Ανακοινώθηκαν οι εκατό άνθρωποι που είναι κατάλληλοι για ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή

Ανακοινώθηκαν οι εκατό άνθρωποι που είναι κατάλληλοι για ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή Facebook Twitter
21

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν το θάρρος να το τολμήσουν, και τώρα, δύο χρόνια μετά, ανακοινώθηκαν τα εκατό ονόματα των πρόθυμων εξερευνητών του διαστήματος για ένα εισιτήριο στον πλανήτη Άρη χωρίς επιστροφή.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι οι περιορισμένοι πόροι της γης δεν μπορούν να αντέξουν τoν συνεχώς αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Και ενώ διάφορες πιθανές λύσεις έχουν απορριφθεί, όπως οι πλωτές πόλεις, η μετανάστευση στον Άρη φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής ιδέα.

Η ιδέα μπορεί να φαίνεται ριζοσπαστική ή ακόμη και ανέφικτη, όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' αυτή, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων όπως η Space X του Elon Musk. Η αποστολή Mars 1 προσπαθεί να κάνει το όραμα πραγματικότητα και ήδη έχει επιλέξει τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταναστεύσουν στον Άρη μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μόνιμης αποικίας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το 2013 και μετά από 202.000 αιτήσεις ο αριθμός μειώθηκε στους 1000 στον πρώτο γύρο και στους 660 στον δεύτερο. Τώρα ο αριθμός των υποψηφίων είναι 100.

Γνωρίστε την ομάδα Mars 100 εδώ.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Ωραία όλα αυτά, περί ορέξεως "κολοκυθόπιτα". Ο σκοπός όμως, ποιός είναι; Να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους και να αναπαραχθεί το είδος σε έναν νέο πλανήτη ή απλά να αποδημήσουν εις Κύριον, δίχως πρώτα να δουν τα κυπαρίσσια ανάποδα;
Εγω θα πήγαινα, και μια στιγμή δεν ειναι τρόλ θα τεκμειριώσω την αποψη μου.Ως ανθρωπος θεωρώ οτι κάποιες στιγμές πρέπει να ζούμε και λιγο πιο κανονικα την μουντη ζωη μας.you only live once οπως λεει και ο ομπαμα. Ξέρω οτι θα πεθάνω, αν μου δινοταν η ευκαιρια λοιπόν της επιλογής σε ποιον απο τους κόσμους, θα ηθελα να βάλω ενα λιθαράκι σε εναν αλλο κόσμο γιατι αυτον εδω μας τον κατέστρεψαν. Συγχαρητήρια λοιπον στην αποστολή Mars 1 και μην τους λυπάστε αυτούς τους ανθρώπους μια μερα θα τους ζηλεύομε
Όπα όπα οταν εννοώ μουντη δεν εννοώ οτι ειμαι ο άθρωπος που κάθεται στο γραφείο του, ισα ισα..Δεν καταλαβαίνω γιατι να ειναι βαρετη με τον τροπο που το λες, εσυ αν ειχες την ευκαιρία να αρνιόσουν!
Αποστολή εξαιρετικά υψηλού ρίσκου και αμφίβολου αποτελέσματος. Για κάποιον λόγο θεωρώ πως είναι πρόωρο όλο αυτό, αλλά επικροτώ το θάρρος όλων όσων δήλωσαν συμμετοχή όπως και της εταιρείας που έχει αναλάβει το όλο κόστος/project.
ναι πολύ ενδιαφέρον και με μεγάλη βαρύτητα εγχείρημα, ίσως η ανακοίνωση του αιώνα, ελπίζω μόνο να μη καταντήσουμε τον Άρη σαν την Γή....αν είναι δυνατόν, το είδος μας γάμησε ένα πλανήτη και την κάνει με ελαφρά
200000 άνθρωποι, ε? Μα πόση βλακεία υπάρχει στον κόσμο, να θες να απαρνηθείς τη φυσική ομορφιά της Γης, για να ζήσεις (και να πεθάνεις) σε ένα αφιλόξενο πλανήτη? Να δω τι θα κάνουν και χωρίς internet, όταν το σήμα κάνει 13λεπτά να πάει και άλλα 13λεπτά να γυρίσει..
Αν σκέφτονταν όλοι σαν εσένα δεν θα είχαμε αεροπλάνα, καράβια, Αυστραλία, Αμερική, δορυφόρους, τηλεπικοινωνίες, τροχό, φωτιά κλπ κλπ... Μόνο εσένα θα είχαμε να μας λες παπ-άριος
Οι ιστορίες των ταινιών επιστημονικής φαντασίωσης αποκτούν επιτέλους σάρκα και οστά. Η πρώτη Ανθρώπινη Αποικία στον Άρη φαίνεται πως είναι γεγονός. Μπράβο τους για το εγχείρημα αυτό, μακάρι να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζουν.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