ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι γιατροί δεν θέλουν να πληρώνονται με κάρτα

Οι γιατροί δεν θέλουν να πληρώνονται με κάρτα Facebook Twitter
11

Την αντίθεσή του στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αυτό προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».

Επιπλέον όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αν δεν ντρέπονται και οι ίδιοι να λένε ότι θα επιβαρυνθούν με το κόστος αγοράς του μηχανήματος που πλέον έχουν αρχίσει να έχουν ακόμα και οι ψιλικατζήδες και λαϊκατζήδες, τότε δεν έχω κάτι να προσθέσω. Σχεδόν λυπάμαι τον καημένο γυναικολόγο που πήρε 2500 για αφαίρεση κύστης και θα αναγκαστεί να αγοράσει το πανάκριβο μηχάνημα.
Ετσι αυτη ειναι η Ελλαδα οπως ελεγε και ο Σημιτης... :PΜολις οι διαφορες κυβερνησεις περνουν μετρα που αγγιζουν τα συμφεροντα μιας συγκεκριμενης ομαδας πολιτων να σηκωθουμε ολοι ορθιοι, να αντιδρασουμε.Δεν καταλαβαινω σε ολο τον κοσμο που χρησιμοποιουνε καρτες δεν υπαρχουν προβληματα γιατι πρεπει να προκυψουν μονο στην Ελλαδα. Το να χρησιμοποιησεις καρτα παντου το θεωρω πολυ σωστο μετρο κι οποιος δεν δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν πειραζει θα μαθουν :)
Μήπως επειδή απλά οι γιατροί δεν θέλουν να γνωρίζουν στο Υπουργείο Οικονομικών πόσα βγάζουν πραγματικά από τους ασθενείς που εξετάζουν στα ιατρεία τους;
"θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος""καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία"Λέμε και καμιά ..., ε;
Πραγματικά ρε συ!! Άντε, να δεχτούμε τις χοντροειδείς βλακείες που λένε πχ οι πολιτικοί. Αλλά να βγαίνουν και να λένε τόσο προφανείς και εξόφθαλμες δικαιολογίες του κερατά οι ΓΙΑΤΡΟΙ??? Είπαμε, είμαστε οπαδοποιημένοι στην πολιτική, αλλά το νηπιαγωγείο το έχουμε τελειώσει όλοι...Οι εξαθλιωμένοι λέει γιατροί (ισχύει για κάποιους, όντως) θα επιβαρυνθούν με.... το 2% της προμήθειας της τράπεζας!!! ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΙΑ!!!