Ένας 65χρονος παντρεύεται μια 12χρονη και σοκάρει το πλήθος στην Times Square

Ένας 65χρονος παντρεύεται μια 12χρονη και σοκάρει το πλήθος στην Times Square Facebook Twitter
11

Ένας 65χρονος γαμπρός και η 12χρονη νύφη του φωτογραφίζονται στην μέση της Times Square. O άντρας δείχνει ευτυχισμένος, αλλά η ανήλικη νύφη όχι. Την κρατά από το χέρι και χαμογελά, αλλά εκείνη κοιτάζει το έδαφος. Ο κόσμος αντιδρά βλέποντας να εκτυλίσσεται μπροστά του αυτό το θέαμα.

Ένας περαστικός ρωτά που είναι η μητέρας της και ο άντρας απαντά στο σπίτι, αλλά εξηγεί πως έχει την συγκατάθεσή τους. Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι υποδύεται τους νιόπαντρους για λογαριασμό κοινωνικού πειράματος που ενορχηστρώθηκε από τον Coby Persin.

Ποιο είναι όμως το σοκαριστικό μήνυμα που θέλει ο ίδιος να περάσει στον κόσμο που θα δει το βίντεο; Κάθε μέρα, 33.000 ανήλικα κορίτσια δίνονται για νύφες σε μεγάλους άντρες και αν αυτό δεν αλλάξει, μέχρι το 2050  1,2 εκατομμύρια θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε τέτοιους γάμους.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Γιατί? Λίγες ανηλικες παντρεύονται στην Ελλάδα? Που ζείτε? Πάτε στα χωριά να δείτε τι γίνεται. Οι μικρομάνες δεν γίνονται μικρομάνες με τον κρίνο! Αλλά μη πάτε μακριά, μια βόλτα μέχρι το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα θα σας πείσει. Τα 12χρονα και τα 14χρονα είναι κανόνας. Εκεί βέβαια το έγκλημα είναι διπλό: τα παντρεύουν με 17χρονους.
Τα περισσοτερα σχολια αναφερονται σε χωρες οπου αυτοι οι γαμοι ειναι συνηθισμενη πρακτικη αλλα οπως ο ιδιος ο παρουσιαστης λεει η νομιμη ηλικια γαμου σε αρκετες πολιτειες της Αμερικης ειναι 12 χρονων. Επισης στο Quebec του Καναδα η νομιμη ηλικια συνεναινεσης για σεξ ειναι 13 ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ!!! Απιστευτο....?
Ειναι Ελληνας οντως ο κυριος...Ελβις Πρισλευ , Τσαρλυ Τσαπλιν... Δυο διασημοι που ηταν στην Αμεικη η Αμερικανοι και ειχαν αι αυτοι parents permission .... Ειναι εντυπωσιακος ο τροπος που που αντιδρα ο κοσμος αλλα θα περιμενα μεγαλυτερη αντιδραση,,,
Όλα πρέπει να τα κρίνεις στο πλαίσιο και στην εποχή που τα δημιούργησε. Στην Ινδία μπορεί να είναι ηθικό και νόμιμο να παντρευτεί κάποιος παιδί ή η χείρα να είναι "μολυσμένη ", μπορεί στη Σαουδική Αραβία να επιτρέπεται να δερνεις την γυναίκα σου αλλά δεν μπορεί ο Ιμάμης της Δανίας να λέει ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την κουλτούρα τους και να μην θεωρούμε παράνομους τέτοιους γάμους και τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν είναι το τι δέχομαι εγώ. Είναι τι δέχεται η κοινωνία που ζεις. Εγώ το θεωρώ λάθος. Όμως γιατί η ηθική η δική μου και η νόμοι της δύσης θα πρέπει να είναι αυτοί που θα ισχύουν σε μια "πρωτόγονη" κοινωνία? Σαφώς και θεωρώ διαστροφή την παιδεραστία αλλά οι πολιτισμένοι δυτικοί πηγαίνουν στην Ινδονησία για να κάνουν σεξ με δεκαχρονα. Αυτό λοιπόν το θεωρώ πολύ ποιο διαστροφή από την αμορφωσια μερικών που η κουλτούρα τους είναι τέτοια που αυτά τα θεωρεί φυσιολογικά.
Οπότε θα περιμένω να μου πεις την ηθική που θα έχει ισχύ σε όλους τους πολιτισμούς και όλους τους αιώνες. Έως τότε θα ξαναδώ τις οσκαρικες ατίθασες για να δω κάτι που ίσχυε και εδώ πριν μερικές δεκαετίες.
Μου αρέσει ο τύπος, που με απόλυτη φυσικότητα απαντάει "she is twelve" και μετά όταν αντιδρούν, επίσης με φυσικότητα το δικαιολογεί "but i have her parents permission" σαν αυτό να πρέπει να τα εξηγεί όλα.Προφανώς θα ήθελαν να το κάνουν και πιο προκλητικό (του στυλ, "κοίτα την δουλειά σου, είναι νόμιμο", ή "γιατί; τι πρόβλημα υπάρχει;" κλπ) αλλά θα φοβήθηκαν το ξύλο.
Απαντάει ρεαλιστικά, όπως θα απαντούσε ο κάθε ανώμαλος που θα έκανε κάτι τέτοιο.Δε φοβούνται το ξύλο, οι model pranksters είναι, σχεδόν όλα τα κοινωνικά τους πειράματα είναι στημένα.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει άμεσα και δραστικά. Ακόμη και αν όλα τα κράτη απαγορεύσουν τέτοιες πρακτικές, αυτές θα αργήσουν να εκλείψουν. Στις μικρές, απομακρυσμένες κοινωνίες ο νόμος μοιάζει πολύ μακρική έννοια, και οι ζωή ορίζεται από τη Σαρία, το μουφτή, το "συμβούλιο γερόντων" του χωριού κλπ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες αντίστοιχες πρακτικές, όπως η κλειτοριδεκτομή και τα εγκλήματα τιμής. Χρειάζεται πολύ πιο ολική αναμόρφωση και αλλαγή νοοτροπίας, η νομικές ρυθμίσεις είναι μια καλή αρχή, αλλά ανεπαρκής.