Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα

Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα Facebook Twitter
34

Χωρίς μετρό θα μείνει και αύριο Τρίτη η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε νέα απεργία, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε, μετά από προσφυγή της διοίκησης, τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.

Εκτός από την 24ωρη στο Μετρό, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα από  τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης είχε απειλήσει με επίταξη των εργαζομένων ενώ είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι απεργούν αλλά πληρώνονται με διάφορες μεθόδους, όπως είναι η λήψη άδειας την ημέρα της απεργίας. Πριν από λίγο σε ρεπορτάζ, στην τηλεόραση του Αλφα, παρουσιάστηκαν στοιχεία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. σύμφωνα με τα οποία, στις 17 Ιανουαρίου από τους 1.300 εργαζόμενους, απέργησαν οι 430, ενώ 790, περισσότεροι δηλαδή από τους μισούς, δήλωσαν ρεπό ή άδεια την ημέρα της 24ωρης απεργίας, επομένως πληρώθηκαν κανονικά. Τη δεύτερη ημέρα απεργίας, στις 18 Ιανουαρίου, από τους 2.522 εργαζομένους, απήργησαν οι 967, ενώ ρεπό, άδειες και ασθένειες δήλωσαν οι 1.310.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Ρε παιδιά είναι απλά τα πράματα:ρίξτε μια ματιά στους μισθούς και τα επιδόματα που απολάμβανε ο κλάδος του κυρίου Σταματόπουλου από το 2009 σύμφωνα με το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λέανδρου Ρακιντζή και θα καταλάβετε γιατί ''χτυπιέται΄΄ 5 μέρες τώρα στα τηλεπαράθυρα το πρώην τέκνο του βαθέως ΠΑΣΟΚ και ..νυν αριστερός αντικαπιταλιστής(!!) μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: http://politiki-gnomi.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html να τους χαιρόμαστε Πηγή: www.lifo.gr
Εξαιρετικος ο αγωνας των εργαζομενων του ΜΕΤΡΟ. Ειναι για χειροκροτημα η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ. Απο ποτε ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ενω απεργεις; Απο ποτε δηλωνεις οτι εισαι σε ΑΔΕΙΑ ενω απεργεις; Σαφως και εχουν το δικαιωμα να απεργουν. Το δικαιωμα να με εξαπατουν ως πολιτη και μερος του συνολου πληρωνοντας τους μεσω εφορειας, χαρατσιων, κρατησεων, φπα κτλ δεν το εχουν. Δεν αγωνιζονται αυτοι για τα εργατικα δικαιωματα. Απλα δειχνουν ποσο βαθια στο DNA τους εχει εισχωρησει η νοοτροπια του λαμογιου δημοσιου υπαλληλου. Δεν γινεται να πληρωνεις μηνιαια καρτα για να πηγαινοερχεσαι και παραλληλα να απεργουν μια εβδομαδα σημερα. Ξεφτιλα και ντροπη.
ζητείστε τα από την εργοδοσία τους... Μέχρι να περάσει άλλο νόμο η νέα χούντα, η άδεια θα πληρώνεται. Άμα εσύ γουστάρεις το καλοκαίρι να παίρνεις απλήρωτη άδεια, πρόβλημά σου και καλά να πάθεις. Αμα γούστάρεις να πάρουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του μετρό το καλοκαίρι την άδειά τους και να το κλείσουμε εντελώς, αυτό είναι δικιά σου διαστροφή. Μέχρι τοτε, οι ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ άδειες (που ΕΓΚΡΙΝΕΙ η διοίκηση της Αττικό Μετρό) θα πληρώνονται κανονικά. Αν κατεβαίνανε στο δρόμο, θα τσιρίζατε ότι κόβουν την κυκλοφορία, τώρα που δεν κατεβαίνουν αλλά απλώς δεν προσέρχονται στην εργασία τους με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο, πάλι ουρλιάζετε ότι δεν μπορείτε να πάτε στη δουλίτσα σας (από την οποία όταν σάς διώξουν, τέτοιοι ψοφοδεείς που είστε) θα γκρινιάζετε και θα χτυπιέστε να χάσει κι άλλος κόσμος τη δουλειά του μπας κι αισθανθείτε καλύτερα...
Ποιοι σε εξαπατουν λοιπον αυτοι που τους πληρωνεις μεσω των προαναφερθεντων η αυτοι που σου επεβελαν ληστρικα χαρατσια/φορολογια και γενικα λανθασμενη φορολογικη πολιτική(ομολογια Τομσεν) παντα εις βαρων των αδυνατων.Ποιο απο τα δυο εχει μεγαλυτερο βαρος και ταλαιπωρια για σενα ?Οταν οι ιδιοι που μεμφεσαι,καναν απεργια για τα πανακριβα εισητηρια-που εσυ σαν αβουλος χανος αδιαμαρτυρητα πληρωνεις-για ποιανου τοτε τα εργασιακα δικαιωματα αγωνιζονταν αν οχι για τα δικα σου ?
Τα ληστρικά χαράτσια είναι γιατί δεν εχει πια αλλά λεφτά μπουφο. εσύ ο αεροψεκασμένος να μας πεις απο που θα βρουν τα λεφτά να πάμε να πάρουμε και εμείς. By the way αποδειξη ζητάς; Απεργούν λέει γιατί πήγαν να ανεβάσουν το εισητηριο. Έαν εχει ελλειματα και λαθρεπιβιβαση; Πως θα ταιστουν τόσοι εργαζόμενοι; Με τα λεφτα των ξενων που δανειζουν το αχρηστο χρεωκοπημενο κράτος;; Και καναν και απεργεια γίαυτο τον λογο;;; ΕΛΕΟΣ πρέπει να αρχίσει να ονομάζεται αυτή η χώρα.
δύσκολο θέμα... πολλοί κοιτούν τη πάρτη τους μόνο, το ξεβόλεμα του να μην έχεις μέσα μεταφοράς... απ την άλλη ισχύει οτι το να παίρνουν άδεια την μέρα της απεργίας και να πληρώνονται είναι λίγο ξεφτίλα... το θέμα είναι οτι μας @#$^$^^ οι ερασιτέχνες πολιτικοί που κάποιοι έχουν ψηφίσει και τώρα τρωγόμαστε μεταξύ μας, μια χαρά για αυτούς... αν όμως.. απεργούσαν όλοι... ΟΛΟΙ.. για 2 βδομάδες... (έχουμε να φάμε ρε παιδιά για 2 βδομάδες, έτσι δεν είναι? κάπως θα το βολέψουμε)... αν λοιπόν γινόταν αυτό, τότε όσοι τώρα κράζουν ατελείωτα τους απεργούς θα καταλάβαιναν την αξία της απεργίας αλλά και τη δική τους δύναμη. μεγάλη κουβέντα πάντως και βλέπω οτι ήδη οι περισσότεροι απλά διαλέγουν πλευρά αντί να το δουν το θέμα πιο αποστασιοποιημένα
Θα ήμουν στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που εδώ και χρόνια κάνουν απεργία ΚΑΘΕ βδομάδα, αν μπορούσαν να μου αποδείξουν ότι με τους "αγώνες" τους έχει επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα, είτε για τους ίδιους, είτε για το γενικότερο καλό. Μέχρι να έρθει αυτή η ευτυχισμένη μέρα, λυπάμαι πολύ, αλλά θα έχω ισχυρές αμφιβολίες κατά πόσον οι απεργίες τους, εκτός από το να συμβάλλουν στο να γίνεται ακόμα πιο έντονη η δυστυχία μας, έχουν κάποιο νόημα
Η το μετρο θα απεργει... Η τα καραβια θα μενουν δεμενα γιατι καποιοι επειδη δεν μπορουν να κανουν απεργια, απλα κλεινουν το λιμανι... Η οι αγροτες θα εχουν κοψει τη χωρα στα δυο... Η οι ταξιτζηδες θα εχουν αποκλεισει το κεντρο... Καθενας για την παρτη του, μην χασει κανεις το βολεμα του, αμεσως πρεπει να παρασυρει και ολους τους αλλους μαζι. Αφου ταλαιπωρουμαι σου λεει πρεπει να ταλαιπωρηθεις και εσυ για να με νιωσεις. Δεν ειναι ετσι κυριοι, βρειτε τροπο να διαμαρτυρεστε ωστε να εχετε την κοινωνια μαζι σας, κι οχι απεναντι σας.
Που να βρουν τροπο, αφού έτσι έμαθαν από μικρά. Οταν δεν είχαμε κρίση απεργούσαν για έξτρα λίπος και οι ηλίθιοι τους τα δίνανε. Τώρα όλοι σφίγγουν τα ζωναρια εκτός από τις γλυκιες μας συντεχνίες που έχουν τρόπους να εκβιάζουν μέχρι να αναλάβει κάποιος που θα τους τα τάξει ΟΛΑ. Τώρα θα είναι με κουκιά; Με λεφτά από Monopoly; Κάτι θα βρεθεί. Είναι σοφός αυτός ο λαός και δεν ανησυχώ.
Καμια αλλυλεγγυη!Πλέον δεν με νοιάζει εάν ταλαιπωρούμαι εγώ! Θέλω να δω αυτους τους κηφήνες στην ανεργία! Να μην έχουν χρήματα να βγάλουν τον μήνα και να ακούν στις ειδήσεις ότι π.χ. οι οι τάδε απεργούν (ενώ πληρώνονται) για τα συνταξιοδοτικά τους ή την μετενεργεια
Για πτυελο και χεσιμο εισαι οταν παρακαλας εκδικητικα-μικροπολιτικα να οδηγηθουν συλληβδην στην ανεργια συνανθρωποι-συμπολιτες σου.Οταν λες ειδησεις εννοεις Σκαι-ευαγγελατο ? ΓΕΛΑΜΕ !
Προς Dome,οι εργοδηγοί του μετρό παίρνουν 1200 καθαρά το μήνα και όχι 2.500 όπως σου πασάρουνε τα τσιράκια της κυβέρνησης και οι δημοσιογράφοι του Μεγκα, Σκαι κλπ. Όσο για το 1,5 και όχι 1 εκατομμύριο απολυμένων, πλάκα μας κάνεις; Όταν κατεβαινουμε στους δρόμους και καλούμε σε απεργίες, για αυτούς δε διαμαρτυρόμαστε; Και έχε υπόψη σου ότι δεν είμαι Συριζαία, δε θα υποστήριζα ποτέ ένα κόμμα που συνδιαλέγεται με Σαρόν, Σόιμπλε, Τάλμποτ και λοιπά καθάρματα!
Θα 'πρεπε να ντρέπεσαι που λες κάτι τέτοιο. Μάλλον κι εσύ δημόσιος υπάλληλος είσαι γι'αυτό λες ότι καλά κάνουν. Να'ξερες μόνο τι ταλαιπωρία πέφτει εδώ και πόσες μέρες. Στην τελική δε λέω να μη γίνονται απεργίες, αλλά μέχρι ενός ορίου. Το πράγμα ξεφτυλίζεται εδώ και μια βδομάδα. Ποιοι νομίζουν ότι είναι δηλαδή? Αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο θα έκαναν?Άκου εκεί τι είπε ρε!? "Επιμένουν" λέει "και καλά κάνουν".Κάτι τέτοια ζώα σαν κι εσάς υπάρχουν και χαλάνε την πιάτσα. Σου εύχομαι να βρεθείς σε λεωφορείο, να μη μπορείς να πάρεις ανάσα από το στριμοκωλίδι, να αργήσεις κι ένα 20λεπτο στη δουλειά σου λόγω της κίνησης επειδή όλοι έχουν πάρει αυτοκίνητα λόγω της απεργείας και μετά έλα να μας ξαναπείς αν κάνουν καλά ή αν δεν κάνουν.ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΟΡΙΟΥ ΟΛΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΕ. Ντροπή σου και πάλι. ΖΩΟΝ ΟΡΘΙΟ.
σόρρυ, αλλά η πιάτσαα της εργασίας χαλάει από κάτι ζώα σαν κι εσένα... αφού όλοι έχουν πα΄ρει αυτοκίνητα λόγω της απεργίας, τι ζόρι τραβάς, δεν έχεις αυτοκινητάκι εσύ? Βάλε εσύ το όριο στις απεργίες να γελάσουμε λίγο. Έχετε βρει το δίκτυο για να εκτονώνετε όλο τον μισανθρωπισμό σας και να τσιρίζετε υστερικά -βγείτε λίγο από το τριπάκι σας ρε σεις και πα΄ρτε το λίγο με τα πόδια. Σας φταίει ο συνδικαλισμός γιατί σας χαλάει τη μανέστρα - θα το συνηθίσετε, αυτό είναι ψιχάλα, η πλημμύρα προσεχώς...
Aγαπητε συντακτη της Lifo μιας και δημοσιευεις,εγκρινεις το σχόλιο του ΚΒΙΕL με χαρακτηρισμους εναντιον μου,γιατι δεν κανεις το ιδιο και με την δικη μου αναρτηση,οπου του απαντω αναλογως ?
Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι θα πει αλληλεγγύη σε έναν ολόκληρο κλαδο εργαζομένων που θα τον βάλουνε να παίρνει 700 ευρώ το μήνα και διαμαρτύρεσαι για τη βολή σου εσύ θα επρεπε να ντρέπεσαι. Και μετά βγαίνετε όλοι εσείς οι Φαρισαίοι και γενικεύετε ότι όλοι οι Ελληνες είναι παρτάκιες και διεφθαρμένοι κλπ.
Θα με πας στη σχολή μου αύριο με το αμάξι σου? Ρωτάω επειδή είσαι υπέρ του αγώνα τους για την πτώση της κυβέρνησης (που μια μέρα θα τους ευγνωμονούμε κιόλας)
Τα περι ευγνωμοσυνης στη παρουσα κυβερνηση,αν εχεις τα @@ να τα πεις στη κορη του 77χρονου αυτοχειρα που τιναξε τα μυαλα του στο Συνταγμα..Η θες να μιλησουμε-συνδεσουμε και τις υπολοιπες εκατονταδες αυτοκτονιες-δολοφονιες με την εποχη-πολιτικες-πολιτικους του Μνημονιου..
Σε σας που ψηφιζετε οχι,o πολυ πρετεντερης και πορτοσαλτε εχει κανει το μυαλο σας κιμα απανταχου οσφυοκαμπτες και παρτακηδες.Οταν βρεθειτε σε αντιστοιχη θεση-που ειναι πολυ πιθανο οτι θα βρεθειτε-μην εχετε το θρασος να ζητησετε τη στηριξη και την αλληλεγγυη κανενος οταν θα σας κατασυκοφαντουν και λοιδωρουν.Το δικαιωμα στην απεργια ειναι ιερο και δεν θα ποινικοποιηθει που να χτυπατε τον κωλο σας κατω.Λεωφορειο,ποδηλατακι που ειναι και της μοδας,η ποδαρακια για να κανετε τη δουλεια σας.
Αν αυτό που κάνουν 6 μέρες τώρα στο μετρό λέγεται επανάσταση, τότε εγώ είμαι ο Τσε Γκεβάρα!Αν θέλουν να επαναστατήσουν ας κατέβουν στους δρόμους, όχι να αράζουν σπιτάκια τους και να πληρώνονται που βλέπουν τηλεόραση.Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας που έχει χρυσοπληρώσει την κάρτα για όλα τα μέσα να ψάχνει να βρει πως θα πάει στη δουλειά του!
