Ένας 65χρονος παντρεύεται μια 12χρονη και σοκάρει το πλήθος στην Times Square

Ένας 65χρονος παντρεύεται μια 12χρονη και σοκάρει το πλήθος στην Times Square Facebook Twitter
11

Ένας 65χρονος γαμπρός και η 12χρονη νύφη του φωτογραφίζονται στην μέση της Times Square. O άντρας δείχνει ευτυχισμένος, αλλά η ανήλικη νύφη όχι. Την κρατά από το χέρι και χαμογελά, αλλά εκείνη κοιτάζει το έδαφος. Ο κόσμος αντιδρά βλέποντας να εκτυλίσσεται μπροστά του αυτό το θέαμα.

Ένας περαστικός ρωτά που είναι η μητέρας της και ο άντρας απαντά στο σπίτι, αλλά εξηγεί πως έχει την συγκατάθεσή τους. Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι υποδύεται τους νιόπαντρους για λογαριασμό κοινωνικού πειράματος που ενορχηστρώθηκε από τον Coby Persin.

Ποιο είναι όμως το σοκαριστικό μήνυμα που θέλει ο ίδιος να περάσει στον κόσμο που θα δει το βίντεο; Κάθε μέρα, 33.000 ανήλικα κορίτσια δίνονται για νύφες σε μεγάλους άντρες και αν αυτό δεν αλλάξει, μέχρι το 2050  1,2 εκατομμύρια θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε τέτοιους γάμους.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Γιατί? Λίγες ανηλικες παντρεύονται στην Ελλάδα? Που ζείτε? Πάτε στα χωριά να δείτε τι γίνεται. Οι μικρομάνες δεν γίνονται μικρομάνες με τον κρίνο! Αλλά μη πάτε μακριά, μια βόλτα μέχρι το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα θα σας πείσει. Τα 12χρονα και τα 14χρονα είναι κανόνας. Εκεί βέβαια το έγκλημα είναι διπλό: τα παντρεύουν με 17χρονους.
Τα περισσοτερα σχολια αναφερονται σε χωρες οπου αυτοι οι γαμοι ειναι συνηθισμενη πρακτικη αλλα οπως ο ιδιος ο παρουσιαστης λεει η νομιμη ηλικια γαμου σε αρκετες πολιτειες της Αμερικης ειναι 12 χρονων. Επισης στο Quebec του Καναδα η νομιμη ηλικια συνεναινεσης για σεξ ειναι 13 ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ!!! Απιστευτο....?
Ειναι Ελληνας οντως ο κυριος...Ελβις Πρισλευ , Τσαρλυ Τσαπλιν... Δυο διασημοι που ηταν στην Αμεικη η Αμερικανοι και ειχαν αι αυτοι parents permission .... Ειναι εντυπωσιακος ο τροπος που που αντιδρα ο κοσμος αλλα θα περιμενα μεγαλυτερη αντιδραση,,,
Όλα πρέπει να τα κρίνεις στο πλαίσιο και στην εποχή που τα δημιούργησε. Στην Ινδία μπορεί να είναι ηθικό και νόμιμο να παντρευτεί κάποιος παιδί ή η χείρα να είναι "μολυσμένη ", μπορεί στη Σαουδική Αραβία να επιτρέπεται να δερνεις την γυναίκα σου αλλά δεν μπορεί ο Ιμάμης της Δανίας να λέει ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την κουλτούρα τους και να μην θεωρούμε παράνομους τέτοιους γάμους και τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν είναι το τι δέχομαι εγώ. Είναι τι δέχεται η κοινωνία που ζεις. Εγώ το θεωρώ λάθος. Όμως γιατί η ηθική η δική μου και η νόμοι της δύσης θα πρέπει να είναι αυτοί που θα ισχύουν σε μια "πρωτόγονη" κοινωνία? Σαφώς και θεωρώ διαστροφή την παιδεραστία αλλά οι πολιτισμένοι δυτικοί πηγαίνουν στην Ινδονησία για να κάνουν σεξ με δεκαχρονα. Αυτό λοιπόν το θεωρώ πολύ ποιο διαστροφή από την αμορφωσια μερικών που η κουλτούρα τους είναι τέτοια που αυτά τα θεωρεί φυσιολογικά.
Οπότε θα περιμένω να μου πεις την ηθική που θα έχει ισχύ σε όλους τους πολιτισμούς και όλους τους αιώνες. Έως τότε θα ξαναδώ τις οσκαρικες ατίθασες για να δω κάτι που ίσχυε και εδώ πριν μερικές δεκαετίες.
Μου αρέσει ο τύπος, που με απόλυτη φυσικότητα απαντάει "she is twelve" και μετά όταν αντιδρούν, επίσης με φυσικότητα το δικαιολογεί "but i have her parents permission" σαν αυτό να πρέπει να τα εξηγεί όλα.Προφανώς θα ήθελαν να το κάνουν και πιο προκλητικό (του στυλ, "κοίτα την δουλειά σου, είναι νόμιμο", ή "γιατί; τι πρόβλημα υπάρχει;" κλπ) αλλά θα φοβήθηκαν το ξύλο.
Απαντάει ρεαλιστικά, όπως θα απαντούσε ο κάθε ανώμαλος που θα έκανε κάτι τέτοιο.Δε φοβούνται το ξύλο, οι model pranksters είναι, σχεδόν όλα τα κοινωνικά τους πειράματα είναι στημένα.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει άμεσα και δραστικά. Ακόμη και αν όλα τα κράτη απαγορεύσουν τέτοιες πρακτικές, αυτές θα αργήσουν να εκλείψουν. Στις μικρές, απομακρυσμένες κοινωνίες ο νόμος μοιάζει πολύ μακρική έννοια, και οι ζωή ορίζεται από τη Σαρία, το μουφτή, το "συμβούλιο γερόντων" του χωριού κλπ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες αντίστοιχες πρακτικές, όπως η κλειτοριδεκτομή και τα εγκλήματα τιμής. Χρειάζεται πολύ πιο ολική αναμόρφωση και αλλαγή νοοτροπίας, η νομικές ρυθμίσεις είναι μια καλή αρχή, αλλά ανεπαρκής.