Αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να δημοσιεύουν ονόματα και διευθύνσεις ελεγκτών σε Mέσα Μεταφοράς

Αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να δημοσιεύουν ονόματα και διευθύνσεις ελεγκτών σε Mέσα Μεταφοράς Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
29

Όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες ομάδες αντιεξουσιαστών «σημάδεψαν» με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών της ΣΤΑΣΥ, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Χτες, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκε το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τις επισκέψεις στα σπίτια των ελεγκτών, μαζί με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα μακροσκελές κείμενο καθώς και από δύο φωτογραφίες με τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους των σπιτιών των ελεγκτών.

Αναλυτικά το κείμενο που ανέβηκε:

«Το τελευταίο διάστημα σαμποτάζ και επιθέσεις σε ακυρωτικά μηχανήματα και εκδοτήρια εισητηρίων σε σταθμούς μέσων μεταφοράς έχουν λάβει χώρα μέσα στο μητροπολικό ιστό από πρωτοβουλίες συντρόφων-ισσών. Ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις φάπες που έχουν δεχθεί ελεγκτές κατά την διάρκεια της "δουλειάς" τους. Με αφορμή την δημοσιοποίηση των ονομάτων 125 ελεγκτών από ομάδα συντρόφων παρατηρήσαμε μια καμπάνια απονοηματοδότησης από τη μία, των επιθέσεων αυτών, όσο και από την άλλη μια λυσσαλέα προσπάθεια να μεταμορφωθεί ο ελεγκτής ως ένα χρήσιμο κοινωνικό υποκείμενο. Γελιούνται όμως τα παπαγαλάκια των media αν νομίζουν ότι μέσα στην κοινωνία επικρατεί αμνησία σε σχέση με τον σκοπό που επιτελούν οι ομάδες των ελεγκτών.

-Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν το τι πραγματικά είναι ένας ελεγκτής, καθώς και το "θεάρεστο" έργο του:

Ο ελεγκτής είναι αυτός που στην πραγματικότητα ασκεί τον "άτυπο" ρόλο του μπάτσου εντός των μέσων μεταφοράς. Είναι αυτός που κοβει το πανάκριβο πρόστιμο για όποιον δεν έχει χρήματα για εισητήριο, για όποιον δεν πρόλαβε επειδή βιαζόταν να πάει στην δουλειά, ή απλώς το ξέχασε ή αδιαφόρησε για την έκδοσή του. Είναι αυτός που θα εξευτελίσει όποιον πιάσει χωρίς το "μαγικό" χαρτάκι ειρωνευμόμενος για το "βαρύτατο" του παραπατώματος. Είναι αυτός που θα ασκήσει πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των επιβατών, λέγοντάς σου : "οι άλλοι δηλαδή κορόιδα είναι που κόβουν εισιτήριο, και εσύ όχι;". Είναι αυτός που θα πάει τρέχοντας για έλεγχο μόλις δει μετανάστες, σίγουρος για την μεγέθυνση του μπόνους του στο τέλος του μήνα. Είναι αυτός που θα εισέλθει στο βαγόνι ή στο όχημα ως καμουφλαρισμένος επιβάτης και μόλις κλείσουν οι πόρτες, όλος χαρά, θα ξεκινήσει να μοιράζει πρόστιμα λέγοντας σου ενώ φεύγεις : "νόμιζες ότι θα ξεφύγεις;". Είναι το σκουλήκι που θα σου προτείνει να του δώσεις τα μισά του προστίμου στο χέρι, δηλαδή στην τσέπη του, για να μην αναγκαστείς να πληρώσεις τα διπλά. Είναι αυτός που θα σε πάει για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα.

Είναι εμπόδια στις μετακινήσεις μας.

Είναι αντικοινωνικός ο ρόλους τους.

Είναι γλοιώδης η φιγούρα τους.

Είναι απεχθής η συμπεριφορά τους,

είναι, είναι, είναι...

και γιαυτό θα αντιμετωπίζονται ανάλογα..

- Αφού λοιπόν δεν μας κάνουν τη χάρη να βγουν για έλεγχο το τελευταίο διάστημα επειδή λέει φοβούνται και θέλουν για να βγουν παγανιά συνοδεία αστυνομικών, σκεφτήκαμε κάτι διαφορετικό. Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μερικούς από αυτές και αυτούς στα σπίτια τους, διακοσμώντας τα εξωτερικά ώστε να καταδειχθεί και να γίνει γνωστό το "λειτούργημά" τους στη γειτονιά όπου κατοικούν. Έτσι εκτός από τις φάπες, το γιουχάρισμα και την παρεμπόδισή τους, έχουν και μια μικρή επιστροφή από την διαπόμπεση που χαρίζουν καθημερινά σε τόσο κόσμο.

- Ας καταλάβουν πως ιδίως στους καιρούς που ζούμε, η ασυδοσία γυρίζει μπούμερανγκ , καθώς τα αισθητήριά μας παραμένουν ιδιαιτέρως οξυμένα.

Έξω από τα σπίτια διάφορων ελεγκτών γράφτηκαν συνθήματα με σκοπό την διαπομπευσή τους στην κάθε γειτονιά.»

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Καλό θα ήταν ν' αρχίσουν να δημοσιεύουν διευθύνσεις και κινητά βουλευτών του Σύριζα. Αυτοί είναι η νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία πλέον, aka "Κράτος". Άμα είναι να κάνεις "επανάσταση απ' τα κάτω", "κάν' την σαν άντρας"!!! Όλα τ' άλλα είναι τζάμπα μαγκιές κι ιστορίες με Επονίτισσες γιαγιές και μάνες ρέιβερ!
Σήμερα οι ελεγκτές αύριο οι αντιφρονούντες ? μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού με βλακώδεις συμβολισμούς και η πολιτεία τα ξύνει... Πρώτο ερώτημα πως απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα απο στοιχεία ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και δεν καίγεται καρφί σε κανένα ? Δεύτερο και σοβαρότερο ερώτημα , με όλα τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία πόσο δύσκολο ειναι να προστατέψει τους ανθρώπους που στοχοποιούνται με τοσο χυδαίο και πρωτοφανή τρόπο ?
Είναι όλα αυτά οι ελεγκτές; Τι λε ρε παιδί μου και δεν ήξερα τι σοϊ άνθρωποι ήταν !!!Ευτυχώς που το έμαθα, να ξέρω να φυλάγομαι (θεέ μου, κάνε μου ό,τι άλλο θέλεις, μόνο μην κάνεις το παιδί μου ελεγκτή !)
Εμετικό το κείμενο των "συντρόφων" που δειχνει την απίστευτη ιδεοληψία της ακροαριστεράς που εφαρμόζει σκληρές φασιστικές πρακτικές (ξυλοδαρμούς, στοχοποιήσεις, διαπόμπευση κτλ) και καμαρώνει κιόλας!!!Ήμαρτον!!!
Αυτους τους γελοιους αργοσχολους και καλα αντιεξουσιαστες, ποτε επιτελους θα τους διαπομπεψουμε σε κάθε γειτονιά;Ειναι τρομερη μαστιγα η αμορφωσια και η τεμπελια.Αηδια πια!
Ενώ διαφωνώ με τις πρακτικές τους, είχα την τύχη να με ξεφτιλίσουν ελεγκτής και κατόπιν συνεπιβάτες στο παρελθόν, οπότε ταυτίζομαι λιγάκι. Δεν είχα εισητήριο γιατί δεν είχε στο ψιλικατζίδικο κοντά στη στάση κι έπρεπε να πάω να δώσω μάθημα, δεν είχα χρόνο για χάσιμο. Ζήτησα εισητήριο από όλους μέσα στο λεωφορείο οπότε ήξεραν ότι ήμουν πρόθυμη να ακυρώσω το εισητήριο, απλώς δεν είχα. Ε, παίρνοντας αφορμή από τον ελεγκτή με ξεφτίλισαν όλοι μαζί. Ε σιχτίρια.
Με το παρδόν ρε ξαδέλφη αλλά επειδή εσύ δεν είχες "χρόνο για χάσιμο" σου φταίνε οι ελεγκτές και ο κόσμος; Εκτός και αν η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη οπότε μπορείς να κάνεις επώνυμη καταγγελία στην ΣΤΑΣΥ και να στείλεις τον ελεγκτή στο πειθαρχικό. Αλλά για να λές ότι σε ξεφτύλισαν όλοι μαζί παρέα μάλλον η δική σου συμπεριφορά δεν ήταν η πρέπουσα, καθότι ξεφτυλίζεται καλύτερα αυτός που προσπαθεί με χίλιους δύο τρόπους να αποφύγει το πρόστιμο.
Υπαρχουν ελεγκτες που η συμπεριφορα τους ειναι απαραδεκτη. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι οοοοολοι ιδιοι. Παντως δεν λειτουργει και πολυ η καταγγελια στη ΣΤΑΣΥ. Δηλαδη δεν γινεται τιποτα για να συμμορφωθουν οι κακοτροποι ελεγκτες(απο οτι εχω ακουσει).
Ταυτίζεσαι με φασιστικές πρακτικές επειδή έτυχε μια φορά που δεν είχες πάρει εισιτήριο να σε "ξεφτιλίσει" ο ελεγκτής και οι επιβάτες. Με συγχωρείς αλλά η σκέψη σου μου φαίνεται ρηχή. Η στοχοποίηση ανθρώπων που απλώς κάνουν τη δουλειά τους είναι ακραίος φασισμός που παραπέμπει στους ναζί. Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν μικρά παιδιά τι αντιμετώπισης θα τύχουν τα παιδιά αυτά στο σχολείο; Το μόνο που πετυχαίνουν κάτι τέτοια ανεγκέφαλα άτομα είναι να κάνουν μερικούς Έλληνες ακόμα να σκεφτούν "μια χούντα μας χρειάζεται". Αυτό είναι το μόνο τους επίτευγμα και απορώ που κάποιοι ταυτίζονται με τέτοιες αθλιότητες. Το έλλειμμα δημοκρατίας είναι δυστυχώς τεράστιο σε αυτή τη χώρα. Και ακόμα χειρότερα δεν αφορά μόνο το κράτος αλλά και τους πολίτες.
Δεν είπε ότι ταυτίζεται μ' αυτές τις πρακτικές, είπε, συγκεκριμένα, ότι *διαφωνεί* μ' αυτές τις πρακτικές *αλλά* έχει δυσάρεστη εμπειρία από ελεγκτή, που εμμέσως συμπαρέσυρε και κόσμο, στο να κράζουν. Κακά τα ψέματα υπάρχουν ελεγκτές που είναι επαγγελματίες, τυπικοί έως και ευγενείς και κάποιοι είναι τραμπούκοι και γουστάρουν να 'ναι τραμπούκοι.
" Ας καταλάβουν πως ιδίως στους καιρούς που ζούμε, η ασυδοσία γυρίζει μπούμερανγκ , καθώς τα αισθητήριά μας παραμένουν ιδιαιτέρως οξυμένα."Επιστρέφεται αυτούσιο στους συντάκτες του κειμένου.Οι γειτονιές θα στηρίξουν τους ελεγκτές, με την ελπίδα κάποτε να μην ισχύει 1 εισητήριο γιά κάθε 10 επιβάτες με αποτέλεσμα να το πληρώνομε χρυσό.
Μάλιστα. Η ανεπαρκεία της κυβέρνησης τόσο να προστατεύσει νόμιμους εργαζόμενους ακόμα και από την προσβολή της αξιοπρέπειας τους αλλά και να δώσει μια λύση στις μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Όσοι βροντοφώναζαν προεκλογικά για ελεγκτές-δολοφόνους, και όσοι δικαιολογούν τέτοιες αντιδράσεις είναι ηθικοί αυτουργοί σε αυτό το ξεφτιλίκι, που καλύτερα να σταματήσει πρίν γίνει κανένα χοντρό σκηνικό. Και η κυβέρνηση ας κάνει κάτι επιτέλους διότι φοβάμαι ότι η δεξιά ξανάρχεται...
σωστά, έχεις δίκιο. Ας το αλλάξω λοιπόν : όποιος έχει την παραμικρή υπόνοια για το ποιοί είνaι αυτοί οι αναρχικοί, να τους κάψει ζωντανούς! (να γλυτώνουμε και τα διkαστικά έξοδα) - σε κάλυψα μικρέ vigilante?