Εκπλήσσει ο Δαλάι Λάμα: Αν με διαδεχόταν γυναίκα, θα έπρεπε να είναι όμορφη

Εκπλήσσει ο Δαλάι Λάμα: Αν με διαδεχόταν γυναίκα, θα έπρεπε να είναι όμορφη Facebook Twitter
22

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Δαλάι Λάμα τοποθετήθηκε σχετικά με το αν θα μπορούσε να τον διαδεχθεί γυναίκα.

Αν και αποκρίθηκε θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προς έκπληξη του δημοσιογράφου, έσπευσε να διευκρινίσει πως κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε το να είναι και ελκυστική. "Αλλιώς τι να την κάνεις;" συμπλήρωσε ο Δαλάι Λάμα.

"Αλήθεια; Μου κάνετε πλάκα;" ψέλλισε ο δημοσιογράφος μετά από μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας, με τον Δαλάι να του απαντά: "Όχι, είναι αλήθεια".

Δείτε στο περίπου στο 05:45 το στιγμιότυπο από τη συνέντευξη:

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Δεν χρειάζετε να το δούμε ρομαντικά το θέμα αλλά καθαρά πρακτικά, αυτό που λέει ο Λάμα μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι άκρως ρεαλιστικό. Σε μια τόσο σημαντική θέση μιας παγκόσμιας θρησκείας, το να βγεί μια γυναίκα όμορφη θα είχε καλώς η κακώς μεγαλύτερη απήχηση το μύνημα του βουδισμού μέσω αυτής. Επίσης είναι εξαίρεση στον κανόνα ένας θρησκευτικός ηγέτης να δέχεται μια γυναίκα να είναι αντικαταστάτρια του, εδώ στην Δύση και όχι μόνο η γυναίκα δεν έχει κανέναν ρόλο ούτε καν σε χαμηλότερα ιερατικά αξιώματα. Ακόμα μην ξεχνάμε ότι στην Ανατολή η γυναικεία ομορφιά είναι κάτι ιερό, οι Κινέζοι λένε ότι η ομορφιά είναι η σοφία της γυναίκας, απλώς εμείς εδώ στην Δύση τα έχουμε εκχυδαίσει όλα. Ωπότε η αναφορά του για την γυναικεία ομορφιά γίνεται σε ένα άλλο εντελώς πολιτισμικό πλαίσιο και σίγουρα όχι αυτόν με τον οποίο εμείς έχουμε συνηθίσει να μιλάμε.
Οταν ρωτηθηκε αν αστειευται, ειπε οχι.http://www.dailymail.co.uk/news/article-3246510/Dalai-Lama-says-succeeded-woman-PRETTY.htmlΟλες οι δυτικες δημοκρατιες ( και οι καλλιτεχνες τους ), παλευουν για την ανεξαρτησια του Θιβετ ενος εθνους που οριζει τον ηγετη του σε μοναστηρια μεσα απο φυλετικο-μετενσαρκωτικες και ολιγαρχικες μεθοδευσεις και μιας θρησκειας που χαρακτηρισε τον στρατο του Λον Νολ στην Καμποτζη, δολοφονησε τον Σολομοντα Μπανταρανα’ι’κε πρωτο εκλεγμενο ηγετη της Σρι Λανκα, διεπραξε τα πογκρομς εκει εναντια στους Ταμιλ, που ουσιαστικα αρχισαν τον εμφυλιο, ενω στηριζε τη στρατιωτικη χουντα ΣΛΟΡΚ, που ετρεχε την Μπουρμα, πριν καποια χρονια. Κατα τα αλλα, "Σκεψου Διαφορετικα"...οπως ελεγε και μια παλια διαφημιση της Apple δειχνωντας την φατσα του Divine One..
