Νέο εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο Κουρουμπλής - Μείωση αριθμού βουλευτών και μπόνους 50 εδρών

Νέο εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο Κουρουμπλής - Μείωση αριθμού βουλευτών και μπόνους 50 εδρών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στο Mega την Κυριακή.


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση. Ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή. Σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 - 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει. Αυτό το μπόνους 50 εδρών είναι απαράδεκτο. Όσο για το πόσους βουλευτές χρειαζόμαστε, με τους μισούς είμαστε μια χαρά. Άντε, 180 μάξιμουμ. Αλλά ας φέρει πρώτα τις προτάσεις του και βλέπουμε.
Όσο κι αν δεν μας αρεσει το μπονους των 50 εδρων (προφανως ειναι πολλες) πρέπει να σκεφτούμε τι θα γινει μετά την κατάργηση του.Ας πουμε ποσες εκλογες θα χρειαστει να κάνεις μέχρι να βγάλεις κυβέρνηση; Πώς θα το αντέξει η οικονομία σου;
Μείωση βουλευτών ΑΝ γίνει θα είναι θετικό. Φοβάμαι όμως πως το μόνο που θα περάσει είναι αυτό στο οποίο στοχεύουν: απλή αναλογική για damage control μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο αντίπαλο στρατόπεδο (βλέπε 1989). Ευτυχώς το σύνταγμα δεν επιτρέπει εφαρμογή νέου εκλογικού νόμου στις αμέσως επόμενες εκλογές.