23 χιλιάδες ευρώ κόστισε το ταξίδι Καμμένου στην Αυστραλία

23 χιλιάδες ευρώ κόστισε το ταξίδι Καμμένου στην Αυστραλία Facebook Twitter
9

Περίπου 23 χιλιάδες ευρώ συνολικά κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Αυστραλία το 2009, όταν ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στη βουλή ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης, μετά από σχετική ερώτηση του Α. Γεωργιάδη η 10ήμερη επίσκεψη του κ. Καμμένου μαζί με τη σύζυγο του στη Μελβούρνη κόστισε 17.227,23 ευρώ

«Από τα τηρούμενα στο Τμήμα Οικονομικών Θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στοιχεία, προκύπτει ότι τα έξοδα μετακίνησης του τέως υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καμμένου Παναγιώτη και της συζύγου του, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από τις 18 έως 27 Μαρτίου 2009, ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 17.227,73 ευρώ το οποίο βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του τέως ΥΕΝΑΝΠ οικονομικού έτους 2009, όπου υπήρχε η ανάλογη εγγεγραμμένη πίστωση» ενημερώνει ο κ. Μουσουρούλης.

Σημειώνεται επίσης ότι στο συγκεκριμένο ταξίδι συμμετείχαν ο υπασπιστής του υφυπουργού και ένα άτομο της προσωπικής του ασφάλειας, με συνολικό ποσό δαπάνης και για τους δύο μετακινούμενους 9.067,53 ευρώ.

Στην ερώτηση του ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «προκλητικές σπατάλες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.»

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου το κόστος του εν λόγω ταξιδιού αρκεί να μας πει ο κ.Καμμένος τι καρπούς και ποιές συμφωνίες απέφερε για τη χώρα και την εμπορική ναυτιλία το συγκεκριμένο ταξίδι ή αν απλώς πήγε για αναψυχή και για αναμνηστικές φωτο με φόντο την όπερα του Σίντνεϊ ...
Χωρίς να στηρίζω στο ελάχιστο τον Καμμένο (που δε μου είναι καθόλου συμπαθής - τουλάχιστον ως "πολιτική" προσωπικότητα)για πόσο ακόμη θα "ανακαλύπτουμε" εδώ κι εκεί "συγκλονιστικά σκάνδαλα" σαν κι αυτό; Όλα τα ταξίδια κάτι κοστίζουν, λίγο πάνω λίγο κάτω (σύμφωνοι, το λογικό είναι να κοστίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο) αλλά μην τρελαθούμε κιόλας πως αυτή είναι η εντονότερη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος! Σίγουρα κάτι είναι κι αυτό, αλλά ως πότε θα μας αφήνουν άναυδους τα βότσαλα ενώ υπάρχουν βράχοι γύρω μας;
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ και θα έλεγα ότι τους θεωρώ χαμηλού επιπέδου λαϊκίστικο κόμμα, του οποίου η κύρια πολιτική θέση είναι η συνομωσιολογία.Εργάζομαι σε πολυεθνική σε θέση middle management και πρόσφατα έκανα ένα 12μερο ταξίδι στη Βραζίλία, το οποίο στοίχισε περίπου 7000 ευρώ. Έμενα σε καλά αλλά όχι πολυτελή ξενοδοχεία, έτρωγα σε καλά αλλά όχι πολυτελή εστιατόρια και ταξίδεψα business class (όχι first class), κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σε υπερατλαντικά ταξίδια που γίνονται για δουλειά και δεν έχεις περιθώριο να κοιμηθείς 2 μέρες όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Η άποψη μου είναι ότι δε μου ακούγεται τεράστιο το αναφερθέν ποσό για 4 άτομα. Το μόνο θολό σημείο για μένα είναι ότι τα έξοδα της συζύγου του χρεώθηκαν και αυτά στο υπουργείο, κάτι που μπορεί να προβλέπεται από το πρωτόκολλο, αλλά δε σημαίνει ότι έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κιόλας.
Συνολο 24 χιλιαρικακια. Απο την αλλη για να ειναι ισοτιμο το παιχνιδι θα επρεπε να μας δωσουν και ορισμενα ενδεικτικα νουμερα για τα κοστη αλλων υπουργικων ταξιδιων. Κανενας δεν γνωριζει ποσο μπορει να μας κοαστισε για παραδειγμα το προσφατο ταξιδι Αβραμοπουλου στη Λιβυη. Λειπει το μετρο συγκρισης δηλαδη.
Συμφωνώ. Ακούγεται μεγάλο το ποσό και δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό το παιδοβούβαλο να διατηρεί αποστάσεις από τη διαφθορά και τα εύκολα λεφτά αλλά χωρίς γενική εικόνα μπορούμε εύκολα να αποπροσανατολιστούμε.Βασικά μία ιστοσελίδα (που να δουλεύει) που θα ανεβαίνουν υποχρεωτικά όλες αυτές οι πληροφορίες είναι η απλούστερη λύση που θα έθετε σε εφαρμογή μέσα σε 1 μήνα οποιαδήποτε κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Κατανοητό. Αυτά που μαθαίνονται μετά από ερωτήσεις στην βουλή όμως (και φυσικά δεν είναι απόρρητα) θα μπορούσαν απλά να αναρτώνται και να τα ψαχουλεύουν δημοσιογράφοι/λοιποί περίεργοι και όχι βουλευτές που μετά θα μας λένε "δεν είχα χρόνο να διαβάσω το πολυνομοσχέδιο".