Δαλάι Λάμα. Ξέρει αυτός. Στα μέρη του, υπάρχουν κι άλλες θρησκείες όπως η τάντρα ή τα αριστερά μονοπάτια του ασιατικού πνευματισμού, που επιβάλουν τη συνεύρεση ως μέσον λατρείας μεταξύ ανδρών και γυναικών, πιστών. Δεν είναι καθόλου σεξιστικό το σχόλιο. Η γυναικεία ομορφιά και σεξουαλικότητα, είναι αντικείμενο ΛΑΤΡΕΙΑΣ σε πολλές ασιατικές χώρες. Βέβαια, όχι στο κύριο σώμα του Βουδισμού (στην προκειμένη) ή του Ινδουισμού, αλλά ως παρακλάδια (και αιρέσεις που διώχθηκαν, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις και ιστορικές περιόδους). Παράδειγμα ο βουδισμός ζεν, που οι μοναχοί του ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να συνευρεθούν με γυναίκες.Κάντε μας τη χάρη και όσοι είστε άσχετοι με τη θρησκεία, την πνευματικότητα, την ιστορία και την κουλτούρα των ασιατικών χωρών, να μην ψάχνετε "δαίμονες" εκεί που δεν υπάρχουν. Κάποιοι λαοί και κουλτούρες δεν γεμίζουν τη ζωή τους μιζέρια και στερήσεις, υποσχόμενοι στους πιστούς μετά θάνατον αναγνώριση του τρισμάταιου ευνουχισμού των πιο όμορφων σημείων της ανθρώπινης φύσης, όταν ήταν εν ζωή... Και ξέρουν να εκτιμούν το ωραίο και το όμορφο. Βέβαια, όμορφη γυναίκα για ανατολική θρησκεία! Εκεί τις γυναίκες δεν τις θάβουν ζωντανές σε μοναστήρια για γυναίκες μόνο, με τρίχα/ράσα/γερατειά, τα "κάλη" τους αποτελούν αντικείμενο λατρείας, θρησκευτικών μυστηρίων και ιεροτελεστιών.
Δεν ήξερα ότι εσείς οι πνευματικοί άνθρωποι στη Λάσα έχετε ίντερνετ. Τι μαθαίνει κανείς. Αν η πνευματικότητα λοιπόν είναι δικαιολογία για να είσαι ρατσιστής ή σεξιστής τότε φαντάζομαι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Χριστιανούς όταν είναι ρατσιστές ή τους τζιχαντιστές όταν κόβουν κεφάλια. Αλλά που να καταλάβεις εσύ την πνευματικότητα, την κουλτούρα και τη ιστορία των θρησκειών αυτών.
trollolε, υπάρχουν φυλές στην Αφρική όπου οι γυναίκες, είναι κοινωνικά αποδεκτό, να συνευρίσκονται ερωτικά με οποιονδήποτε άντρα της φυλής του θέλουν! Αν είναι έτσι ευτυχισμένοι με 'γεια τους με χαρά τους. Σύμφωνα όμως με το δυτικό τρόπο σκέψης θα έπρεπε να τις χαρακτηρίσουμε πόρνες! Δηλαδή όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς; Αν η γυναικεία ομορφιά και σεξουαλικότητα, είναι αντικείμενο ΛΑΤΡΕΙΑΣ σε πολλές ασιατικές χώρες, όπως αναφέρει παραπάνω ο Jack o Drambuis μην προσπαθούμε να ηθικολογήσουμε και να τους κρίνουμε βασιζόμενοι στις δικές μας αξίες. Και δεν έχει καμιά σχέση με τους Τζιχατιστές που εισβάλουν σε άλλα κράτη και κόβουν κεφάλια για να επιβάλουν τα πιστεύω τους. Αν είχαν δικό τους κράτος που θα ζούσαν μόνο Τζιχατιστές και γούσταρε ο ένας να κόβει το κεφάλι του άλλου και ήταν όλοι ευτυχισμένοι, εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημά!
