Η Γιάννα, η Νάνα και οι άλλες. Toυ Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Η Γιάννα, η Νάνα και οι άλλες. Toυ Στάθη Τσαγκαρουσιάνου Facebook Twitter
24

Σήμερα η ζάμπλουτη Γιάννα Αγγελοπούλου φρόντισε να γίνει γνωστό ότι παραιτείται του μισθού της, ως πρέβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδος.

Δηλαδή, φρόντισε να γίνει γνωστό ότι χαρίζει 5 χιλιάδες ευρώ το μήνα στη γονατισμένη χώρα της.

Η είδηση μου προκαλεί την ίδια ναυτία με το γεγονός ότι η Νάνα Μούσχουρη έδωσε συνεντεύξεις, προ καιρού, για να ανακοινώσει ότι χαρίζει κι αυτή τον κρατικό μισθό της στην Ελλάδα και ότι το κάνει για να πάρουν κι άλλοι παράδειγμα.

Είναι φαιδρές και ψιλικατζούδες!

Στην Ελλάδα του τώρα, εάν είσαι ζάμπλουτος, δεν χαρίζεις το μισθό ενός τίτλου (που δίδεται αδιαφανώς και καταχρηστικά, συνήθως), αλλά ένα σεβαστό ποσό. Κάνεις μια κίνηση ανάλογη του μεγέθους σου. Πέντε χιλιάδες ευρώ δεν έιναι ούτε τα φιλοδωρήματα που δίνεις στο κομμωτή σου.

Άσε που οι σοβαροί ευεργέτες φροντίζουν να είναι αθόρυβοι.

Ποτέ δεν ήταν σοβαροί και ευπατρίδες οι πλουτοκράτες της μεταπολιτευτικής παλιοκατάστασης. Αλλά τώρα γίνονται και αφόρητα προκλητικοί.

Κράτα κυρία μου τα πέντε χιλιάδες ευρώ, κανά κτίριο για τους αστέγους μπορείς να χτίσεις;

Κανά νοσοκομείο για απόρους μπορείς να φτιάξεις; 

Αλλιώς πήγαινε να τα δώσεις στον Ίδρυμα Κλίντον, που σε ομορφαίνει κιόλας.

(Υποκριτές!)

