ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η απάντηση μιας 17χρονης σε δημοσκόπηση για την "πιο άσχημη του σχολείου"

Η απάντηση μιας 17χρονης σε δημοσκόπηση για την "πιο άσχημη του σχολείου" Facebook Twitter
8

Την "έμπνευση" για διαδικτυακό διαγωνισμό που θα αναδείκνυε την "πιο άσχημη" του σχολείου είχαν τα παιδιά σε σχολείο του Καναδά, προκαλώντας την αντίδραση μιας κοπέλας που ανακάλυψε ότι το όνομά της ήταν μέσα σε αυτά που τα αγόρια είχαν επιλέξει για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Η 17χρονη Lynelle Cantwell αποφάσισε να σχολιάσει αυτό τον διαγωνισμό μέσα από το λογαριασμό της στο Facebook, βάζοντας ως τίτλο "Για το πρόσωπο που δημιούργησε το διαγωνισμό για το « πιο άσχημο κορίτσι στην τάξη» και γράφοντας ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ζωή του είναι τόσο δυστυχισμένη που προσπαθεί αυτή τη δυστυχία να τη μεταφέρει και στους άλλους».

Και η 17χρονη συνέχισε:

"Για τους 12 που με ψήφισαν και με έφεραν στην 4η θέση. Λυπάμαι και  για εσάς. Λυπάμαι που δεν με ξέρετε σαν άτομο. Το ξέρω, δεν είμαι η ομορφότερη. Έχω διπλοσάγονο και φοράω ρούχα XL. Το ξέρω ότι δεν είμαι το ομορφότερο χαμόγελο στο πιο όμορφο πρόσωπο. Αλλά λυπάμαι για εσάς, όχι για μένα. Λυπάμαι που διασκεδάζετε κάνοντας τους άλλους να νιώθουν σκατά. Λυπάμαι που ποτέ δεν θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τι άτομο είμαι. Μπορεί να μην είναι όλα ok στην εμφάνιση μου...Αλλά είμαι διασκεδαστική. καλή, ευγενική, προσγειωμένη, δεν είμαι επικριτική, αποδέχομαι, βοηθάω και είμαι επικοινωνιακή. Το ίδιο είναι και κάθε άλλο κορίτσι που έχετε βάλει σε αυτή τη λίστα. Το ότι δεν είμαστε τέλειες στην εμφάνιση, δεν σημαίνει ότι είμαστε άσχημες. Αν έχετε αυτή την εντύπωση, λυπάμαι για εσάς. Στα σοβαρά τώρα...Get a life.

To the person that made the "ugliest girls in grade 12 at hth" ask.FM straw poll. I'm sorry that your life is so...

Posted by Lynelle Cantwell on Tuesday, December 1, 2015

Η απάντηση της Lynelle γρήγορα έκανε πολλά share σε όλο τον κόσμο για την ισχυρή υπεράσπιση της προσωπικότητας της και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια.

"Δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων για τα θετικά vibes που μου στέλνετε. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε έναν λόγο για να εμπνέομαι", ήταν η απάντηση της 17χρονης.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Κι ανάμεσα στα χαρακτηριατικά που φέρεις και κρίνοντας από τη φωτό λέω ότι έχεις όλες τις προϋποθέσεις να έχεις κάποια στιγμή ένα πολύ όμορφο πρόσωπο......μεταξύ μας, αυτό το XL φρόντισέ το, βρε κορίτσι μου, και για την υγεία σου δηλαδή...
Δε καταλαβαίνω γιατί τόσα dislikes σε αυτο το σχόλιο!εγώ το βρήκα ειλικρινές και καλοπροαίρετο.Μου φαίνεται έχουμε μάθει να κάνουμε μόνο καλά σχόλια,γιατί μόνο αυτά γίνονται αποδεκτά.
Μπράβο το κορίτσι, δε μασάει. Άσε που είναι μια χαρά γλυκούλα.Το ίδιο είχε γίνει και στο δικό μου σχολείο στην Αθήνα προ δεκαπενταετίας, και είχα μάλιστα την τιμή να βγω πρώτη. :} Απαίσιο συναίσθημα φυσικά αλλά ακόμα και τότε είχα αίσθηση του πόσο γελοία ήταν το όλο σκηνικό.Το ωραίο ήταν πως μερικά χρόνια αργότερα έλαβα ηθική ικανοποίηση με διάφορους τρόπους, οπότε τώρα το σκέφτομαι και γελάω.
Πάντως από προσωπική εμπειρία και χωρίς υπερβολή, οι πρίγκηπες και οι θέες του δικού μου σχολείου -τα γουάου άτομα- έγιναν κάτι ενήλικες να τους λυπάσαι. Και εμφανισιακά και στις ζωές που κάνουν.
Μια μικρή γεύση από την πίεση που νιώθουν οι έφηβοι της Βορείου Αμερικής να ενταχθούν στο σύνολο (fit in) και να σβήσουν κάθε ίχνος διαφορετικότητας του χαρακτήρα τους. Σωστή η αντίδραση της νεαρής Καναδέζας. Ως Ελληνοπκαναδός έφηβος ένιωσα στο πετσί μου τον ρατσισμό και τον ταξικό αποκλεισμό. Εχουμε μια λανθασμένη εντύπωση στην Ελλάδα ότι οι προηγμένες χώρες είναι και κοινωνικά ανεπτυγμένες. Οταν κυριεύουν οι φοβίες και μια ανάγκη για συνοχή απότομα όλα παραμερίζονται για χάρη κάποιου τέλειου μοντέλου. Το λύκειο καταντά μια τρομακτική και καταπιεστική εμπειρία για πολούς Αμερικανούς.