ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.12.2015 | 21:14

Μπερδεμένη...

Γεια σας είμαι μαθητρια β λυκειου και βρισκομαι σε αδιέξοδο.. Δε ξερω τι να κανω στη ζωη μου.. Αγαπω την μαγειρικη και δε μπορώ να φανταστω τον εαυτο μου να κανει κατι αλλο στη ζωη του,θα θυσιαζα τα παντα για αυτην.. Κανω φροντιστήριο με σκοπο να δοσω πανελληνιες δυστυχως ομως δε μου αρεσει καποια σχολη (ειμαι τεχνολογικη και εχω μαθημα επιλογής και την βιολογία) ολες μου φενονται πολυ αδιαφορες.. Δεν ξερω ποιον δρομο να ακολουθησω απο την μια λεω να σταματησω το φροντηστηριο και να μαζεψω χρηματα για ενα καλο ιεκ και απο την αλλη φοβαμαι μην αποτυχω ως chef μιας και οι γονεις μου φροντισαν να μου περασουν υποσυνείδητα πως επιτυχημένος ειναι καποιος με πτυχιο πανεπιστημίου.. Εχω πολλη αγαπη μεσα μου για τον χωρο της μαγειρικής εχω ορεξη για δουλειά και πολλες καινοτόμες ιδεες.. Ομως δυσταζω γιατι φοβαμαι μην αποτυχω καθως θελω να εχω μια δουλεια να μπορω τουλάχιστον να συντηρω τον εαυτο μου.. Θελω να παρω μια αποφαση τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι πριν παω δηλαδη γ λυκειου για να ξερω αν θα προετοιμαστω για τις πανελληνιες ή να μαζεψω τα χρηματα για το ιεκ.. Νοιωθω πολυ μπερδεμένη και σκεφτηκα μεχρι και να απευθυνθώ και σε καποιο συμβουλο επαγγελματικου προσανατολισμού ή ψυχολόγο.. Θα χαιρόμουν αν ακουγα τη γνώμη σας, η συμβουλές σας ειναι πολύτιμες.. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
5
 
 
 
 
σχόλια
Στο ΙΕΚ να πας. Να είσαι πρώτη φοιτήτρια, άριστη. Στις διακοπές και τα Σ/Κύριακα να δουλεύεις σε επαγγελματικές κουζίνες, έστω βοηθητικά, έστω για ένα πιάτο φαγητό. Να σε ενδιαφέρει να μαθητεύσεις κοντά στους καλύτερους, όχι σε αυτούς που πληρώνουν πιο πολλά. Να κάνεις γνωριμίες στο χώρο και (αρχικά) να μη λες ποτέ όχι. Να αρχίσεις να οργανώνεις κάποια μικρά καίητεριγκ, π.χ. αρχικά για γιορτές και γενέθλια συγγενών και φίλων, και μετά πιο φιλόδοξα, για βαπτίσια, κλπ. Να κρατάς ημερολόγιο συνταγών και κριτικών. Να διαβάζεις τα πιο αξιόλογα μπλογκ φαγητού στον κόσμο. Μη στερηθείς το πάθος σου, είναι ένας τομέας όπου μπορείς να σταδιοδρομήσεις και να φτάσεις ψηλά.
Θεωρώ πολύ καλή ιδέα να συζητήσεις με έναν ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει σίγουρα. Θα καταλάβεις πολλά για εσένα και θα λύσεις θέματα σημαντικά για τη ζωή σου. Είσαι και σε κατάλληλη ηλικία, νομίζω είναι ο,τι πρέπει! Όσον αφορά το θέμα των σπουδών για εμένα μάζεψε χρήματα και πήγαινε στο ιεκ. Θα είναι πιο εύκολο να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς, είναι πολύ αξιόλογο επάγγελμα, δεν θα χάσεις χρόνια σε δήθεν σπουδες σε ένα πανεπιστήμιο που μετά πιθανότατα δεν θα σου προσφέρει κάτι. Είναι πολύ πιθανό να περάσεις σε μια σχολή που δεν σε ενδιαφέρει, να πας, να τελειώσεις και μετά από χρόνια να καταφέρεις να πας και στο ιεκ να κάνεις αυτό που πάντα ήθελες. Γιατί να περάσεις όλα αυτά?Κάτσε, συζήτησε το σοβαρά με τους γονείς σου, πες τους όλα όσα σκέφτεσαι και αν είναι εφικτό πηγαίντε σε έναν ψυχολόγο ή σύμβουλο! Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνεις!!
Eπίσης ένας μάγειρας δύσκολα θα μείνει χωρίς δουλειά. Οκ, μπορεί να μη γίνεις μεγάλος σεφ-ή μπορεί και ναι!- αλλά οι μάγειρες σε εστιατόρια βγάζουν μια χαρά λεφτά. Τέλοςμ είναι σημαντικό ότι μπορείς να δουλέψεις παντού στον πλανήτη.
Αν αγαπάς τη μαγειρική βεβαίως και να προτιμήσεις το ιέκ, ειδάλλως θα σου μείνει απωθημένο κατά πάσα πιθανότητα ακόμη και αν περάσεις στο πανεπιστήμιο.