Ο τίγρης που αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του

Ο τίγρης που αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του Facebook Twitter
16

Μια σπάνια φιλία μεταξύ ενός τίγρη της Σιβηρίας και μιας κατσίκας έχει προκαλέσει την περιέργεια και τον θαυμασμό όλων των επισκεπτών ενός πάρκου άγριου ζωής στη Ρωσία.

Όταν πριν από λίγες μέρες, στο κλουβί του Αmur εισήλθε (με προορισμό να γίνει το γεύμα του) ο Timur, όλοι περίμεναν πως σε λίγα λεπτά το αιλουροειδές θα έδειχνε το ένστικτο του κυνηγού και θα σκότωνε την κατσίκα για να τραφεί. Από τα πρώτα λεπτά όμως, τα πράγματα έδειχναν κάπως ασυνήθιστα καθώς η κατσίκα αντί να τρέξει μακριά από την τίγρη, την πλησίασε όλο θάρρος. Και ο Amur όμως έδειξε αδιάφορος και αντί να ορμήξει στο ζωντανό θήραμα, το άφησε απλά να τον ακολουθήσει στον περίπατό του ανάμεσα στα δέντρα.

Την πρώτη μέρα όλοι πίστεψαν πως ήταν απλά κάποιο καπρίτσιο της φύσης που θα κρατούσε λίγη ώρα και το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου. Όλοι ήταν όμως σίγουροι πως η κατσίκα δεν είχε πολύ μέλλον στην ίδια έκταση με το άγριο ζώο. 

Και εδώ οι προβλέψεις των φροντιστών του πάρκου απέτυχαν να επαληθευτούν καθώς τα δύο ζώα έδειχναν σιγά - σιγά να αναπτύσσουν μια εντελώς αναπάντεχη έλξη και συντροφικότητα.

Η συμπεριφορά της κατσίκας ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς αποτέλεσμα της άγνοιας κινδύνου, μια και δεν είχε ξαναδεί τίγρη και δεν είχε απειληθεί ή κυνηγηθεί ποτέ από σαρκοφάγο. Το μεγάλο μυστήριο παρέμενε ο Amur ο οποίος όχι απλά δεν είχε πειράξει τη κατσίκα, όπως κάνει με τα άλλα ζωντανά θηράματα που δέχεται σαν τροφή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα της.

Ο τίγρης που αγάπησε την κατσίκα η οποία προοριζόταν για γεύμα του Facebook Twitter

Η κατάσταση πλέον είναι ακόμη πιο εξωφρενική καθώς μετά από μέρες, η κατσίκα είναι ακόμη ζωντανή και μάλιστα έχει εκτοπίσει την τίγρη και από το "κρεβάτι" της το οποίο έχει καταλάβει για τον ύπνο της. Ο Amor κοιμάται στην οροφή και όλο στο πάρκο Primorye Safari εξακολουθούν όλοι να αναρωτιούνται. Αυτή η πρωτοφανής φιλία, έχει συγκινήσει πολλούς επισκέπτες του πάρκου, ακτιβιστές αλλά και χρήστες του διαδικτύου που τώρα ζητούν από τους υπεύθυνους να χωρίσουν τα ζώα καθώς εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα η σχέση αυτή θα τελειώσει άδοξα, αλλά φυσικά. Τα μηνύματα που αφήνουν στην ιστοσελίδα παρακαλούν να χαριστεί η ζωή στην κατσίκα η οποία επέδειξε τόση γενναιότητα και να μην ρισκάρεται άλλο η ζωή της.

Στην τελευταία πάντως ανταπόκριση από το πάρκο αναφέρεται πως οι φύλακες που πήγαν να ταΐσουν την τίγρη την είδαν να πλησιάζει το ωμό κρέας που της άφησαν παρέα με τον Timur και πως το ζώο έδειξε εκνευρισμό όταν κάποιος από αυτούς πλησίασε την κατσίκα. Στη συνέχεια έφαγε όλο το κρέας και αποχώρησε παρέα με τον Timur να τρέχει πίσω του.

Διεθνή
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Η λεζάντα (συννεφάκι) που θα ταίριαζε επάνω από το κεφάλι του Amur θα ήταν: «Κάτσε να δείξω καλή διαγωγή και ίσως με απελευθερώσουν...».Η κατσίκα πρέπει να είναι η μετενσάρκωση του Πι Πατέλ («Η Ζωή του Πι»)...http://fotonin.com/data_images/out/23/940704-life-of-pi.jpg
Μακάρι ο άνθρωπος κάποτε να εξευγενιστεί και να σταματήσει να τροφοδοτεί αυτά τα κολαστήρια με την επισκεψιμότητά του.Το ζώο,μάλλον ειναι ναρκωμένο.Συνήθης τακτική.Και το τέλος δε θα είναι αίσιο.Η κατσικούλα θα πεθάνει.Απευκταίο.
Ποιό ένστικτο; Έχει χάσει την ελευθερία του και τους ένοιαξε μη τυχόν χάσει και το ένστικτο;;;.....όταν τα περισσότερα από αυτά τα ζώα γεννιούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας (με τεχνική γονιμοποίηση), χωρίς να θηλάζουν από την μάνα τους αλλά από μπιμπερό στην αγκαλιά κάποιου φύλακα...http://www.zooborns.com/.a/6a010535647bf3970b017742988563970d-500wi
Δες το λίγο εκτός του πλαισίου της ανθρωποκεντρικότητας. Έτσι τρέφονται τα σαρκοβόρα από τη δημιουργία του κόσμου. Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Είναι φυσικό. Παρεμπιπτόντως, πάντα νευρίαζα με τα ντοκιμαντέρ που έδειχναν την "κακιά" τίγρη να μην μπορεί να φάει την "καλή" γαζέλα και πανηγύριζαν γι αυτό, λες και αν η τίγρη ψόφαγε από την πείνα θα αποδίδονταν μια ξέρω γω ανθρώπινης επινόησης δικαιοσύνη.