O Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρεψε τα Χριστούγεννα

O Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρεψε τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
10

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα σκουφιά Άγιου Βασίλη ή γενικά οτιδήποτε θυμίζει Χριστούγεννα, μπορεί φέτος να οδηγήσουν κάποιον κάτοικο του Μπρουνέι στη φυλακή για πέντε χρόνια.

Στο μικροσκοπικό, πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος, απαγορεύτηκε ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων, μετά από ανησυχία πως μπορεί να επηρεάσει την πίστη των μουσουλμάνων πολιτών του. Οι νέες εντολές ισχύουν για όλους τους Μουσουλμάνους που θα πιαστούν να γιορτάζουν ή και τους μη Μουσουλμάνους που θα διοργανώσουν γιορτές. Αυτοί που ανήκουν σε άλλες θρησκείες μπορούν να κάνουν τη γιορτή τους μυστικά εντός των κοινοτήτων τους, χωρίς να το αποκαλύψουν σε Μουσουλμάνους, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Αυτά τα μέτρα επιβολής, προορίζoνται στο να περιορίσουν την πράξη του εορτασμού των Χριστουγέννων υπερβολικά και ανοιχτά, κάτι που θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για τη μουσουλμανική κοινότητα", αναφέρει το υπουργείο Θρησκευμάτων σε μια δήλωση.

Μεταξύ των απαγορευμένων δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται ο στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων, τα θρησκευτικά τραγούδια και η αποστολή ευχετήριων καρτών. Εκτός από την φυλάκιση, οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι και με πρόστιμα που ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ.

"Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι επιπόλαιη προσέγγιση στο θέμα" λένε οι ιμάμηδες, αλλά επιμένουν πως πρέπει να διαφυλαχθεί η ισλαμική πίστη.


Το μικροσκοπικό κράτος στο νησί της Βόρνεο κυβερνάται από τον Σουλτάνο Hassanal Bolkiah και εξαρτάται από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου για την ευημερία του. Η νομοθεσία έγινε ακόμη πιο αυστηρή με διάταγμα το 2014, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ποινή για λιθοβολισμό όσων διαπράττουν μια ποικιλία σεξουαλικών πράξεων όπως ο σοδομισμός, η μοιχεία και ο βιασμός.

 

Ο αυστηρός ισλαμικός νόμος κώδικας περιλαμβάνει επίσης μαστίγωμα, λιθοβολισμό και ακρωτηριασμό. Ακόμη και πριν ψηφιστεί ο νόμος αυτός, υπήρχε ποινή φυλάκισης δέκα χρόνια για τους ομοφυλόφιλους. Επιπλέον απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM