Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία

Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία Facebook Twitter
7

Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος περιλαμβάνει υψηλά πρόστιμα για όσους τον παραβούν.


Ο νόμος που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν σκληρές φωτογραφίες καπνιστών, όπως μιας γυναίκας που κάνει αιμόπτυση και ενός άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή, μέσα σ' έναν σάκο για τη μεταφορά πτωμάτων.


Όσοι εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία.

Οι καπνοπώλες που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανήλικους θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ και θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους.


Όποιος πετάξει αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.


Ο νέος νόμος ψηφίστηκε το 2015, μετά την οδηγία των Βρυξελλών που ζήτησαν από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Οι υπηρεσίες υγείας και οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το κάπνισμα προκαλεί 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
δε χρειαζεται 300..και μονο 50 ευρω προστιμο να ριξεις σε Ελληνα που καπνιζει σε εσωτερικους χωρους η πεταει το αποτσιγαρο του στο δρομο, θα πονεσει. μια, δυο , τρεις θα μαθει. αλλα να ριξεις οχι απλά λογια να αγαπιομαστε. δυστηχως το προβλημα με την ελλαδα ειναι οτι τους νομους τους εχουμε για μοστρα. δεν υπαρχει πολιτικος και αστυνομικος που οντως να ενδιαφερεται να κανει κατι για αυτο. γιατι και οι ιδιοι κανουνε ακριβως τα ιδια. κρατος μπουρδελε !!
Μα και στην Ελλάδα έχουν κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα.Σε κανένα κλειστό χώρο δεν καπνίζεις οπότε τα άτομα που δεν μπορούν δεν θέλουν και δεν πρέπει να αναπνέουν καπνό μπορούν να βγαίνουν.Γιατί είμαστε μία χώρα με ανθρώπους που έχουν αγωγή και συνείδηση και νόμους που εφαρμόζονται.Υ.Γ. Το καλύτερο είναι πως όταν οι μαμάδες έχουν τα παιδιά μαζί τους απαιτούν να μην καπνίζει κανείς γιατί μόνο η ζωή των δικό τους παιδιών έχει αξία. Κανενός άλλου.Μένουμε Ελλάδα!!!
αντε να δουμε στο ελλαδα ποτε θα γινει αυτοστο ελλαντα ουτε για ανεκδοτοελλαδιστανελληναρεςεγω ειμαι καλυτερος απο εσαςοι ελληνες ειναι ολοι βλακεςεκτος απο εμεναεγω ειμαι τελειος