To μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά και αυτός για το εξώφυλλο στο Down Town

To μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά και αυτός για το εξώφυλλο στο Down Town Facebook Twitter
6
To μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά και αυτός για το εξώφυλλο στο Down Town Facebook Twitter

"O καθένας το βλέπει από τη δική του σκοπιά. Από κει και πέρα, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα πρέπει να έχουμε πιο ανοιχτούς ορίζοντες, να μην το βλέπουμε μονόπλευρα" ανέφερε το μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, κληθείς να σχολιάσει το πολυσυζητημένο εξώφυλλο του 

"Επειδή καταλαβαίνω τον κόσμο, επειδή είναι στα κάγκελα αυτή τη στιγμή, λόγω των περιπτώσεων και των καταστάσεων που βιώνουμε, ίσως δεν μπορούν να το δoύνε διαφορετικά γιατί σου λέει ότι υπάρχουν και Έλληνες που πεινάνε. Σαφώς υπάρχουν και Έλληνες που πεινάνε και σαφώς πρέπει να βοηθάμε και τους Έλληνες. Αλλά στην παρούσα φάση έχουμε ένα κύμα μεταναστών στη χώρα μας που οι περισσότεροι δεν θέλουν να είναι, αλλά εδώ αλλά είναι. Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να το μεταφράσει όπως θέλει το 'είμαστε όλοι μετανάστες'. Στο προηγούμενο τεύχος που έλεγε ότι 'έχουμε όλοι AIDS δεν σημαίνει ότι έχουμε και εμείς οι ίδιοι. Μην το πάρουμε έτσι. Απλά είμαστε άνθρωποι και δεν πρέπει να μας τύχει για να νιώσουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε."

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν παίξω σήμερα, δεν θα ζήσω ως αύριο»: Οι νεαροί ακροβάτες της Γάζας

Πολιτισμός / «Αν δεν παίξω σήμερα, δεν θα ζήσω ως αύριο»: Οι νεαροί ακροβάτες της Γάζας

Στα κατεστραμμένα κτίρια της Γάζας, το παρκούρ παραμένει μια πράξη ελευθερίας. Οι φωτογραφίες του Παλαιστίνιου Άχμεντ Χουσεΐν Γιούνις καταγράφουν μια ολόκληρη γενιά που διεκδικεί το δικαίωμα να κινείται, να παίζει και να ονειρεύεται.
THE LIFO TEAM
Οι τρεις πίνακες του Πάολο Ουτσέλο για τη «Μάχη του Σαν Ρομάνο» θα επανενωθούν στη Φλωρεντία

Πολιτισμός / Φλωρεντία: Τρεις πίνακες του Πάολο Ουτσέλο επανενώνονται για πρώτη φορά μετά τον διασκορπισμό τους

Τα αριστουργήματα της «Μάχης του Σαν Ρομάνο», που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά ευρωπαϊκά μουσεία, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Magnifico 1492» για τον Λορέντσο των Μεδίκων.
THE LIFO TEAM
Ένας πίνακας του 1956 εμφανίζεται σε δημοφιλή αμερικανική σειρά – Η ιστορία του συνδέεται με το Ολοκαύτωμα

Πολιτισμός / Ένας πίνακας του 1956 εμφανίζεται σε δημοφιλή αμερικανική σειρά – Η ιστορία του συνδέεται με το Ολοκαύτωμα

Το «The Earth Bears Witness» της Άννας Βαλίνσκα επιλέχθηκε για το σκηνικό της σειράς «Best Medicine», χωρίς η ομάδα παραγωγής να γνωρίζει, σύμφωνα με την οικογένεια της ζωγράφου, το πραγματικό του περιεχόμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια των Massive Attack κυκλοφόρησε μουσική για ντοκιμαντέρ με γιατρούς στη Γάζα

Πολιτισμός / Ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια των Massive Attack κυκλοφόρησε μουσική για ντοκιμαντέρ με γιατρούς στη Γάζα

Το «Life Support» ακολουθεί γιατρούς που εργάστηκαν στη Γάζα τα τελευταία δύο χρόνια. Στο soundtrack συμμετέχουν οι Kneecap και ο Paul Weller, ενώ τα κέρδη από το βινύλιο θα διατεθούν σε Παλαιστίνιους υγειονομικούς.
THE LIFO TEAM
Ο Αλεξάντερ Πέιν αντιμέτωπος με αγωγή για λογοκλοπή – Τι καταγγέλλει σεναριογράφος για το «The Holdovers»

Πολιτισμός / Ο Αλεξάντερ Πέιν αντιμέτωπος με αγωγή για λογοκλοπή – Τι καταγγέλλει σεναριογράφος για το «The Holdovers»

Ο σεναριογράφος Σάιμον Στίβενσον κατηγορεί τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη ότι χρησιμοποίησε το ανέκδοτο σενάριό του «Frisco» για την οσκαρική ταινία του 2023, επικαλούμενος 46 ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ιστορίες.
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μπλάνσετ: «Η αμφιβολία είναι η αφετηρία της τέχνης μου»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε με το «Νόμπελ των Τεχνών» – Η προειδοποίησή της από το Τόκιο

Η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός παρέλαβε στην Ιαπωνία το Praemium Imperiale, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις στις τέχνες, και μίλησε για την ανάγκη της αμφιβολίας, της αμφισβήτησης και του διαλόγου.
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΜΠΑΡΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / Πέθανε η ηθοποιός Μπάρμπαρα Μπάρι: Επέλεξε υποβοηθούμενο θάνατο μετά τη διάγνωση καρκίνου

Η κόρη της, Τζέιν Χάρνικ, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της μητέρας της ήταν ιατρικά υποβοηθούμενος, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ασθένειά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
..δεν είσαστε (όλοι εσείς στο εξώφυλλο) και δεν είμαστε, σε καμία περίπτωση, πρόσφυγες...φυγόπονοι, ναι, είμαστε.....είναι αρκετές οι φορές που καλύτερα είναι να σιωπάς.....και όπως έλεγε ο Σαίξπηρ: «Καλύτερα να είσαι βασιλιάς της σιωπής σου, παρά σκλάβος των λόγων σου...».
Η παράξενη στιγμή που το "μοντέλο" (που στο μυαλό των κουλτουρέ είναι χαζό εξ ορισμού) δίνει μια πιο ολοκληρωμένη και ντόμπρα απάντηση από τους "καλλιτέχνες" (ναι κ την Τσανακλίδου μέσα. Δεν έχω καταλάβει γιατί αρκετοί της δίνουν άλλοθι. Συμφώνησε με το down town να χρησιμοποιηθεί η φωτό της, όχι με τους Νew York times)
Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!Ναι ρε φίλε, είναι πως θα το εκλάβει κανείς το "Είμαστε όλοι πρόσφυγες"!Το ίδιο πρόβλημα έχουμε εσύ, το παρεάκι στην φωτογραφία και εγώ, και οι πρόσφυγες. Σε αντίθεση με εμάς, που έχουμε ένα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι μας, ζεστά ρούχα να βάλουμε, ένα στρώμα να κοιμηθούμε, οι πρόσφυγες δεν έχουν τίποτα απο αυτά. Κοιμούνται μέσα στο κρύο και τη λάσπη, πληρώνουν 10 ευρω την τουαλέτα και 5 ευρω το νερό. Δεν πληρώνουν 5 ευρω τον καφε, ούτε πληρώνονται με 500+ ευρώ για να κάνουν μια φωτογράφιση για την οποία μετά βγαίνουν να πουν τα χειρότερα κοροιδεύοντας τον κόσμο, ότι τάχα δεν ξέραμε γιατι φωτογραφιζόμασταν! Λίγη τσίπα πια...
''ούτε πληρώνονται με 500+ ευρώ για να κάνουν μια φωτογράφιση για την οποία μετά βγαίνουν να πουν τα χειρότερα κοροιδεύοντας τον κόσμο, ότι τάχα δεν ξέραμε γιατι φωτογραφιζόμασταν!''Δεν παίζει αυτό που λες, SusieQ, ούτε κατά διάνοια! Στα 500+ ευρώ αναφέρομαι!
Μία πραγματικά εμπεριστατωμένη άποψη από το μοντέλο, που δεν βγαίνει εκτός θέματος, κατάλαβε γιατί τόση φασαρία και με την τοποθέτηση για το προηγούμενο τεύχος "που έλεγε ότι 'έχουμε όλοι AIDS δεν σημαίνει ότι έχουμε και εμείς οι ίδιοι. Μην το πάρουμε έτσι" μας αποτελειώνει.