Ελλάδα
24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Την συγκεκριμένη κυρία επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να την εκπροσωπεί διεθνώς ως προσωπικότητα (εξ' ου και στο άρθρο της στην Huffington Post υπογράφει ως "Ambassador". Αυτή είναι η εικόνα μας διεθνώς! Το πρότυπο Ελληνικής προσωπικότητας! Δεν είναι μόνο τα χρήματα, πολλοί είναι οι μεγαλόσχημοι που θα πλήρωναν κι από πάνω για ν' αποκτήσουν τίτλο (σε λίγο, όταν καταργηθεί ο μισθός, διαβλέπω ότι θα στηθεί φάμπρικα με ανακηρύξεις πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων, οι οποίοι μπορεί να πληρώνουν κι όλας!).Προτείνω στην Lifo να κάνει poll με το ποιούς θεωρούν οι αναγνώστες ως σημαντικές προσωπικότητες που μπορούν και πρέπει να εκπροσωπούν την Ελλάδα ως πρότυπα. Κάτι μου λέει (πιθανότατα, να μου το λέει απλά η ελπίδα μου) ότι αυτοί/αυτές που θα αναδειχθούν, θα είναι το ακριβώς αντίθετο της κ. Αγγελοπούλου.
Φαντάζομαι ότι τόσο ο αρθρογράφος όσο και όλοι εσείς που σχολιάζετε δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε ότι τους "μισθούς" της μέχρι σήμερα τους έχει ΉΔΗ δωρήσει για κοινωνικούς σκοπούς.Εύγε σε όλους για τον ακομπλεξάριστο σχολιασμό...
Αν τους είχε δωρίσει θα το ήξερε ο Τσαγκαρουσιάνος (που συμπεραίνω) γνωρίζει όλους τους "σοβαρούς ευεργέτες που φροντίζουν να είναι αθόρυβοι".
"Εγώ μωρέ τους είπα και από πριν να τα μου τα κόψουν αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ λόγω νομοθεσίας"Δεν πήγαν όμως και σε κανένα ίδρυμα τα λεφτά που δεν ήθελε τόσο καιρό! Πάλι στην τσέπη της έμπαιναν. Αν ήθελε να κάνει την έξυπνη (πολύ αμφιβάλω αν της κόβει παραπάνω από κόλπα τούρκικου σίριαλ) ας έλεγε κόψτε μου το μισθό, και όσα πήρα ως τώρα ας πάνε στο τάδε ίδρυμα.
Παραιτείται του μισθού, που προβλέπεται για τη θέση του πρέσβη εκ των προσωπικοτήτων, η Γιάννα Αγγελοπούλου. Με επιστολή της, που απέστειλε χθες στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, η κ. Αγγελοπούλου σημειώνει πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε ζητήσει να πάψει η καταβολή σ΄εκείνη του αντίστοιχου μισθού, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Στο μεταξύ, το συνολικό ποσό των αμοιβών, που της προέκυψαν έκτοτε, το διέθεσε στην υποστήριξη φορέων με κοινωνικούς σκοπούς. «Σήμερα, μετά την ψήφιση του ν. 4104/2013 δηλώνω ότι παραιτούμαι του προβλεπόμενου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού» καταλήγει η επιστολή της κ. Αγγελοπούλου.
2 χρονια στην κριση ,μηνασ μπαινει μηνασ βγαινει τα εισπραττει...αλλα τωρα εφτασε στο αμην κ ειπε η γυναικα ε οχι το εκανε η νάνα εγω θα μεινω πισω στην φιλανθρωπειατο κρατος γιατι δεν το εκοβε αυθαιρετα οπως εκανε με το μισθολογιο τοσων κ τοσων ?αυθαιρετα κ στους υπολοιπους μισθους ευγενιας
διαμαντια,μαργαριταρια,καπελα,φιλανθρωπια,σκουλαρικια,δαχτυλιδια,πρεσβεις,προσωπικοτητες,μισθοι,μικροφωνα.ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ.μπορει να φυγεις Γιαννα μου απ το χωριο, αλλα το χωριο δεν θα φυγει ΠΟΤΕ απο σενα.υ.γ.μαθηματα αφαιρετικου μινιμαλιστικου ηθους και υφους by daskalaki-partheni-aggelopoulou.
πρέβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδος...άκου τώρα τι πήγαν και σκαρφίστηκαν!Άκου τι δημιούργησαν για να πέρνουν και άλλα!!Μαζί τα φάγαμε κάφροι ε?
το φοβερο με την καμπανια <<ολοι μαζι μπορουμε>> με τα τροφιμα ειναι οτι πληρωνει ΜΟΝΟ ο φτωχοs καταναλωτηs!αυτοs αγοραζει τροφιμα απο τα s/m σε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ τιμεs με αποτελεσμα τα s/m να βγαζουν κερδοs ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του φτωχου σε φτωχο....ετσι,τα μεν s/m βγαζουν ΚΕΡΔΟΣ απο την αλληλεγγυη των πολιτωντο καναλι το παιζει <<φιλανθρωποs>> χωρισ ουτε αυτο να βαζει καθολου το χερι στην τσεπη....μαζι με την εκκλησια ολοι το παιζουν <<φιλανθρωποι>> με τα λεφτα των πολιτων και μονο......
Στάθη, μην τους βάζεις ιδέες, σε παρακαλώ. Θα μας πουν ότι θα φτιάξουν κτήριο για αστέγους και νοσοκομείο, θα τους δώσουμε κρατική γη, θα τους δώσουμε εκατομμύρια ευρώ, θα τους δώσουμε φοροαπαλλαγές, θα τους δώσουμε τα χρήματα για να προμηθευτούν υλικά από δικές τους εταιρίες, θα τους δώσουμε λεφτά για τα υπεροκοστολημένα έργα που θα αναλάβουν και πάλι οι δικές τους εταιρίες και μετά θα τους βλέπουμε ακόμη περισσότερο στα ΜΜΕ ως "πρέσβεις και πρέσβειρες καλής θέλησης", κτλ. Και μετά, άμα τους πεις και τίποτα, θα σου πούνε "όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα", θα σου τραβήξουνε και μια πανταχούσα, θα ακούσεις κι ένα ξεχεστήριο από τους παρατρεχάμενους και θα σου κοπεί η διάθεση της κριτικής.Στάθη μου, οι άνθρωποι ακολουθούν μια σοφή παροιμία "βόηθα με φτωχέ μου, μην γίνω σαν κι εσένα".
like. Πραγματικά να μας πει κάποιος ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ και ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ αποφασίζεται ότι κάποιοι άνθρωποι θα παίρνουν μισθό 5.000 ευρώ Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Δεν έχω πρόβλημα με το concept "πρέσβης", αλλά από τη στιγμή που δεν γίνεται επαγγελματικά, δεν θα έπρεπε να γίνεται και αμισθί;