Στο σημερινό «Α μπα»: ξέρεις να ζεις;

Στο σημερινό «Α μπα»: ξέρεις να ζεις; Facebook Twitter
27

 

__________________
1.

γεια σου α, μπα
πολύ καλή η στήλη σου! σε διαβαζω πολυ καιρο τωρα και νομιζω πως μακροπροθεσμα μ εχεις βοηθησει να ωριμασω. Θα ήθελα να σου κανω μια ερωτηση απ αυτες που εχεις βαρεθει ν ακους. Εδω και λιγο παραπανω απο ενα χρονο ειμαι ερωτευμενη μ ενα παιδι-συναδελφο (δλδ ασχολουμαστε με το ιδιο αντικειμενο-εγω το σπουδαζω, αυτος οχι ακομα). με αφορμη αυτον χωρισα απο την τριων ετων σχεση μου, κατι το οποιο δε μετανιωνω γιατι εκ των υστερων καταλαβα πως ηταν η ωρα να συμβει ουτως ή αλλως. το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουμε να τα "βρουμε". δηλαδή όταν δεν ειμαστε μαζι τον θελω παρα πολυ, περναμε πολυ ωραια κλπ αλλα με το που κανουμε κατι ξαφνικά γινεται τελειως ψυχρος και αδιαφορος, και γινομαι κι εγω σκατα με αποτελεσμα εναν ομηρικο καυγα, χωρισμο και φτου κι απ την αρχη. Καποια στιγμη μεσα σ αυτο τον κερατωσα κιολας (δεν ειμαι καθολου περηφανη γι αυτο αλλα δε νομιζω πως ειμαι και αδικαιολογητη), και αυτο οπως εμαθα προσφατα δε μου το χει συγχωρήσει. κατα τα αλλα συνεχιζεται αυτος ο κύκλος επ άπειρον, και τα σημαδια δε δειχνουν οτι θ αλλαξει σύντομα κάτι. να σημειώσω εδώ ότι γενικα είναι πολυ ανταγωνιστικος στο αντικείμενό μας, λιγο παραδοσιακός/μισογυνης, πολυ αντρας κλπ κλπ, βλεπουμε τα πραγματα πολυ διαφορετικα κι εχουμε σημαντικα προβληματα επικοινωνιας, κι οταν προσπαθω να του ζητησω να ειναι καλυτερος μαζι μου μεσα στη σχεση, δικαιολογειται με την εμπειρια της πρωτης του σχεσης (η κοπελα σκοτωθηκε σε ατυχημα) λεγοντας πως δε θα νιωσει για καμια οπως ενιωθε για κεινη. Τον καταλαβαινω, αλλα δεν του ζηταω να με συγκρινει μαζι της, να ειναι καλυτερος μαζι μου απλως εφ οσον λεει οτι με θελει. τελος παντων, σε αλλες συνθηκες ολα τα παραπανω θα ηταν για μενα φαναρια που φωναζουν "μην πλησιαζεις", αλλα τωρα την εχω πατησει μαζι του και δεν ξέρω πώς θ βγω από το φαυλο αυτό κύκλο. αυτη τη στιγμη ειμαστε ακριβως μετα απο τσακωμο, κι ενω θέλω πολύ να ειναι η τελευταια φορα που συμβαινει γιατι μου ειναι πολυ δυσκολο ολο αυτο, μου ρουφαει πολλη ενεργεια και σκοτωνει την αυτοεκτιμηση μου, να μαι παλι εδω να τον σκεφτομαι μοιρολατρικα σαν να ειναι η αγκαλια του λυτρωση. πώς θα βρω τον τροπο να τον ξεπερασω?- well, i don't know

Αυτό που σου λέει για την κοπέλα που σκοτώθηκε είναι χειριστικό, και το πόσο χαμηλά πέφτει για να σε ελέγχει είναι μια σκέτη αηδία. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε κάνει να φύγεις τρέχοντας. Τα άλυτα θέματα του, αν έχει, πρέπει να τα λύσει με ψυχίατρο, όχι εις βάρος σου, ούτε εις βάρος του οποιουδήποτε. Φέρεται σκληρά επειδή έτσι θέλει, τα σάπια που λέει πιάνουν μόνο σε σένα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να σου φέρεται άσχημα, ούτε υπάρχει δικαιολογία για σένα να κάθεσαι και να δέχεσαι την κακοποίηση.


Δεν ξέρω πώς θα τον απομυθοποιήσεις, γιατί αυτό έχεις κάνει: έχεις φτιάξει έναν μύθο γι' αυτόν, που σε βοηθάει να μένεις ενώ ξέρεις ότι είναι λάθος. Να είναι η κοπέλα που σκοτώθηκε; Αυτό είναι το πιο πιθανό, κατά τη γνώμη μου. Ίσως να θέλεις να αποδείξεις σε αυτόν και στον εαυτό σου ότι είσαι πιο σημαντική από εκείνη. Βρες ποιος είναι ο μύθος και αποδόμησε τον. Δες τον με μάτια εξωτερικού παρατηρητή. Όταν το καταφέρεις, θα γλιτώσεις.

