Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα

Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα Facebook Twitter
34

Χωρίς μετρό θα μείνει και αύριο Τρίτη η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε νέα απεργία, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε, μετά από προσφυγή της διοίκησης, τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.

Εκτός από την 24ωρη στο Μετρό, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα από  τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης είχε απειλήσει με επίταξη των εργαζομένων ενώ είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι απεργούν αλλά πληρώνονται με διάφορες μεθόδους, όπως είναι η λήψη άδειας την ημέρα της απεργίας. Πριν από λίγο σε ρεπορτάζ, στην τηλεόραση του Αλφα, παρουσιάστηκαν στοιχεία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. σύμφωνα με τα οποία, στις 17 Ιανουαρίου από τους 1.300 εργαζόμενους, απέργησαν οι 430, ενώ 790, περισσότεροι δηλαδή από τους μισούς, δήλωσαν ρεπό ή άδεια την ημέρα της 24ωρης απεργίας, επομένως πληρώθηκαν κανονικά. Τη δεύτερη ημέρα απεργίας, στις 18 Ιανουαρίου, από τους 2.522 εργαζομένους, απήργησαν οι 967, ενώ ρεπό, άδειες και ασθένειες δήλωσαν οι 1.310.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