Μια σπάνια φιλία μεταξύ ενός τίγρη της Σιβηρίας και μιας κατσίκας έχει προκαλέσει την περιέργεια και τον θαυμασμό όλων των επισκεπτών ενός πάρκου άγριου ζωής στη Ρωσία.

 

Όταν πριν από λίγες μέρες, στο κλουβί του Αmur εισήλθε (με προορισμό να γίνει το γεύμα του) ο Timur, όλοι περίμεναν πως σε λίγα λεπτά το αιλουροειδές θα έδειχνε το ένστικτο του κυνηγού και θα σκότωνε την κατσίκα για να τραφεί. Από τα πρώτα λεπτά όμως, τα πράγματα έδειχναν κάπως ασυνήθιστα καθώς η κατσίκα αντί να τρέξει μακριά από την τίγρη, την πλησίασε όλο θάρρος. Και ο Amur όμως έδειξε αδιάφορος και αντί να ορμήξει στο ζωντανό θήραμα, το άφησε απλά να τον ακολουθήσει στον περίπατό του ανάμεσα στα δέντρα.

 

Την πρώτη μέρα όλοι πίστεψαν πως ήταν απλά κάποιο καπρίτσιο της φύσης που θα κρατούσε λίγη ώρα και το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου. Όλοι ήταν όμως σίγουροι πως η κατσίκα δεν είχε πολύ μέλλον στην ίδια έκταση με το άγριο ζώο. 

 

Και εδώ οι προβλέψεις των φροντιστών του πάρκου απέτυχαν να επαληθευτούν καθώς τα δύο ζώα έδειχναν σιγά - σιγά να αναπτύσσουν μια εντελώς αναπάντεχη έλξη και συντροφικότητα.

 

 

Η συμπεριφορά της κατσίκας ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς αποτέλεσμα της άγνοιας κινδύνου, μια και δεν είχε ξαναδεί τίγρη και δεν είχε απειληθεί ή κυνηγηθεί ποτέ από σαρκοφάγο. Το μεγάλο μυστήριο παρέμενε ο Amur ο οποίος όχι απλά δεν είχε πειράξει τη κατσίκα, όπως κάνει με τα άλλα ζωντανά θηράματα που δέχεται σαν τροφή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα της.

 

Ο τίγρης που αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του

 

Η κατάσταση πλέον είναι ακόμη πιο εξωφρενική καθώς μετά από μέρες, η κατσίκα είναι ακόμη ζωντανή και μάλιστα έχει εκτοπίσει την τίγρη και από το "κρεβάτι" της το οποίο έχει καταλάβει για τον ύπνο της. Ο Amor κοιμάται στην οροφή και όλο στο πάρκο Primorye Safari εξακολουθούν όλοι να αναρωτιούνται. Αυτή η πρωτοφανής φιλία, έχει συγκινήσει πολλούς επισκέπτες του πάρκου, ακτιβιστές αλλά και χρήστες του διαδικτύου που τώρα ζητούν από τους υπεύθυνους να χωρίσουν τα ζώα καθώς εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα η σχέση αυτή θα τελειώσει άδοξα, αλλά φυσικά. Τα μηνύματα που αφήνουν στην ιστοσελίδα παρακαλούν να χαριστεί η ζωή στην κατσίκα η οποία επέδειξε τόση γενναιότητα και να μην ρισκάρεται άλλο η ζωή της.

 

Στην τελευταία πάντως ανταπόκριση από το πάρκο αναφέρεται πως οι φύλακες που πήγαν να ταΐσουν την τίγρη την είδαν να πλησιάζει το ωμό κρέας που της άφησαν παρέα με τον Timur και πως το ζώο έδειξε εκνευρισμό όταν κάποιος από αυτούς πλησίασε την κατσίκα. Στη συνέχεια έφαγε όλο το κρέας και αποχώρησε παρέα με τον Timur να τρέχει πίσω του.