«Κε Τσίπρα ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε»

«Κε Τσίπρα ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
9

Στους πρώην Προέδρους της Βουλής, πρώην Πρωθυπουργούς κτλ που επιβαρύνουν το δημόσιο με το κόστος λειτουργίας των γραφείων που διατηρούν ενώ δεν προσφέρουν πλέον τίποτα στο ελληνικό κράτος, αναφέρεται το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έγραψε ο Γιώργος Λακόπουλος και δημοσιεύεται στο Βήμα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε «πρώην προέδρους και έτερους Καπαδόκες» που οι φορολογούμενοι πληρώνουν, χωρίς να προσφέρουν καμία υπηρεσία.

Αναφέρει ο κ. Λακόπουλος: «Να αρχίσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Η κυρία θα νέμεται εφεξής ως ιδιώτης, τρία γραφεία της Βουλής και θα την υπηρετούν εφτά δημόσιοι υπάλληλοι - σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία μπορεί να φτάσουν και στους 13 στην περίπτωση της. 

Γραφείο και  ως  έξι υπάλληλους έκαστος για γραμματειακή  υποστήριξη δικαιούνται  και οι προκάτοχοι της – ισοβίως! Ονόματα: Πετσάλνικος, Ψαρούδα- Μπενάκη, Κακλαμάνης, Σιούφας. Ξεχάσαμε κανέναν; Α, ναι, τον Πολύδωρα, πρόεδρο Βουλής για μια μέρα!  

Τι ακριβώς προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία για να έχουν τη γαλαντομία της; Απάντηση: τίποτε. Ποιος τα αποφάσισε αυτά; Απάντηση: μόνοι τους! Η τελευταία και πιο γενναιόδωρη ρύθμιση έγινε από τον Βαγγέλη Μειμαράκη. 

Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Και  άλλοι που δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με τη Βουλή διατηρούν δικαίωμα ισόβιων τζάμπα διευκολύνσεων. Πχ, όποιος υπήρξε αρχηγός  κόμματος -ακόμη και αν έχει ξεχάσει πότε ακριβώς του συνέβη- έχει στη  διάθεση του έναν έως τρεις υπάλληλους. Ονόματα: Τσοβόλας, Κωνσταντόπουλος, Καρατζαφέρης, Κουβέλης, Δαμανάκη, Αλαβάνος. Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.

Στο κερασάκι αυτής της ωραίας τούρτας βρίσκουμε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου. Παρ ότι η Βουλή στερείται των υπηρεσιών τους, διαθέτει  4-6 υπαλλήλους και χρεώνεται αντιστοίχως για λογαριασμό τους. 

Δεν μιλάμε για πρώην προέδρους δημοκρατίας ή πρωθυπουργούς που παραμένουν βουλευτές -γι αυτούς υπάρχει κάποια βάση. Ούτε για τους αποσπασμένους στα κομματικά γραφεία. Το τριτοκοσμικό και σκανδαλώδες  αφορά όσους  έχουν απεμπλακεί -συνήθως  με απόφαση των εκλογέων- από την  κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά θα  μας κοστίζουν εφ' όρου ζωής (τους). 

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς  κάπου 250 υπάλληλοι εν συνόλω -συν τα έξοδα ασφαλείας και υποδομών- διατίθενται στους πρώην, δίκην ΙΧ προσωπικού, αλλά δημοσία δαπάνη. Ένα μικρό υπουργείο στη διάθεση ιδιωτών!»

Σε αυτό το άρθρο βασίζεται ο Αλέξανδρος Μωραιτάκης στο capital.gr για να υπολογίσει το κόστος των πρώην και των νυν.

«Επεκτείνοντας τη σκέψη του δημοσιογράφου και  με απλούς υπολογισμούς που μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αν ευσταθούν, το κόστος κάθε υπαλλήλου συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών δαπανών, του κόστους κτιρίου, τηλεφώνων και λοιπών προνομίων που απολαμβάνουν, ανέρχεται ετησίως σε 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναγόμενο σε 12μηνη βάση ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ (!)», γράφει ο αναλυτής της ιστοσελίδας στο άρθρο με τίτλο «Κε Τσίπρα, ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε!»

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε επίσης πόσες χιλιάδες υπαλλήλους απασχολεί η βουλή και ποιό είναι το έργο τους, με τι τυπικά προσόντα διορίζονται και με ποια διαδικασία (ΑΣΕΠ; δε νομίζω)
Νομίζω ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν οι εθνοπατέρες, και με την πρώτη ευκαιρία να αυξήσουν τα προνόμια τους, δεν είναι κατάσταση αυτή! Ιδιαίτερα να προσέξουμε τον πολυδωρα και κάτι άλλους ξεχασμένους.
Στην Ελλάδα ισχύει το "Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει". Οπότε αυτή η "αλητεία" δεν πρόκειται να αλλάξει. Μακάρι να κάνω λάθος και για μια φορά ο Αλέξης να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να κάνει κάτι για το καλό των πολιτών.
Αγαπητοι δημοσιογραφοι, οταν υπαρχει ακομα αφορολογητος ο αερας που αναπνεουμε ειναι δυνατον να ζητατε να κοπουν δικαια κεκτημενα; Τι πραγματα ειναι αυτα;
Πιστεύει κανείς ότι οι σαλτιμπάγκοι (από την κωλοτούμπα) που μας διοικούν θα έχουν τέτοια ευαισθησία; Πρώτα πρώτα αυτοί που τα νέμονται θα έπρεπε οικιοθελώς να παραιτηθούν.
Όπως και με τα βουλευτικά αυτοκίνητα έτσι και δω δε θα γίνει απολύτως τίποτα.Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα γίνεσαι βουλευτής και πασχίζεις για αυτό για να λύσεις το οικονομικό πρόβλημα της ζωής σου.Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήθελε να διώξει όλους τους πρώην πρωθυπουργούς από τα γραφεία τους που διατηρούσαν στην Βουλή, χρησιμοποιεί τρία για την πάρτη της; Ε, όχι, δεν το πιστεύω! αυτή η "ασυμβίβαστη" πρόεδρος της Βουλής και διορθώτρια του σάπιου κατεστημένου χορηγιών σε πρώην πολιτικούς να ακολουθεί την ίδια οδό;