Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία

Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία Facebook Twitter
7

Oριστικό πόλεμο στο τσιγάρο και τους καπνιστές κήρυξε η Ιταλία με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος περιλαμβάνει υψηλά πρόστιμα για όσους τον παραβούν.


Ο νόμος που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν σκληρές φωτογραφίες καπνιστών, όπως μιας γυναίκας που κάνει αιμόπτυση και ενός άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή, μέσα σ' έναν σάκο για τη μεταφορά πτωμάτων.


Όσοι εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία.

Οι καπνοπώλες που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανήλικους θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ και θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους.


Όποιος πετάξει αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.


Ο νέος νόμος ψηφίστηκε το 2015, μετά την οδηγία των Βρυξελλών που ζήτησαν από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Οι υπηρεσίες υγείας και οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το κάπνισμα προκαλεί 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
δε χρειαζεται 300..και μονο 50 ευρω προστιμο να ριξεις σε Ελληνα που καπνιζει σε εσωτερικους χωρους η πεταει το αποτσιγαρο του στο δρομο, θα πονεσει. μια, δυο , τρεις θα μαθει. αλλα να ριξεις οχι απλά λογια να αγαπιομαστε. δυστηχως το προβλημα με την ελλαδα ειναι οτι τους νομους τους εχουμε για μοστρα. δεν υπαρχει πολιτικος και αστυνομικος που οντως να ενδιαφερεται να κανει κατι για αυτο. γιατι και οι ιδιοι κανουνε ακριβως τα ιδια. κρατος μπουρδελε !!
Μα και στην Ελλάδα έχουν κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα.Σε κανένα κλειστό χώρο δεν καπνίζεις οπότε τα άτομα που δεν μπορούν δεν θέλουν και δεν πρέπει να αναπνέουν καπνό μπορούν να βγαίνουν.Γιατί είμαστε μία χώρα με ανθρώπους που έχουν αγωγή και συνείδηση και νόμους που εφαρμόζονται.Υ.Γ. Το καλύτερο είναι πως όταν οι μαμάδες έχουν τα παιδιά μαζί τους απαιτούν να μην καπνίζει κανείς γιατί μόνο η ζωή των δικό τους παιδιών έχει αξία. Κανενός άλλου.Μένουμε Ελλάδα!!!
αντε να δουμε στο ελλαδα ποτε θα γινει αυτοστο ελλαντα ουτε για ανεκδοτοελλαδιστανελληναρεςεγω ειμαι καλυτερος απο εσαςοι ελληνες ειναι ολοι βλακεςεκτος απο εμεναεγω ειμαι τελειος