__________________
2.

αγαπητή α, μπα, αναρωτιόμουν, ξέρουμε πράγματι πώς να φερθούμε σε ορισμένες περιστάσεις; υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που ξέρουν απ΄την αρχή της ζωής τους από savoir vivre; Το κάνω πιο .."λιανά" : συγκεκριμένα σκεφτόμουν ότι προσωπικά είμαι πολύ ανεκτικό άτομο, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύονται διάφοροι από πολλούς τομείς προκειμένου να πετύχουν δικούς τους σκοπούς.. Βλέπω, όμως, και άτομα, κυρίως φίλες μου που μεγαλώσαμε παρέα, που από τότε που τις θυμάμαι γκρινιάζουν και αυτός έγινε ένας τρόπος στο πέρασμα των χρόνων, να ακουστεί αυτό που θέλουν και δουλεύοντάς το καλύτερα έχουν βρει τρόπο να διεκδικούν αυτό που θέλουν από άτομα ανεκτικά (σαν κι εμένα)! Το ερώτημά μου είναι, όπως έγραψα παραπάνω, όλο αυτό το φέρσιμο είναι απόρροια του χαρακτήρα ή έχει να κάνει και με το πώς μεγαλώνεις και κυρίως με το πώς σε μεγαλώνουν;; Υ.Γ Το ξέρω πως από ένα σημείο και μετά έχει να κάνει με το πώς το και πόσο θέλει να το δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του, απλά είπα να ρωτήσω..

Οτιδήποτε κάνεις και οτιδήποτε είσαι, είναι συνδυασμός του χαρακτήρα με τον τρόπο ανατροφής, συν την επιρροή του περιβάλλοντος και της προσωπικής δουλειάς του καθένα. Τα ποσοστά επιρροής του κάθε παράγοντα είναι άγνωστα, και αδύνατον για την ώρα να προσδιοριστούν. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η μεμψιμοιρία, η παραίτηση, ή η πλήρης επίρριψη ευθυνών στους γονείς.


Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει savoir vivre. Κοίταξε το λίγο εδώ. «Η ικανότητα του να ζει κανείς κομψά – η τήρηση των συνηθειών της κοσμικής κοινωνίας».
 

__________________
3.

η μητέρα μου κι εγώ παρακολουθούμε διαφορετικούς ψυχολόγους. Εγώ αρκετό διάστημα (2 χρόνια-στην αρχή πιο συχνά, μετά πιο αραιά λόγω οικονομικών), η μητέρα μου τον τελευταίο χρόνο, που χάσαμε τον αδερφό μου ξαφνικά (από καρδιά). Διακρίνω πως τα νεύρα της μητέρας μου δεν είναι τόσο καλά και ναι, δεν είμαι μητέρα για να καταλάβω, αλλά είμαι αδερφή αυτού που χάθηκε και παιδί της! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως σκέφτομαι τελευταία να συμβουλευτώ το δικό της γιατρό, περισσότερο για την κατάστασή της και δεύτερον για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας! Θεωρώ πως έτσι ίσως την καταλάβω καλύτερα, απλά δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά! Ο φίλος μου μου λέει πως προσπαθώντας να την καταλάβω ίσως ξεχάσω εμένα (τι θέλω ποια είμαι). Συζητάμε με τη μητέρα μου, αλλά δεν είναι ότι έχουμε "δεθεί" και πολύ ύστερα από αυτό (το λέω γιατί κάποιος ίσως και να περίμενε μια τέτοια εξέλιξη). Προσπαθώ να είμαι εκτός σπιτιού γιατί ξεχνιέμαι και η πολλή συχνή επαφή με τους δικούς μου μου έχει δώσει την αίσθηση πως δημιουργεί περισσότερη ένταση! Τέλος θα ήθελα να τον συμβουλευτώ για προσωπικούς λόγους: για παράδειγμα, η μητέρα μου νιώθει πως δεν είναι τόσο κοντά μαζί μου όσο ήταν με τον αδερφό μου, παρόλο που εγώ μένω μαζί τους, ενώ εκείνος ερχόταν μια φορά το μήνα και παρατηρώ πως εξαιτίας όλων αυτών κάνει συγκρίσεις, σίγουρα χωρίς να το θέλει, απλά μερικές φορές νιώθω τόσο αδικημένη και ένα βάρος να με πλακώνει..- έμεινα μοναχοπαίδι

Αυτό που θέλεις να πετύχεις δεν θα το καταφέρεις πλησιάζοντας τον ψυχολόγο της μητέρας σου. Αυτό που θέλεις να πετύχεις δυστυχώς δεν μπορείς να το εκβιάσεις, ή να το καταφέρεις με επιμονή ή με άλλη τακτική. Δεν μπορείς να κάνεις κανέναν να κάνει τίποτα, το μόνο που μπορείς είναι να προσπαθήσεις να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου σε αυτά που κάνει. Γι' αυτό μην σταματάς τη θεραπεία σου. Δεν γίνεται να σου πω κάτι άλλο, γιατί η ιστορία σας είναι τεράστια, περίπλοκη, και χρειάζεται πολλή προσπάθεια και χρόνο για να ισορροπήσεις μετά από αυτό που έγινε. Συνέχισε, μην αφήνεσαι, αλλά αυτός που πρέπει να γιατρέψεις είναι ο εαυτός σου. Αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.


Να ξέρεις ότι κανένας σωστός ψυχολόγος δεν θα σε δεχόταν όσο παρακολουθεί τη μητέρα σου. Είναι αντιεπαγγελματικό να σας βλέπει και τις δύο την ίδια περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από αντιεπαγγελματικό να σου πει οτιδήποτε γι' αυτή. Οπότε ξέχνα το – είναι λάθος από εκατό μεριές. Δεν θα γιατρευτείς μέσα από έναν άλλον, δεν εξαρτάται από κάποιον άλλον το πώς θα αισθάνεσαι εσύ, δεν χρειάζεται να αλλάξει κάποιος άλλος για να είσαι εσύ καλά, ακόμα και αν αυτός ο άλλος είναι η μητέρα σου. ΕΙΔΙΚΑ όταν είναι η μητέρα σου.


Όλα αυτά που θα ήθελες να πεις στον ψυχολόγο της μητέρας σου, πες τα στον δικό σου. Με αυτόν θα κάνεις τη δουλειά, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να μπει βαθιά στο πρόβλημα.

__________________
4.


Γνώρισα μία κοπέλα και είμαστε μαζί περίπου ένα μήνα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ανακάλυψα ότι έχει πολλούς φίλους που τη γουστάρουν, κι αυτή, ενώ το ξέρει, τους κρατάει στο "friendzone". Της είπα ότι δεν είναι σωστό, αλλά το παίζει τρελίτσα, ότι και καλά είναι ιδέα μου. Μάλλον θα τη χωρίσω. Είμαι όμως υπερβολικός που θεωρώ ανήθικη αυτή τη συμπεριφορά της; (Το να δίνει ψεύτικες ελπίδες, όχι το ότι πουλάει τρελίτσα, αυτό το ξέρω ότι δεν είναι σωστό)- Tedd

Αν δεν είναι ιδέα σου (συγνώμη, αλλά δεν αρκεί ο λόγος σου για να δεχτώ ότι δεν είναι ιδέα σου) είσαι ελεύθερος να την θεωρείς ανήθικη και να την χωρίσεις. Δεν χρειάζεσαι έγκριση από άλλον.


__________________
5.


Ήμουν τις προάλλες σε μία παρέα και πάνω στην κουβέντα κάποιος είπε ένα αστείο. Εγώ συμπλήρωσα το αστείο του και η παρέα γέλασε με αυτό που είπα εγώ. Σε εκείνη τη φάση, αυτός που είχε πει το αρχικό αστείο με στραβοκοίταξε λες και του έκλεψα το κοινό. Οκ, ξέρω ότι το heckling είναι κακό, αλλά εκεί το κοινό πάει να δει τον κωμικό, εδώ είμασταν μία παρέα. Υπάρχει κάποιος κοινωνικός κανόνας που αγνοώ; Ή απλά ο άλλος είναι ξινός και να μην ασχοληθώ;- Heckler κατά λάθος

Γι 'αυτό μου αρέσει το «α μπα», μαθαίνω συνέχεια πράγματα. Δεν ήξερα τι σημαίνει το heckling, αλλά νομίζω ότι ούτε εσύ ξέρεις, γιατί αυτό που έκανες δεν εμπίπτει στα «επιθετικά ή χλευαστικά σχόλια που διακόπτουν τον ομιλητή». Ούτε αντιβαίνει σε κάποιον άλλον κανόνα ορθής συμπεριφοράς. Κάποιος σου έδωσε πάσα για αστείο, και έβαλες γκολ. Οι ασίστ είναι πολύ σημαντικές σε έναν αγώνα, καταγράφονται στο σκορ, οπότε το λάθος είναι όλο αυτού που σε στραβοκοίταξε. Ήταν ξινός, και να μην ασχοληθείς.

Υποσημείωση: τα παραπάνω ακυρώνονται αν το αστείο-γκολ βασιζόταν σε υποτίμηση του προηγούμενου αστείου.

__________________
6.

Ηello α μπουλα μου,
ας ξεκινήσω λοιπόν την σύντομη αυτοβιογραφία μου για να ενκλιματιστείς. Είμαι ένα άτομο που όταν βρισκομαι σε μια σχέση τα δίνω όλα, γινομαι καταπιεστική και μην σου πω οτι αγγίζω τα όρια της εμμονής. Είμαι σε θέση αυτοκριτικής και αναγνωρίζω οτι η διαχειρηση των συναισθηματων μου ειναι υπερβολική σε σημείο ώστε να 'τρομαζουν' οι αλλοι και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματακια .Γιαυτό ακριβώς τον λόγο έχω ψαχτεί αρκετά ως προς τα θεματα σχεσεων οπως το οτι δεν πρεπει να παιρνουμε συνεχεια τηλ τον αλλον, να τον γραφουμε, να εχουμε ενδιαφεροντα, μυστηριο κτλ.Και ερχομαι στο ερωτιμά μου τώρα: απο δω κ πέρα στην επόμηνη μ σχεση θα προσπαθησω να τιρησω αυτους τους 'κανόνες' για να πετυχω, όμως δν θα μαι ψευτικη κ όχι ο εαυτός μου?- διχασμένη ως το κόκαλο

Ψάχτηκες, αλλά κατέληξες σε λάθος συμπεράσματα. Είναι πολύ κακή ιδέα να παριστάνεις ότι είσαι άλλη από αυτή που είσαι. Η παράσταση δεν θα κρατήσει για πολύ, είναι καταδικασμένη.


Για ψάξου λίγο ακόμα. Υποτίθεται ότι κάνεις αυτοκριτική, και αυτό που σκέφτηκες είναι να καλύψεις την προβληματική σου συμπεριφορά; Αυτοκριτική είναι αυτό; Αυτοκριτική είναι να δεχτείς πρώτα εκατό τοις εκατό το λάθος σου, γιατί αν δεν το δεχτείς, δεν έχεις κίνητρο να την αλλάξεις. Το κίνητρο που έχεις αυτή τη στιγμή είναι να ξεγελαστεί κάποιος και να μην εξαφανιστεί; Αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς σου, δεν μπορεί να είναι στόχος.


Γιατί φέρεσαι όπως φέρεσαι; Τι προσπαθείς να πετύχεις; Ποιος είναι ο μηχανισμός που ενεργοποιεί αυτή τη συμπεριφορά; Τι φοβάσαι ότι θα συμβεί αν φερθείς με άλλο τρόπο; Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να παριστάνεις ότι έχεις ενδιαφέροντα; Δεν έχεις ενδιαφέροντα; Γιατί;


Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να παίξεις κανένα παιχνίδι. Χρειάζεται όμως να καταλάβεις τον εαυτό σου, να κάνεις την αυτοκριτική σου και να τον διορθώσεις. Ο ελκυστικός άνθρωπος είναι αυτός που δεν αισθάνεται ότι έχει να κρύψει κάτι. Το μυστήριο άσε το για την Μις Μαρπλ.


Ένας ψυχολόγος θα σε βοηθούσε πολύ.

__________________
7.

 

Γιατί για να βρούμε τις πιο επιτυχημένες ταινίες υπολογίζουμε τα έσοδα, με ή χωρίς πληθωρισμό, και δεν υπολογίζουμε τα εισιτήρια που κόπηκαν;- ιμδβ


Σίγουρα; Στις ταινίες του Χριστόφορου πάντα για τον αριθμό εισιτηρίων διαβάζω. Ίσως να έχει προκύψει από τα μεγάλα στούντιο, που μετράνε τα πετσετάκια για να αποφασίσουν αν θα επενδύσουν σε έναν σκηνοθέτη/σεναριογράφο/ηθοποιό – ας πουλήθηκαν και δέκα εισιτήρια, αν τα έσοδα ήταν εκατό εκατομμύρια, η ταινία ήταν πετυχημένη. Εσείς τι λέτε;

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
#7 εγω εχω μια αλλη ερωτηση πανω σε αυτο. ασ πουμε οτι μια ταινια εκοψε αρκετα εισητηρια αλλα οι θεατες τη θεωρησαν χαλια οποτε μετα βγηκε σε dvd και δεν ασχοληθηκε κανεις μαζι της, ενω μια αλλη ταινια εκοψε πολυ λιγοτερα εισητηρια αλλα οι θεατες τη θεωρησαν εξαιρετικη και στην πορεια απο στομα σε στομα εγινε πολυ γνωστη και πουλησε dvd και εγινε γιατι οχι και διαχρονικη. σε αυτη τη περιπτωση λοιπον ποια θεωρειτε πειτυχια?
Λοιπόν στη μια περίπτωση έχουμε την ταινία Moonwalker (σίγουρα,δεν εννοώ το βιντεοκλίπ του), που είχε παράγει και σκηνοθετήσει ο αείμνηστος Michael Jackson για αστρονομικά ποσά και πήγε ο κόσμος κατά συρροή μόνο και μόνο λόγω της φήμης του. Στην ουσία όμως δεν άρεσε σε κανέναν.Και από την άλλη έχουμε την ταινία 'Γάμος αλλά ελληνικά' με πολύ χαμηλά έξοδα παραγωγής και μέγιστες εισφορές. Εσύ πια θεωρείς επιτυχία;
#2 : «Η ικανότητα του να ζει κανείς κομψά – η τήρηση των συνηθειών της κοσμικής κοινωνίας» Μερικές οικογενειακές μεγαλοεπιχειρήσεις για να επιλέξουν/δοκιμάσουν κάποιο στέλεχο δεν τους αρκούν μόνο οι άριστες σπουδές αλλά θα τον εξετάσουν και στο savoir vivre!Οπότε τον καλούν σε ένα πανάκριβο δείπνο και παρακολουθούν: τι θα παραγγείλει; πως θα το παραγγείλει; δένει το κρασί με το γεύμα; με τι άνεση θα τρώει το γεύμα του; είναι το σωστό μαχαίρι για το ψάρι; κ.ο.κ. Αυτά θεωρούνται πως εμπνέουν εμπιστοσύνη αφενός (ναι, είναι θέμα κάστας) και αφετέρου προδίδουν πολλά για τον χαρακτήρα του υποψήφιου.Υ.Γ.Ι Έχω την υπόνοια ότι μόνο η Nanina Zola θα μπορούσε να μας περιγράψει με γλαφυρότητα για το πως διατελείτε ένας τέτοιος δείπνος.Υ.Γ. ΙΙ Η Χίμαιρα που είναι; έχω χάσει τα ίχνη της :(
4 # Xαίρομαι πολύ που δημοσίευσες αυτή την ερώτηση, είναι παρόμοια με τη ερώτηση # 6 από τις 13.10.2015 για την οποία έφαγα πολλές αρνητικές αλλά δεν πειράζει, θα συνεχίσω και θα προσπαθήσω να κάνω πιο κατανοητό τον συλλογισμό μου και για τις 2. Αυτό που έλεγα λοιπόν είναι ότι αυτές οι 2 ερωτήσεις είναι ξεκάθαρα από την αντρική ματιά. Τα δύο αγόρια αποφεύγουν να μεταφέρουν συμπεριφορές των κοριτσιών ώστε να μπορεί κι η Λένα και εμείς να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και να καταλάβουμε ποιος φταίει. Ο άλλος ρωτούσε επίμονα αν ΔΕΝ είναι ζηλιάρης και αυτός εδώ, ο Tedd, δεν αναφέρει καν την λέξη ζήλεια αλλά προτιμάει να μπει κατευθείαν στην επίθεση «δεν είναι αυτός ζηλιάρης, η κοπέλα είναι τρελίτσα». Καταλαβαίνουν ότι κάτι με την πάρτη τους δεν πάει καλά για αυτό και ζητάνε την έγκριση, αλλά είναι πιο εύκολο να κατηγορείς τον άλλον, ειδικά όταν αυτός ο άλλος είναι γυναίκα.Και οι 2 αρνούνται ότι είναι ζηλιάρηδες, γιατί η ζήλια είναι γυναικείο χαρακτηριστικό σύμφωνα με την πατριαρχία. Με αυτή τη λογική όταν ένας άντρας ζηλεύει (δεν το παραδέχεται φυσικά) πάντα η γυναίκα το προκάλεσε, ή τα θελε ο κώλος της ή είναι ανήθικη ή δεν ξέρω τι άλλο θα επινοήσουν.Τέλος τι είναι το friend zone, εκτός από μια σεξιστική επινόηση? Η πατριαρχία έχει προστατέψει τους άντρες και από την απόρριψη. Όταν τους απορρίπτουμε είναι όχι επειδή δεν τους γουστάρουμε αλλά επειδή ήταν πολύ καλοί για να είναι γκόμενοι μας («γιατί μας αρέσουν τα κακά παιδιά»), οπότε τους κάναμε φίλους και δήθεν τους βάλαμε στο friend zone. Δεν είναι friend zone όμως είναι friend σκέτο. Οι άντρες θέλουν να πιστεύουν όμως ότι υπάρχει αυτό το ασφαλές zone στο οποίο αν μπουν κάποια στιγμή στο μέλλον, σε ένα παράλληλο σύμπαν τους χρωστάμε σεξ. Ζωή μαγική!
επίσης, 6, πριν επικοινωνείς γραπτά με επόμενες σου (δυνητικές) σχέσεις, εγκατάστησε πρώτα ένα καλό ορθογράφο (σε περίπτωση αποστολής ρομαντικού γράμματος, οπωσδήποτε τσεκάρισμα πρώτα από έμπιστο άτομο μέσης ορθογραφικής ικανότητας)
#5Πόσο χάρηκα που έμαθα και μια καινούργια λέξη όπως το heckling, πραγματικά το Αμπα μας ανοίγει νέους ορίζοντες και λεξιλογικά!συμφωνώ πάντως με την απάντηση και την υποσημείωση!
1.Είναι απίστευτα χειριστικό αυτό που κάνει με την κοπέλα που σκοτώθηκε, αν το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που κάνει και να σου λέει και εκ των υστέρων οτι δεν πρόκειται να αισθανθεί για άλλην όπως για εκείνη, θα πω κάτι που σιχαίνομαι να το λέω ανώνυμα μέσω στηλών, θέλει ψυχιατρική διάγνωση αν ισχύουν όλα αυτά που λέει. Εσύ να κοιτάξεις τον εαυτό σου , αν αυτός θέλει να σωθεί θα σωθεί, μόνο εσένα μπορείς να αλλάξεις, κανέναν άλλον!
αν έχει ως πάτημα τον χαμό της κοπέλας για να μην ενδιαφέρεται για την συμπεριφορά του και να κάνει ό,τι γουστάρει, είναι επιεικώς για κλωτσιές.
Πάντως αν τον έχει τραυματίσει όντως το γεγονός και δεν το έχει ξεπεράσει, παραμένει κατά τα άλλα πανηλίθιος. Για να σου βγει έτσι το τραύμα, πρέπει να υπάρχει χοντρό υπόστρωμα ηλιθιότητας. Δεν έχω καμία σχέση με ψυχολογία αλλά σε τέτοιους π@π@ρες έχω όχι απλά papers... τι να πω, χαρτιά υγείας σε αποθήκες ξενοδοχείων. Με αστέρια όσα και τα δάχτυλα που απαιτούνται για να σχηματίσουν ένα φάσκελο.
#1 "να σημειώσω εδώ ότι γενικα είναι πολυ ανταγωνιστικος [...] λιγο παραδοσιακός/μισογυνης, ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ"Μπα σε καλό σου, μ' έκανες και γέλασα και είμαι κι ένα χρόνο άνεργη.#7 Στην Αμερική πάνε κατευθείαν στο ψητό, δηλαδή στα μπικικίνια, και υπολογίζουν σε χρήματα. Στην Ελλάδα ισχύουν και οι δύο τρόποι και νομίζω αυτό οφείλεται στον τρόπο που βγαίνουν τα απολογιστικά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν διανομή και εκμετάλλευση (ας πούμε, το ΕΚΚ μετράει εισιτήρια προκειμένου να αποδώσει σε παραγωγούς και αιθουσάρχες τα ανάλογα ποσοστά από τον ειδικό φόρο, προς ενίσχυσή τους). Επίσης, τα κέρδη δεν αντιστοιχούν σχεδόν ποτέ σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, λόγω διαφορετικών τιμών (π.χ. ανέργων, φοιτητικά, προσφορών 2 σε 1 κλπ).
Ιδιωματισμός επτανησιώτικος για τα λεφτά. Κι εμένα μου είχε μείνει από τότε που το είχε πει η Α,μπα και, συμπτωματικά, εκείνες τις μέρες έβλεπα τον Συμβολαιογράφο στο γιουτχιουμπ και το ανέφεραν εκεί. Βενετικό δάνειο. Google mitsi google.
4 # Αγαπητέ Τedd, εγώ προτείνω να την κάψεις στην πυρρά καλύτερα! άκου εκεί να έχει και φίλους7#τι ωραία ερώτηση! δεν το είχα προσέξει. Μήπως το ελληνικό box office είναι σε εισιτήρια λόγω του ότι δεν υπάρχει ενιαία τιμή εισιτηρίου (μειωμένο,κανονικό,προσφορές)? Το αμερικάνικο έχει νόημα λόγω του ότι υπάρχει συγκεκριμένο budget για την παραγωγή οπότε συγκρίνει κόστος με έσοδα, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρκετές ελληνικές παραγωγές για να έχουμε το ίδιο κριτήριο και εδώ.
#5. οκ, χρειάστηκε να googlάρω το heckling, μιας και δεν έχω ξανακούσει τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι δεν έχει σχέση με τη δική σου συμπλήρωση στο αστείο.Εγώ θα έλεγα ότι ο τύπος είναι απλά ξινός σαν το λεμόνι και θίχτηκε επειδή του έκλεψες τη δόξα.Η υποσημείωση της Λένας, ορθότατη.
#7Γιατί αναρωτιέσαι για τα έσοδα ως κάτι το ξεχωριστό από τα εισιτήρια που κόπηκαν; Έσοδα δεν είναι και τα εισιτήρια; Προφανώς δεν είναι τα μόνα, έσοδα υπάρχουν και από την περαιτέρω μεταβίβαση της ταινίας, τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ, αλλά και αυτών η αξία θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι υψηλότερη, όσο περισσότερα τα εισιτήρια.
#1 Όπως μάλλον σου έχουν πει κι άλλοι συν-σχολιαστές, έτσι όπως τα λες αυτό που έχεις δεν είναι καν σχέση. Έχεις αριθμήσει από μόνη σου τόσα υπερβολικά πολλά κακά που έχει το αντικείμενο του πόθου σου (ανταγωνιστικός, μισογύνης, χειριστικός κλπ), τόσα που απορώ τελικά τι είναι αυτό που σε τραβάει πάνω του. Κι αυτό το περί της κοπέλας που σκοτώθηκε είναι τραγικό. Αν χρησιμοποιεί αυτή τη δικαιολογία για όλα τα στραβά του, ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια. Κι εσύ καλά θα κάνεις να την κάνεις. Βλέπω ότι τα έχεις ήδη καταλάβει όλα αυτά. Ένα σπρώξιμο χρειάζεσαι να φύγεις. Φύγε λοιπόν.
#4.Δεν καταλαβαίνω. Το friendzone είναι μια "δεξαμενή" που κρατάμε υποψήφιους γκόμενους ή απλά φίλους? Και γιατί θεωρείται ότι δίνει ελπίδες με αυτό τον τρόπο? Αν κόβαμε την καλημέρα σε όλους τους αρσενικούς φίλους που κάποτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα χάναμε τους μισούς και πάνω γνωστούς μας, αρκεί βέβαια να είναι σαφές και εκατέρωθεν αποδεκτό ότι πρόκειται πλέον για φιλική σχέση.
Εγώ πάλι κατάλαβα κάτι άλλο. Γιατί αν ήταν φίλοι της δε θα τους "κράταγε στο friendzone" θα ήταν οι friends της και τέλος! Και από ότι λέει τη γουστάρουν. Οι πραγματικοί φίλοι δε γουστάρονται ή έστω τα ξεκαθαρίζουν αυτά κάποια στιγμή, κι από ότι φαίνεται είναι πάνω από ένας, ώστε να δικαιολογείται μια τέτοια εκκρεμότητα. Και πιο σημαντικό το ότι "δίνει ελπίδες". Αν όντως συμβαίνει αυτό και δε το φαντάζεται δεν έχει και τόσο άδικο να αισθάνεται έτσι. Είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν ενδιαφέρον σαν προσωπικότητες και το γνωρίζουν ή το νομίζουν. Χρησιμοποιούν τον ερωτισμό ως μέσο για να κερδίσουν αυτοπεποίθηση, κοινωνική αναγνώριση ή ακόμα και για να επικοινωνήσουν. Δεν χρειάζεται να είναι ούτε αντικειμενικά όμορφοι. Για να το πω κάπως άγαρμπα, μέχρι εκεί τους κόβει και μόνο αυτό μπορούν. Το να σταθούν ως αυτούσιες προσωπικότητες και ως τέτοιες να κερδίσουν την αποδοχή, χωρίς να "μοιράζουν ελπίδες", προφανώς είναι πιο δύσκολο. Μάλλον κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεται ο ερωτών κ έχει αρχίσει να ξενερώνει, παρά να ζηλεύει. Εάν ζήλευε χωρίς ουσιαστικό λόγο δε θα σκεφτόταν να χωρίσει. Μπορεί όμως να είναι και όπως τα λέτε.
Συμφωνώ με peppercorn. Τα στοιχεία που δίνει ο ερωτών παραπέμπουν σε κοπέλες που απολαμβάνουν να νιώθουν αντικείμενο του πόθου ανδρών στους οποίους δεν σκοπεύουν να χαρίσουν κάτι παραπάνω από ένα ναζιάρικο χαμόγελο. Κατά καιρούς έχουν στείλει ερωτήσεις κοπέλες που θέλουν και τον έναν και τον άλλον και δε θυμάμαι να σας πω τις περιπτώσεις. Όσοι διαβάζουν θα θυμούνται.Αρχή LenFou Alert:Είχα φίλη που μου έκλεισε το τηλ. κατάμουτρα επειδή της είπα ότι χθες βράδυ που ήρθε ο Τάδε τύφλα στο μπαράκι που ήμουν και μου έλεγε ότι τον παιδεύεις κι αυτός καίγεται, εγώ του είπα βρε Τάδε, τόσους μήνες αν ήταν να γίνει κάτι θα γινόταν, μην κομματιάζεσαι. Μου ούρλιαξε σχεδόν "καλά κι εσύ γιατί τον έκοψες έτσι;" της είπα "αφού έχεις γκόμενο" και μου το έκλεισε. Όποτε συναντούσε τον Τάδε και δεν ήταν ο γκόμενος μπροστά, καθόταν δίπλα του και αναστέναζε που τα έφερε έτσι η ζωή και πολύ θα ήθελε να ήταν μαζί του. Του έσφιγγε το γόνατο σε ένδειξη συμπαράστασης και τον κοιτούσε βαθιά στα μάτια. Μετά τον άφηνε σύξυλο. Αυτό το έκανε σε διάφορους Τάδε, ο συγκεκριμένος όμως ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της (σαν την κοπέλα της #1 κάπως). Επίσης αυτή η κοπέλα είχε ένα ταλέντο να μαγεύει και τις υποψήφιες πεθερές. Τις έπειθε ότι είναι κελεπούρι και ότι ο γιός τους πρέπει να κάνει τα πάντα για να την κατοχυρώσει. Οπότε όταν τους χώριζε, έφταιγαν οι γιοι. Αυτή ήταν πολύ καλό κορίτσι. True story.
@2και ναι, δεν είμαι μητέρα για να καταλάβω, αλλά είμαι αδερφή αυτού που χάθηκε και παιδί της! Πηγή: www.lifo.grΚαλό μου κορίτσι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πείσεις οποιονδήποτε ότι ξέρεις τη μαμά σου και ότι καταλαβαίνεις περισσότερα απ'όσα οι απ'έξω. Μήπως αισθάνεσαι ότι μιλάς και δε σ'ακούν, δε σε καταλαβαίνουν; Μίλα πολύ ανοιχτά στον δικό σου ψυχολόγο και αν συνεχίσεις να νιώθεις έτσι, άλλαξε τον. Θα πρότεινα επίσης να επικοινωνήσεις με τον ψυχολόγο της μαμάς σου, όχι επειδή θα σου δώσει απαντήσεις αλλά για να ακούσεις από τον ίδιο το όχι, ώστε να βγάλεις από το μυαλό σου αυτή τη σκέψη.Λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ γι'αυτό που συνέβη, καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό τι περνάς. Είναι πάρα πολύ σκληρή η ζωή και πάρα πολύ άδικη. Εμείς που μένουμε πρέπει να πάρουμε απόφαση πως το κενό που αφήνει ο άνθρωπος που χάνεται, δημιουργεί κι άλλες μικρές τρυπούλες. Το "καλή δύναμη" που μας εύχονται είναι για να έχουμε κουράγιο να τις αποδεχτούμε και δύναμη να τις κλείσουμε. Είναι δύσκολο και άδικο αλλά θα πρέπει σ'αυτή τη φάση να δώσεις χώρο στη μαμά σου και σ'αυτό το διάστημα να μελετήσεις τον δικό σου δρόμο. Ίσως νιώθεις μόνη αλλά αυτό εννούν όταν λένε πως είμαστε μόνοι μας στον πόνο. Δεν ειναι ότι οι άλλοι μας εγκαταλείπουν, είναι πως ο καθένας μόνος του μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Και μη νομίζεις πως η μαμά σου δεν βλέπει την προσπάθεια και το ενδιαφέρον σου. Σε γέννησε, σε ξέρει και σε πονάει. Και να ξέρεις πως θα έρθει η στιγμή που δεις την αναγνώριση που περιμένεις. Απλώς είναι νωρίς ακόμα. Για εκείνη ίσως φαίνεται ακόμα ακατόρθωτο να σε πει μοναχοπαίδι.Να είστε καλά. Η ζωή είναι αμείλικτη αλλά μας δίνει και καλές στιγμές για να αντέχουμε. :)
2. Η "ανεκτικότητα" είναι ένα είδος χειρισμού και αυτή. Ανέχομαι ώστε να γίνω πιο συμπαθής, να κερδίζω αγάπη, εκτίμηση, να με πουν καλό παιδί. Περιμένω να δω αποτέλεσμα από αυτή μου τη συμπεριφορά και για αυτό με ενοχλεί που οι άλλοι παίρνουν αυτό που θέλουν και εγώ όχι. Εγώ που είμαι καλό παιδί γιατί δεν με παίζουν; Οι άνθρωποι όμως υποσυνείδητα αντιδρούν αρνητικά σε αυτούς που θέλουν αντάλλαγμα για την καλοσύνη τους. Ο καθένας μας δίνει αυτό που θέλει να δώσει και ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποδώσει.Οι σχέσεις - όλων των ειδών - δεν είναι εμπορικές συναλλαγές. Να μην ανέχεσαι. Να δέχεσαι, αν θεωρείς ότι αυτό πρέπει να κάνεις. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ανοχή και τη δεκτικότητα.
1. Το ότι δηλώνουμε ερωτευμένοι με ένα άτομο που μας φέρεται σκάρτα, ειδικά από την αρχή της σχέσης, δε μπορώ να το καταλάβω...Μήπως να το ονομάζαμε καλύτερα προσωπικός εγωισμός και προσπάθεια "βελτίωσης" του/της συντρόφου μας επειδή απλά είμαστε το κέντρο του προσωπικού μας σύμπαντος και θέλουμε να τα φέρουμε όλα στα μέτρα μας;4. Αρκετά άτομα θέλουν απλά την επιβεβαίωση από τρίτους. Τους αρέσει να αιωρείται ένας ερωτισμός χωρίς απαραίτητα να το προχωρούν. Ηθικό ή ανήθικο δε ξέρω... Όπως και να'χει αν σε ενοχλεί στο χέρι σου είναι να αποχωρήσεις. Δε σου κρύβει κάτι, είναι αυτή που είναι, μη τη κατηγορείς.
@1Αντιλαμβάνεσαι ότι δηλώνεις ερωτευμένη με κάποιον που σε αποφεύγει μετά το σεξ; Και άντε, αυτός έχει τα θέματα του και για οποιονδήποτε λόγο αύριο μπορεί να μην είναι στη ζωή σου (με τις ευχές μου τις ολόψυχες). Εσύ γιατί τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση; Ή μήπως ελπίζεις ότι χάρη σ'εσένα/για χάρη σου, θα γίνει καλύτερος άνθρωπος; Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό, μην το πάρεις προσωπικά. Ο καθένας, αν αλλάξει, το κάνει επειδή ο ίδιος σιχάθηκε τον εαυτό του. Και μη σε τουμπάρει αν τυχόν σου λέει πόσο καθίκι είναι και πόσο δε σου αξίζει η συμπεριφορά του. Αυτά λένε και όσοι δέρνουν τις γυναίκες τους, το ξέρεις πιστεύω.Δεν είναι ξεχωριστό αυτό που ζεις ούτε αυτό που νιώθεις. Ορίστε, δες, μια άγνωστη σχολιάστρια μιας στήλης σου λέει ότι έχει βρεθεί σ'αυτή τη θέση. Μάλιστα μπορώ να μαντέψω ότι την ημέρα που "κάνετε κάτι", αυτός έχει ξεκινήσει τον πρόλογο με γλύκες από νωρίς και αφού κάνετε το κάτι, είτε έχει έναν αέρα του γαμιά της γειτονιάς είτε τον πιάνει κάτι σαν μελαγχολία.Και δεν κατάλαβα γιατί λες ότι τον κεράτωσες. Δεν είστε ζευγάρι, εσύ τρέχεις από πίσω του κι αυτός σου κάνει, όποτε έχει όρεξη, την *τιμή* να κάνετε κάτι. Είναι εντελώς λάθος ο τόνος μου και δεν πιάνουν τόπο τα λόγια μου αλλά ρε κορίτσια έλεος πια με τους μαλάκες, πώς θα καταπολεμήσουμε τον μισογυνισμό χωρίς αυτοσεβασμό;
#3, θα πιαστώ από "για παράδειγμα, η μητέρα μου νιώθει πως δεν είναι τόσο κοντά μαζί μου όσο ήταν με τον αδερφό μου, παρόλο που εγώ μένω μαζί τους, ενώ εκείνος ερχόταν μια φορά το μήνα Πηγή: www.lifo.gr"το νιώθω κοντα με κάποιον δεν έχει να κάνει με την φυσική έννοια της απόστασης. Η μητέρα σου εννοεί ότι δεν σε νιώθει συναισθηματικά κοντά της. Της ανοίχτηκες καθόλου; Της μίλησες για τα συναισθήματά σου; Της είπες πως βιώνεις εσύ τον θάνατο του αδερφού σου; Ο πόνος σου σαν αδερφή είναι βαρύς, αλλά αυτής σαν μητέρας είναι ακόμη βαρύτερος. Πιθανόν να νιώθει ότι φέρει ευθύνη για τον θάνατό του. Προσπάθησε να της συμπαρασταθείς, δεν χρειάζεται να την καταλάβεις απόλυτα. Η συμπεριφορά της προς τα σένα δεν έχει σχέση με σένα και το ξέρεις. Χρειάζεται χρόνος σε όλους σας.
Είναι βαρύτατο επίσης να σου λένε ότι ο δικός σου πόνος είναι ελαφρύτερος. Είναι κάτι που απεχθάνεται ν'ακούει το παιδί που μένει. Το ξέρει. Αλλά έρχονται στιγμές που απλά θέλει τη μαμά του.
#2, έτσι πως το περιγράφεις δεν μου φαίνεσαι ανεκτική. Μάλλον άτολμη και παθητική. Προφανώς ανασφαλής. Διεκδικώντας αυτά που θέλουμε σαφώς υπάρχει η περίπτωση να δυσαρεστήσουμε τους άλλους και αυτό ενέχει το ρίσκο και να τους χάσουμε. Αν όμως τους χάσουμε για αυτό, τους θέλαμε πραγματικά μέσα στη ζωή μας;Η διεκδίκηση δεν χρειάζεται να είναι επιθετική. Μπορεί να ακολουθεί τους κανόνες του savoir vivre.