Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό"

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter
7

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

 

Το 28% των Βρετανών, το 45% των Γερμανών, το 41% των Γάλλων, το 34% των Δανών, το 31% των Σουηδών, το 37% των Φινλανδών και το 27% των Νορβηγών κρίνουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ κακός, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov στις αντίστοιχες χώρες.

 

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

 

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 9.334 ενηλίκων από αυτές τις χώρες, ο οποίοι, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το πως αντιμετώπισε η Ευρώπη την προσφυγική κρίση και συγκεκριμένα, ποιες χώρες θεωρούν ότι διαχειρίστικαν το ζήτημα καλά και ποιες κατέγραψαν τις χειρότερες "επιδόσεις".

Αν και πρώτη, και με διαφορά, στην αίσθηση της κακής αντιμετώπισης έρχεται η Ουγγαρία (-33), η Ελλάδα βρίσκεται επίσης ανάμεσα στις χώρες με αρνητική βαθμολογία (-16), με Γαλλία και Βρετανία να ακολουθούν. Να σημειωθεί δε πως από όλους τους ερωτηθέντες, μόνο ένα 22% Βρετανών και Νορβηγών κρίνουν πως τα πήγε καλά στο μεταναστευτικό.

Στον αντίποδα, η Γερμανία έρχεται πρώτη σε καλές εντυπώσεις σχετικά με το πως αφομείωσε τη μεταναστευτική κρίση, ενώ εξίσου καλά θεωρείται πως τα πήγε και η Σουηδία.

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν καλύτερα το πως νιώθουν αναφορικά με την προσφυγική κρίση.

Οι Βρετανοί δήλωσαν θλίψη, οι Γερμανοί φόβο και οι Γάλλοι θυμό. Ειδικότερα, οι λέξεις που αναφέρθηκαν περισσότερο ανά χώρα είναι:

 

  • Μεγάλη Βρετανία: Λυπημένος, ενοχλημένος, θυμωμένος
  • Γερμανία: Φοβισμένος, αβοήθητος, ενοχλημένος
  • Γαλλία: Θυμωμένος, λυπημένος, φοβισμένος
  • Δανία: Με κατανόηση, λυπημένος, αβοήθητος
  • Σουηδία: Κρίμα, αηδιασμένος, με κατανόηση
  • Φινλανδία: Με κατανόηση, λυπημένος, ενοχλημένος
  • Νορβηγία: Λυπημένος, κρίμα, αβοήθητος


7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη – Γιατί ο Χαφτάρ απέλασε την ευρωπαϊκή αποστολή από τη Βεγγάζη

EXPLAINER / Τι σημαίνει το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη – Γιατί ο Χαφτάρ απέλασε την ευρωπαϊκή αποστολή από τη Βεγγάζη

Μια επίσκεψη υψηλού επιπέδου μετατράπηκε σε κρίση. Τι προηγήθηκε, ποιο το μήνυμα της Βεγγάζης και τι διακυβεύεται για την Ε.Ε. και την Ελλάδα με φόντο τις μεταναστευτικές ροές.
LIFO NEWSROOM
Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Διεθνή / Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Το Eternity C, με 22 μέλη πληρώματος, 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο, δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης
LIFO NEWSROOM
Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Διεθνή / Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Το ακροδεξιό κόμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ένα αστικό-συντηρητικό στρατόπεδο και ένα ριζοσπαστικοποιημένο αριστερό», σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εξασφάλισε το Politico
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 86 σοροί - 56 ενήλικες και 30 παιδιά - ενώ περισσότερα από 20 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η προγιαγιά μου έλεγε, "Απ' ειν' απόξω του χορού, πολλά τραγούδια ξέρει..."Όταν θεσμοί όπως η προχθεσινή Σύνοδος Κορυφής κατέληξαν στο ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν τα έκανε σαλάτα, αλλά κάποια πράγματα τα χειρίστηκε σχεδόν καλά ανάλογα με τις δυνατότητες της, το τι λέει η κάθε θείτσα που απάντησε στην έρευνα είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.
Θυμίστε μου μόνο πόσους μετανάστες και πρόσφυγες δέχτηκαν (!) να φιλοξενήσουν αυτές οι χώρες μέσα στον επόμενο χρόνο (!!) και πόσοι μπήκαν στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα (!!!)
Εντυπωσιακό που η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων Ευρωπαίων ΠΟΛΙΤΩΝ είχε γνώση και άποψη περί του τι και πως έγινε (και ακόμη γίνεται εδώ) σχετικά με το μεταναστευτικό και ήταν μάλιστα σε θέση να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ -εκ του ασφαλούς- την επίδοση μας στο θέμα!!!
Ναι ρε συ,τουλάχιστον στα νησιά έπρεπε να τους δώσουν και το συκώτι τους.Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη έρευνα για να δείς αν πιάνει το μελάνι τελικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Οι βαθειά θλιμμένοι Βρετανοί δέχτηκαν μονάχα 20.000 μετανάστες όταν εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων. Ναι, βέβαια δεν χειριστήκαμε καλά το μεταναστευτικό. Αλλά και όταν η Ελλάδα υπολείπεται πολιτικής υπάρχει νομίζω ανθρωπιά όταν πολλοί επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.
<<Το 28% των Βρετανών, το 45% των Γερμανών, το 41% των Γάλλων, το 34% των Δανών, το 31% των Σουηδών, το 37% των Φινλανδών και το 27% των Νορβηγών κρίνουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ κακός, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov στις αντίστοιχες χώρες.>>Παιδιά,μην ανεβάζετε τέτοιου είδους άρθρα γιατί στεναχωριέμαι πολύ και το βράδυ δεν θα μπορέσω να δω,με την πρέπουσα ηρεμία,το τελευταίο επεισόδιο του Ray Donovan...