Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη

Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη Facebook Twitter
2

Το λογισμικό AlphaGO, του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης DeepMind της Google, κατάφερε να πετύχει την δεύτερη κατά σειρά νίκη του στο αρχαίο κινεζικό παιχνίδι στρατηγικής GO, έναντι του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, του Νοτιοκορεάτη Lee Se-dol, μετά την χθεσινή επικράτησή του.

Η ιστορικής σημασίας, για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής στο GO, που διοργανώνει η Google στην Σεούλ, έχει προκαλέσει αίσθηση αφού το εν λόγω παιχνίδι. εκτός από τις αντικειμενικές ικανότητες, απαιτεί διαίσθηση και κριτική σκέψη, που μέχρι κι εχθές, θεωρούντο προνόμια του ανθρώπινου νου.

"Εχθές δήλωσα έκλπηκτος, αλλά μετά το σημερινό αγώνα, έμεινα άφωνος", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Lee Se-dol, ο οποίος διεκδικεί το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα λάβει ο νικητής των 5 αναμετρήσεων που θα συνεχιστούν έως την επόμενη Τρίτη, εάν ο Νοτιοκορεάτης παίκτης και κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων επικρατήσει στον επόμενο αγώνα.

Τον ενθουσιασμό του μοιράστηκε και στο Twitter, ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής του DeepMind της Google και ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης, Demis Hassabis:

Μάθετε περισσότερα για το GO στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

Τech & Science / Νέα εξέταση αίματος υπόσχεται να προβλέπει τον κίνδυνο για την πιο συχνή κληρονομική καρδιοπάθεια

Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια αφορά εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και προκαλεί πάχυνση του καρδιακού μυός λόγω γονιδιακών μεταβολών που συνήθως κληρονομούνται
THE LIFO TEAM
Η NASA χαρτογράφησε το Σύμπαν σε 360 μοίρες

Τech & Science / Η NASA δημιούργησε χάρτη ολόκληρου του ουρανού που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει πώς ξεκίνησε το Σύμπαν

Το επίτευγμα θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστροφυσικούς να διερευνήσουν πώς εξελίχθηκε ο Γαλαξίας και τι συνέβη στο πρώτο δευτερόλεπτο μετά τo big bang
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια