"Μακάρι να έρθουν" δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας αναφορικά με την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας πως έτσι "η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex".

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Μετανάστευσης διευκρίνισε επίσης πως θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια. "Όλα θα είναι ισόποσα, είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο" σημείωσε.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, "όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους".

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης είπε τέλος ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.