Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη

Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη Facebook Twitter
2

Το λογισμικό AlphaGO, του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης DeepMind της Google, κατάφερε να πετύχει την δεύτερη κατά σειρά νίκη του στο αρχαίο κινεζικό παιχνίδι στρατηγικής GO, έναντι του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, του Νοτιοκορεάτη Lee Se-dol, μετά την χθεσινή επικράτησή του.

Η ιστορικής σημασίας, για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής στο GO, που διοργανώνει η Google στην Σεούλ, έχει προκαλέσει αίσθηση αφού το εν λόγω παιχνίδι. εκτός από τις αντικειμενικές ικανότητες, απαιτεί διαίσθηση και κριτική σκέψη, που μέχρι κι εχθές, θεωρούντο προνόμια του ανθρώπινου νου.

"Εχθές δήλωσα έκλπηκτος, αλλά μετά το σημερινό αγώνα, έμεινα άφωνος", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Lee Se-dol, ο οποίος διεκδικεί το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα λάβει ο νικητής των 5 αναμετρήσεων που θα συνεχιστούν έως την επόμενη Τρίτη, εάν ο Νοτιοκορεάτης παίκτης και κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων επικρατήσει στον επόμενο αγώνα.

Τον ενθουσιασμό του μοιράστηκε και στο Twitter, ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής του DeepMind της Google και ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης, Demis Hassabis:

Μάθετε περισσότερα για το GO στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΣ ΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Τech & Science / Έρευνα: Το πολύ έντονο φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί, τι συμβαίνει στην καρδιά με την πάροδο του χρόνου όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε υπερβολικό φως τη νύχτα
THE LIFO TEAM
ΓΟΛΕΜΗΣ NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΑΞΙΔΙ

Τech & Science / NASA: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την πρώτη αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η ανακοίνωση βρήκε απήχηση και στο Καπιτώλιο, με τον Ελληνοαμερικανό Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικ Χαριδόπουλο να αναδημοσιεύει την ανάρτηση του επικεφαλής της NASA
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια