτο το ασπρο-κίτρινο χρωματάκι στο μαλλί που θυμίζει γένια παππού που καπνίζει ASSOS επί χρόνια, που να κρατηθείς; Σαρλώ.
Ίσως η αντιμετώπιση ως "αστείου" του Πλεύρη (του πατέρα) κι άλλων τέτοιων μας έφερε εδώ που μας έφερε. Δεν είναι αστείο όταν διαδίδει το μίσος και ειδικά όταν έχει κάνει τόσο καλή δουλειά όπως δείχνει η κατάσταση. Κάτι το τόσο επικίνδυνο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αστείο.