Σχολείο θα πήγαινε εκδρομή στις Βρυξέλλες με "χορηγία" βουλευτή της Χ.Α.

Σχολείο θα πήγαινε εκδρομή στις Βρυξέλλες με "χορηγία" βουλευτή της Χ.Α. Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια να διοργανωθεί εκδρομή σχολείου της Ξάνθης στις Βρυξέλλες με «χορηγία» του βουλευτή της Χ.Α. Ελευθέριου Συναδινού, ο οποίος είναι μάλιστα εκείνος που είχε αποβάλει ο Μάρτιν Σουλτς από το Κοινοβούλιο για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Η επίσκεψη 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο ευρωκοινοβούλιο τελικά ματαιώθηκε με εντολή του ΓΓ του ΥΠΠΕΘ Ιωάννη Παντή, ενώ η ηγεσία του υπουργείου εκφράζει ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο επισημαίνει ότι από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών , όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λύκειο θα φιλοξενούνταν στις Βρυξέλλες με έξοδα του ευρωβουλευτή, πιο συγκεκριμένα με έξοδα του Ευρωκοινοβουλίου, όπως προβλέπεται για ένα συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων κάθε χρόνο, για κάθε Ευρωβουλευτή.

Το XanthiPress.gr αναφέρει ότι από το σχολείο είχαν γίνει κρούσεις για κάλυψη των εξόδων και σε άλλους ευρωβουλευτές, όμως υπήρξε αρνητική απάντηση, καθώς οι αποστολές που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Ευρωβουλευτές έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και δεν προσφέρονται για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Στο πρόγραμμα των μαθητών συμπεριλαμβανόταν και γεύμα με τον βουλευτή της Χ.Α.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο σχολείο και προγραμματίζεται έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Στις νέες συνομιλίες ακούγεται ο Πάνος Καμμένος να διαβεβαιώνει τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος πως προώθησε στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ το αίτημα να επιλεγεί δικός τους ιερωμένος για μητροπολίτης
LIFO NEWSROOM
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια