Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό"

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter
7

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

 

Το 28% των Βρετανών, το 45% των Γερμανών, το 41% των Γάλλων, το 34% των Δανών, το 31% των Σουηδών, το 37% των Φινλανδών και το 27% των Νορβηγών κρίνουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ κακός, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov στις αντίστοιχες χώρες.

 

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

 

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 9.334 ενηλίκων από αυτές τις χώρες, ο οποίοι, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το πως αντιμετώπισε η Ευρώπη την προσφυγική κρίση και συγκεκριμένα, ποιες χώρες θεωρούν ότι διαχειρίστικαν το ζήτημα καλά και ποιες κατέγραψαν τις χειρότερες "επιδόσεις".

Αν και πρώτη, και με διαφορά, στην αίσθηση της κακής αντιμετώπισης έρχεται η Ουγγαρία (-33), η Ελλάδα βρίσκεται επίσης ανάμεσα στις χώρες με αρνητική βαθμολογία (-16), με Γαλλία και Βρετανία να ακολουθούν. Να σημειωθεί δε πως από όλους τους ερωτηθέντες, μόνο ένα 22% Βρετανών και Νορβηγών κρίνουν πως τα πήγε καλά στο μεταναστευτικό.

Στον αντίποδα, η Γερμανία έρχεται πρώτη σε καλές εντυπώσεις σχετικά με το πως αφομείωσε τη μεταναστευτική κρίση, ενώ εξίσου καλά θεωρείται πως τα πήγε και η Σουηδία.

Ευρωπαϊκή έρευνα κατακεραυνώνει την Ελλάδα- "Τα πήγαν χάλια στο μεταναστευτικό" Facebook Twitter

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν καλύτερα το πως νιώθουν αναφορικά με την προσφυγική κρίση.

Οι Βρετανοί δήλωσαν θλίψη, οι Γερμανοί φόβο και οι Γάλλοι θυμό. Ειδικότερα, οι λέξεις που αναφέρθηκαν περισσότερο ανά χώρα είναι:

 

  • Μεγάλη Βρετανία: Λυπημένος, ενοχλημένος, θυμωμένος
  • Γερμανία: Φοβισμένος, αβοήθητος, ενοχλημένος
  • Γαλλία: Θυμωμένος, λυπημένος, φοβισμένος
  • Δανία: Με κατανόηση, λυπημένος, αβοήθητος
  • Σουηδία: Κρίμα, αηδιασμένος, με κατανόηση
  • Φινλανδία: Με κατανόηση, λυπημένος, ενοχλημένος
  • Νορβηγία: Λυπημένος, κρίμα, αβοήθητος


7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ιράν: Κρατούμενοι έραψαν τα χείλη τους - 1.500 θανατοποινίτες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας

Τουλάχιστον 424 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από την αρχή του έτους, ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονται σε αναμονή εκτέλεσης, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights
THE LIFO TEAM
ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΡΠΙΑΚΟ ΚΥΠΡΟΣ

Διεθνή / Γκουτέρες: Επιτακτική ανάγκη η λύση στο Κυπριακό

ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα αποτελεί ακόμη μία σαφή απόδειξη της αφοσίωσής του στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ

Διεθνή / Κρουαζιερόπλοιο με 238 επιβάτες εκκενώθηκε από τη βουλγαρική συνοριοφυλακή: Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή προχώρησε στην εκκένωση και των 186 επιβατών του ελβετικής σημαίας κρουαζιερόπλοιου Viking Ullur, που προσάραξε στον ποταμό Δούναβη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου για συνάντηση με τον Τραμπ μετά από δημοσίευμα για μεταφορά «ευαίσθητων πληροφοριών»

Προηγήθηκε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι - Τι συζήτησαν και τι αναμένεται να ακολουθήσει στο μίτινγκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Διεθνή / Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Από πιθανή διαρροή αερίου η έκρηξη στο Mall - Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK, που μετέδωσε πλάνα έξω από το εμπορικό κέντρο της πόλης Κασίμα, είχε χαθεί η επικοινωνία με περίπου 20-30 εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ CASHLESS SOCIETY

Διεθνή / Οι χώρες που ζουν ήδη σχεδόν χωρίς μετρητά – Πώς είναι μια κοινωνία όπου το cash εξαφανίζεται

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι χώρες που προχώρησαν περισσότερο προς την εξαφάνιση των μετρητών αρχίζουν πλέον να συζητούν όχι πώς θα τα καταργήσουν, αλλά πώς θα εμποδίσουν την πλήρη εξαφάνισή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Η προγιαγιά μου έλεγε, "Απ' ειν' απόξω του χορού, πολλά τραγούδια ξέρει..."Όταν θεσμοί όπως η προχθεσινή Σύνοδος Κορυφής κατέληξαν στο ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν τα έκανε σαλάτα, αλλά κάποια πράγματα τα χειρίστηκε σχεδόν καλά ανάλογα με τις δυνατότητες της, το τι λέει η κάθε θείτσα που απάντησε στην έρευνα είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να μας απασχολεί.
Θυμίστε μου μόνο πόσους μετανάστες και πρόσφυγες δέχτηκαν (!) να φιλοξενήσουν αυτές οι χώρες μέσα στον επόμενο χρόνο (!!) και πόσοι μπήκαν στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα (!!!)
Εντυπωσιακό που η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων Ευρωπαίων ΠΟΛΙΤΩΝ είχε γνώση και άποψη περί του τι και πως έγινε (και ακόμη γίνεται εδώ) σχετικά με το μεταναστευτικό και ήταν μάλιστα σε θέση να ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ -εκ του ασφαλούς- την επίδοση μας στο θέμα!!!
Ναι ρε συ,τουλάχιστον στα νησιά έπρεπε να τους δώσουν και το συκώτι τους.Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη έρευνα για να δείς αν πιάνει το μελάνι τελικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Οι βαθειά θλιμμένοι Βρετανοί δέχτηκαν μονάχα 20.000 μετανάστες όταν εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων. Ναι, βέβαια δεν χειριστήκαμε καλά το μεταναστευτικό. Αλλά και όταν η Ελλάδα υπολείπεται πολιτικής υπάρχει νομίζω ανθρωπιά όταν πολλοί επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια.
<<Το 28% των Βρετανών, το 45% των Γερμανών, το 41% των Γάλλων, το 34% των Δανών, το 31% των Σουηδών, το 37% των Φινλανδών και το 27% των Νορβηγών κρίνουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ κακός, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov στις αντίστοιχες χώρες.>>Παιδιά,μην ανεβάζετε τέτοιου είδους άρθρα γιατί στεναχωριέμαι πολύ και το βράδυ δεν θα μπορέσω να δω,με την πρέπουσα ηρεμία,το τελευταίο επεισόδιο του Ray Donovan...