Πολύ αθόρυβα και σεμνά η κυβέρνηση κατάργησε το φόρο «πολυτελούς διαβίωσης;»

Πολύ αθόρυβα και σεμνά η κυβέρνηση κατάργησε το φόρο «πολυτελούς διαβίωσης;» Facebook Twitter
9

Ενώ η φορολογία αυξάνει, ενώ αναμένεται το νέο και βαρύ φορολογικό και την ώρα που οι δανειστές και ο ξένος Τύπος καταλογίζουν στην τρικομματική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να πολεμήσει την υψηλή φοροδιαφυγή, πολύ αθόρυβα η κυβέρνηση παίρνει ένα βάρος από τις πλάτες των πολυτελώς διαβιούντων. Συγκέκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του lefteria-news.blogspot , η κυβέρνηση και ο κ. Στουρνάρας χωρίς να διαφημίζουν αυτή την ελάφρυνση, κατάργησαν τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβαλλόταν σε ΙΧ υψηλού κυβισμού, πισίνες, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη.

Είχε θεσπιστεί τον Ιούνιο του 2011 και είχε τη μορφή έκτακτης εισφοράς με συντελεστή 5% στα τεκμήρια όπως τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης άνω των 1.929 κυβικών (πλην αυτών που είναι ηλικίας άνω των 10 ετών), τα σκάφη αναψυχής (με εξαίρεση τα σκάφη ανοικτού τύπου και μήκους έως έξι μέτρων, τις πισίνες και τα αεροσκάφη και ελικόπτερα) και τις πισίνες.

Τα έσοδα για το δημόσιο ταμείο από την είσπραξη της εισφοράς για την πολυτελή διαβίωση υπολογιζόταν στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μένει φυσικά να επιβεβαιωθεί και στην πράξη η πληροφορία αυτή (πέρα δηλαδή από το δημοσίευμα του LEFTeria), ότι όντως καταργήθηκε αυτός ο φόρος. Σε αυτήν την περίπτωση θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους της κατάργησης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
> «Τα έσοδα για το δημόσιο ταμείο από την είσπραξη της εισφοράς για την πολυτελή διαβίωση υπολογιζόταν στα 100 εκατομμύρια ευρώ».Αχ αυτές οι διφορούμενες προτάσεις!Το υπουργείο ε̲ί̲χ̲ε̲ ε̲λ̲π̲ί̲σ̲ε̲ι̲ σ' έσοδα €100 εκατομμυρίων, αλλά έπεσε έξω κατά πολύ.
Φόρο στα ποδήλατα, ΤΩΡΑ!!!Στις ξυλόσομπες και στις μασίνες!!Από κάπου πρέπει να βγούν τα 100' που χάθηκαν, για να μην χρειαστούν νέα μέτρα.μπου χα χα χα χα! δηλαδή lol)(Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον skeletor, ψάξτε και λίγο τις ειδήσεις που ανεβάζετε. Ξέρεις κανένα τηλεφωνάκι...)
ειναι απλό: Ο φορος ηταν παραλογος, και ειχε σαν αποτελεσμα απωλια εσοδων παρα αυξηση τους. Για παραδειγμα απο 170 ελαφρα αεροσκαφη (αξιας 30.000 εως 100.000 ευρω μεταχειρισμενα) με ελληνικο νηολογειο το 2004 νομιζω οτι το 2012 επεσαν γυρω στα 50... Το ιδιο εχει γινει και με την εξισωση του φορου πετρελαιου κινησης με το θερμανσης, την αυξηση του ΦΠΑ στην εστιαση, αλλα αυτοι οι φοροι ειναι μερος της συμφωνιας με την τροικα.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Μην ξεχνατε να χτυπατε και εισητηριο παιδια,ειδικα τωρα με την υπερπροσφορα 10+1 δωρο στα εισητηρια..Εκτος και αν θελετε να κυριαρχησει το λομπι της δραχμης,να γινουμε Αργεντινη και να επελθει ανομια σε αυτη τη χωρα.Πρεπει να γινουμε υπευθυνοι υπακουοι κ νομιμοφρονες,να συμμετεχουμε σε ομαδες αλα ατενιστας γιατι το προβλημα ειμαστε εμεις,η γαιδουρια,η τεμπελια και η απραξια μας.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ πρεπει να πληρωσουμε περισσοτερα,περισσοτερους φορους και μειωσεις στις συνταξεις για μας τους μικρομεσαιους ,για να μπορει να συντηρει το γιωτ του ο μεσος πολιτικος και επιχειρηματιας.
Είναι τραγικό να είσαι σε διαρκή πόλεμο με το κράτος σου. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης (δυστυχώς δεν εξαιρείται η αριστερά) είναι εχθροί και μόνο εχθροί. Δεν επιδιώκουν να λύσουν προβλήματα θέλουν τον θάνατό μας, την φυσική μας εξόντωση.
Νο προμπλέμο! Είμαι μισθωτός και ευτυχώς το κράτος ξέρει πόσα παίρνω και θα πληρώσω εγώ για να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι ωραία που λειτουργεί.
Τι Καλα!Φανταστειτε οτι εχω ηδη αναβαλει πολλες φορες την αγορα εκεινης της Porsche και ακυρωσα το χτισιμο της πισινας στο εξοχικο γιατι δεν μπορουσα να αντεξω το χαρατσι.Πλακα πλακα παντως, υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που πουλησαν τα αυτοκινητα τους κομματι ψωμι λογω του τελους αυτου. Και αλλοι που τα πουλανε και δεν τα αγοραζει και κανεις.Σε αυτη τη χωρα ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, καθε μερα και μια εκπληξη
Αγάπη μου...πάω να σηκώσω επιτέλους το μουσαμά απο την πισίνα και εσύ πάρε τηλέφωνο το pool boy να έρθει να την καθαρίσει, έχω όρεξη για βουτιά σήμερα.