Τimes Λονδίνου: H πορνεία στην Ελλάδα και οι φοιτήτριες που κάνουν έρωτα για ένα σάντουιτς

Τimes Λονδίνου: H πορνεία στην Ελλάδα και οι φοιτήτριες που κάνουν έρωτα για ένα σάντουιτς Facebook Twitter
21

Με τη σκοτεινή πλευρά της πορνείας και τον αντίκτυπο σε αυτήν της οδυνηρής λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται σήμερα η εφημερίδα Times του Λονδίνου σε δημοσίευμά της με τον προβοκατόρικο τίτλο «Greek students sell sex for food».

 

 

UPDATE: Διαβάστε και την διάψευση  στο δημοσίευμα των Times: Δεν εκπορνεύονται για μια τυρόπιτα οι φοιτήτριες


Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εξέτασε στοιχεία περισσότερων από 17.000 ατόμων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα φθηνότερα ολόκληρης της Ευρώπης. 

Ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ που προσφέρουν σε εξευτελιστικές τιμές κι άλλοτε σαν αντάλλαγμα για λίγο φαγητό, μεταδίδουν οι Times. «Μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε» λέει στους London Times ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που συντόνισε την διάρκειας τριών ετών μελέτη. «Άλλες [το κάνουν] για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους [ναρκωτικά]» προσθέτει. 

Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ισχύουσα τιμή για σεξ με μια πόρνη ήταν τα 50 ευρώ. «Σήμερα έχει πέσει τόσο πολύ που αγγίζει τα 2 ευρώ για ένα μισάωρο» μαρτυρά ο κ. Λάζος. Μερικές από τις 400 αυτές απελπισμένες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μπορούν άνετα, σύμφωνα με τον ίδιο, να συγκριθούν με χιλιάδες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παγκοσμίως που κάνουν το ίδιο πράγμα «αλλά ποτέ δεν είχε γίνει τάση όπως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης».


Επιπλέον, υποστηρίζει πως οι Ελληνίδες κυριαρχούν πλέον σε ποσοστό 80% στο δίκτυο πορνείας της Ελλάδας. Ειδικά εκείνες που προσφέρουν το φθηνότερο σεξ έχουν μάλιστα και την μεγαλύτερη ζήτηση. «Δεν φαίνεται πως θα εξασθενίσουν αυτά τα νούμερα. Κάθε άλλο, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό» αναφέρει ο Γρηγόρης Λάζος.


Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή του σεξ πέφτει, καθώς το ίντερνετ πλέον παρέχει ολοένα και περισσότερο σεξουαλικό υλικό. Σύμφωνα με τους London Times, στην Ευρώπη η μέση τιμή των 180 ευρώ για μία ώρα «πληρωμένου έρωτα» έχει μειωθεί δραματικά.


Η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους. Οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στη χώρα είναι μεταξύ 17-20 ετών.


Η έρευνα έρχεται μετά την σοκαριστική αποκάλυψη πριν ένα μήνα πως μια άνεργη μητέρα στην Ελλάδα εκπόρνευε την 12χρονη κόρη της σε έναν ιερέα και να έναν συνταξιούχο. Η γυναίκα τελικά καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακής και πρόστιμο 100.000 ευρώ.