Τι λες βρε επαναστατη της πλακας??? Εμας δηλαδη δεν μας εχουν κοψει χρηματα??? Ταλαιπωρησαμε το υπολοιπο κοινωνικο συνολο ??? Η Αθηνα εχει μετρο, για να παιρνουμε το ποδηλατακι μας μεσα στη βροχη και το κρυο για να παμε απο την Ηλιουπολη στην Κηφισια?? Απεργια δεν ειναι να καθομαι σπιτι μου τις μισες μερες του μηνα και να πληρωνομαι γιατι δηλωνω ρεπο εκ περιτροπης με τους υπολοιπους !
Οταν δεν έχει μπικικίνι από τους βόρειους, δεν έχει. Πάρτο χαμπάρι ματσέτα. Περιμένω πως και πως να ιδιωτικοποιηθεί αυτός ο υπέροχος τομέας που λέγεται δημόσιος και που μόνο τρώει και χέζει. Έχω κουραστεί να τον ταιζω και να τον ξεσκατωνω. Αύριο όσοι άρρωστησαν αυτές τις μέρες να πανε από το λογιστήριο. Το ίδιο και όσοι παραβιάσουν την απόφαση του δικαστηρίου και που σαι... βάλε και όσους δικαστικούς παραβίασαν το Σύνταγμα με το ν´απεργήσουν. Αντε να μπει μια τάξη σ´αυτή την χώρα πριν γεράσουμε.
καλα κανουν αλλα τις ημερες που απεργουν να μην παιρνουν μισθο, επιδοματα κτλ και ναπληρωνουν και στον κοσμο τα 50ευρα που εδωσε για την καρτα! στην τελικη αμα δεν τους αρεσει ας παραιτηθουν!ολοι δεχθηκαμε μειωσεις και ακομα χειροτερα μειναμε ανεργοι! δεν διαλυσαμε τη χωρα και δεν τα καναμε αεροστατα σε 5 εκατομμυρια κοσμο!τα μεσα μαζικης μεταφορας ειναι παροχη υπηρεσιων και δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ταλαιπωρουν κοσμο! αυτο το καλα κανουν τραβα πεστο στον κοσμο που δουλευει στην αλλη ακρη της αθηνας για 600 ευρω παιρνει 5 λεωφορεια για να φτασει και τα ακουει και απο πανω επειδη καθυστερησε 10λεπτα ή επειδη ειναι ιδρωμενος που περπαταγε 3 ωρες για να φτασει! αλλα μαλλον δεν εχεις δουλεψει ακομα και γι αυτο λες αυτα που λες...
Έχω βαρεθεί να βλέπω,να ακούω και να συνδιαλέγομαι με κολλημένους ηλίθιους οιονεί επαναστάτες,που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν 2 γαιδουριών άχυρα και σκέφτονται σαν επαναστατημένοι έφηβοι.Βρε ούφα,αυτό δεν είναι επανάσταση.Η απεργία προυποθέτει αγώνα,ιδανικό,θέληση για αλλαγή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,δεν γίνεται για να σιάξεις τον κώλο σου και τη θεσούλα που σε διόρισε ο μπάρμπας ο Κορωναίος και τσιμπάς 2 χιλιαρικάκια για να οδηγείς το μετρό,τα οποία βρίσκεις λίγα αυτή την υπέροχη πλουσιοπάροχη εποχή κ λες οκ,πάω να ΑΓΩΝΙΣΤΩ,θα τους πετάξω εκει πέρα κ μια καραμέλα για την αύξηση του εισητηρίου και τζιτζί.Έχει ξεφτιλιστεί κάθε ουσιώδες νόημα της απεργίας.Κρίνετε πρώτα τα αίτια μιας κατάστασης,δεν είναι τίποτα,λίγο κριτική σκέψη θέλει.