«Αυτό που μαθεύτηκε τον προηγούμενο μήνα σε συνδυασμό με τη μελέτη μας αντικατοπτρίζει μια κοινωνία σε άρνηση ως προς τις αλλαγές που συμβαίνουν» παρατηρεί ο κ. Λάζος. «Οι αρχές πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν να αδιαφορούν» καταλήγει.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Βασίζονται και καλά σε μία έρευνα και γράφουν ότι τους κατέβει.Κι εμείς σχολιάζουμε κιόλας.Πάντως ότι δεν μας συμφέρει ή ότι δεν ζούμε στον κύκλο μας δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει με κάποιο τρόπο.
Χωρίς να θέλω να το παίξω ειδήμων, νομίζω ότι οποιοσδήπ[οτε άνδρας με στοιχειώδη γνώση του αντκειμένου που λέγεται "πληρωμένος έρωτας" είναι αδύνατο να θεωρήσει σοβαρά τα πορίσματα της συγκεκριμένης έρευνας. Τώρα, αν υπάρχουν διάφορα τελειωμένα τζάνκια που κάνουν πεζοδρόμιο για 2 ευρώ δεν το ξέρω, αλλά πάντως μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι η απόλυτη πλειοψηφία των εκδιδόμενων γυναικών εξακολουθεί να είναι ανατολικής προέλευσης (και πάντως όχι ελληνικής)και...σίγουρα η ταρίφα δεν είναι στα 2 ευρώ! Φυσικά, δεν θέλω να είμαι αφοριστικός για μία έρευνα που δεν έχω διαβάσει, αλλά, από προσωπική πείρα μιλώντας, δυσκολεύομαι να πειστώ ότι σε δείγμα 18.000 γυναικών, το 80% είναι Ελληνίδες και ότι υπάρχουν πράγματ τόσο χαμηλές τιμές στην πιάτσα. Όλα αυτά μου φαίνονται εκτός πραγματικότητας Ακούς εκεί Ελληνίδες εκδίδονται για μια τυρόπιτα λόγω κρίσης.... Τι άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά
Κατ' αρχήν αυτά είναι βλακείες. Ναι, έχει ακουστεί για φοιτήτριες που εκπορνεύονται, αλλά αυτό γίνεται με "αποδεκτό" τρόπο, πχ βρίσκει σπόνσορα παντρεμένο ή διαζευγμένο καμμιά 20ετία και βάλε μεγαλύτερο, που της κάνει δώρα, τριήμερα κλπ. Η καλομαθημένη -ως επί το πλείστον- ελληνίδα φοιτήτρια, δε θα το κάνει για ένα δίευρο το βαρύ και ανθυγιεινό. Κι αν υπάρχει καμμία τέτοια, σίγουρα είναι εξαίρεση.
"Η καλομαθημένη -ως επί το πλείστον- ελληνίδα φοιτήτρια, δε θα το κάνει για ένα δίευρο το βαρύ και ανθυγιεινό"..Έτι όπως το θέτεις είναι σαν να λες ότι είναι κάτι κακό. Ας κρατήσει και κάποιος εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα υψηλά τα στάνταρντς.
Άντε επιτέλους, καιρός ήτανε να πέσουν οι τιμές! :)Μια ερώτηση μόνο, το σαντουιτς είναι με γαλοπούλα;Μα καλά, ποιος πιστεύει τέτοιες βλακείες;;;
Καταρχας - : Οταν πουλας το κορμι σου για πλουτη-πολλα 'η ενα σαντουιτς, δεν εχει σημασια, δε κανεις ερωτα. Πουλας σεξ.Θα ηθελα να συμφωνησω με τον-την "Ατερμονη Ανια" πιο πανω. Λενε η ερευνα κρατησε τρια χρονια. Μιλησαν με 17.000 ατομα. Το νουμερο συνεχως αυξανεται αλλα συνολικα ειναι 18.500...Μπραβο Παντειο !!! Επιπροσθετα οσες ιστοσελιδες ξενων εφημεριδων κοιταξα δεν υπαρχει πουθενα ενα λινκ για μια τοσο σοβαρη ερευνα. Το ιδιο και στην ιστοσελιδα του πανεπιστημιου....Που μπορουμε να ριξουμε μια ματια σε μια τοσο σοβαρη μελετη ;
Μάλλον είναι βασισμένη στο ''άκουσα ότι η φίλη της ξαδέρφης του κουμπάρου της γκόμενας του περιπτερά είχε μια γνωστή που άκουσον άκουσον έκανε σεξ για ένα σάντουιτς - τς τς πού πάει ο κόσμος''.
Η ο κ.Λάζος νόμισε ότι βρίσκεται σε ντοκυμαντερ αμερικανικής βαρυγδουπιάς ή μάλλον η ακαδημαϊκή ταυτότητα του πέφτει βαριά. Δεν γίνεται σοβαρή έρευνα να αναλώνεται σε συμπεράσματα τύπου "το σεξ παλιά πληρωνώταν 50 ευρώ, τώρα για ένα σάντουιτς"
Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι υπάρχουν πόρνες που χρεώνουν "2 ευρώ για ένα μισάωρο" (για τετοιο ποσό κάποιος μπορει να μοιράζει φυλλάδια! γιατι να προτιμήσει την πορνεία;;) ή ακόμη χειρότερα για "ένα σάντουιτς" (!)και μαλιστα φοιτήτριες!!! Είτε η έρευνα ειναι τρομερά αναξιόπιστη είτε δεν αποδίδετε σωστα από τους Times. (μα καλά εάν μια κοπέλα πεινάει δεν θα σκεφτεί να ενταχθεί σε κάποια δομή πρόνοιας/συσσιτίου αλλα θα πέσει κατευθείαν στην πορνεία για ένα σάντουιτς;;;; έλεος πια με τις μπαρούφες!! Δεν μπορούμε βεβαια να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αναφέρεται σε πρεζάκια που μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλα εκεί φταίει η πρέζα και όχι η οικονομική κρίση) Φαίνεται ότι η "έρευνα" μάλλον εκφράζει την πολιτική/ιδεολογική τοποθέτηση του συντάκτη της (δείτε εδώ : http://kritikieglimatologia.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html ) και εντάσσεται στα πλαίσια της μυθολογίας του μνημονίου που έκανε "τα παιδιά μας να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία", τους "ανέργους να αυτοκτονούν" και τωρα τις "γυναίκες μας πόρνες"!!
Συμφωνώ!!! (υποθέτω 20 ευρώ ήθελε να πει!!! ) Επίσης: Δηλαδή πόσες δουλεόυν σε οίκους;;; Καμμία;;;; περισσότερων από 17.000 ατόμων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα --- ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους.
Ναι, σαν εκείνη την δακρύβρεχτη ιστοριούλα στα κοινωνικά δίκτυα με την Άννα που συνελήφθη ως παράνομη πόρνη (καλντεριμιτζού) και αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι εκπορνευόταν για να αγοράσει γάλα για το μωρό της! Ούτε η Μάρθα Βούρτση δεν θα επινοούσε τέτοιον χαρακτήρα.
Για το θέμα των φοιτητών δε μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω άμεση έποψη.Αλλά μην τρελαθούμε ότι, για την μητέρα που εκπόρνευε το 12χρονο παιδί της, φταίει κατά κύριο λόγο η οικονομική κρίση.Αν έλεγε ότι το σκότωσε και αυτοκτόνησε επειδή δεν είχε τι να το ταΐσει, θα μου φαινόταν πιο πιθανό να επρόκειτο για πράξη απελπισίας λόγω ακραίας φτώχειας. Πολλά μπορεί να σε ωθήσει να κάνεις η μέγγενη της ανέχειας από μόνη της.Αλλά κάποια πράγματα τα έχεις μέσα σου. Δολοφόνος ρατσιστής ή νταβατζής του παιδιού σου δεν γίνεσαι μόνο από τη φτώχεια. Είναι σαν να λέμε ότι όλοι οι φτωχοί είναι δυνάμει καθάρματα. Προσοχή, δεν λέω ότι οι φτωχοί δεν ωθούνται σε διάφορες μορφές παραβατικότητας, λέω ότι δεν γίνονται, από φτώχεια και μόνο, πραγματικά καθάρματα.Και να θυμήσω, προπαντός, ότι υποθέσεις γονιών που εκπόρνευαν το παιδί τους έχουν εμφανιστεί, δυστυχώς, επανειλημμένα στη χώρα μας, με πολλές από αυτές να έχουν παρουσιαστεί πολλά χρόνια πριν το ξεκίνημα της κρίσης. Βλέπαμε ειδήσεις και στα 90's.