Βασικά nickado αν είναι να κρίνεις φυλές της Αφρικής με ανεπτυγμένες χώρες τότε να ξεφύγω κι εγώ εντελώς στις συγκρίσεις. Κοινωνικά αποδεκτή είναι και η θανατική ποινή σε πολλές χώρες, αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι καλό ή ανθρώπινο ή μη κατακριτέο. Οι τζιχαντιστές κόβουν και μεταξύ τους κεφάλια, ή ρίχνουν ομοφυλόφυλους από ταράτσες ή καίνε ζωντανούς όσους δεν τους αρέσουν κι όχι απαραίτητα αλλόθρησκους. Αν όντως δεν έχεις πρόβλημα με αυτό τότε ειλικρινά δε ξέρω τι να σκεφτώ για εσένα. Ωστόσο, δε μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι όταν αναφερόμαστε σε άλλες θρησκείες όπως ο Βουδισμός, ο Ιουδαϊσμός, κτλ δε μας πειράζει αν είναι ρατσιστικά ή σεξιστικά τα πιστεύω ή οι απόψεις τους αλλά όταν κάτι τέτοιο το κάνουν Χριστιανοί τότε πέφτετε όλοι να τους φάτε. Γιατί λοιπόν σε εκείνη την περίπτωση δε δέχεσαι τα δικά τους πιστεύω και δεν τα σέβεσαι από τη στιγμή που εκείνοι δεν έχουν πρόβλημα, εσύ το έχεις σύμφωνα με αυτά που είπες πριν. Εγώ πάλι θεωρώ ότι όλα αυτά κατακριτέα είναι κι όχι μόνο στον Χριστιανισμό αλλά σε όποια θρησκεία συμβαίνουν, και το να κάνουμε τα στραβά μάτια ή να μην ασχολούμαστε με εγκλήματα με πρόσχημα το σεβασμό στις θρησκείες τότε να το διαλύσουμε το μαγαζί. Άλλο πράγμα είναι ο σεβασμός στη θρησκεία κι άλλο πράγμα ο σεβασμός στον άνθρωπο, κι ο σεβασμός στον άνθρωπο ξεπερνά τα όρια της θρησκείας ή της εθνικότητας.
Φυσικά trollolo δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κράτος Τζιχατιστών που θα κόβει αν ένας το κεφάλι του άλλου και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι! Χρησιμοποίησα αυτό το οξύμωρο σχήμα για να πω με άλλο τρόπο ότι η διαφορετικότητα, σε όλους τους τομείς, είναι σεβαστή απ' τη στιγμή φυσικά που δεν κατάπαταει ελευθερίες άλλων.Τώρα από ποιό σημείο εκ των οποίων είπα, έβγαλες το συμπέρασμα ότι εγώ θα την "έπεφτα στους Χριστιανούς" πραγματικα δεν το κατάλαβα...
Συμφωνώ αλλά όχι μόνο όταν δεν καταπατάει ελευθερίες άλλων αλλά κι όταν δε σέβεται τον άνθρωπο, και δε θα έλεγα ότι το να μιλάμε μόνο για όμορφες γυναίκες σέβεται και πολύ τον άνθρωπο, τις γυναίκες στην προκειμένη περίπτωση.
Αυτά να τα ακούνε όλες όσες δίνουν χρήματα και κάνουν γιόγκα και πιστεύουν σε "ρέϊκι" και "τσάκρα" και "ενεργειακά σημεία πίσω από τον καναπέ και κάτω από το κρεβάτι" κτλ.Άραγε,θα αντιδράσουν οι φεμινίστριες που μάχονται τον σεξισμό ή θα την πληρώνουν μόνο τα μικρά ψάρια;
...Τώρα τι σχέση έχει η yoga (που πολύ αμφιβάλω ότι γνωρίζεις τι είναι) κ.λπ. με κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Δαλάι Λάμα, μόνο ο εγκέφαλός σου το ξέρει. Πάντως θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στο Πάνθεον των αντιφεμινιστικών κλισέ οι εκφράσεις/ερωτήσεις τύπου: «....και τι έχουν να πουν/ θα κάνουν/ πώς θα αντιδράσουν οι φεμινίστριες για το x;;;». Θα σού πω, λοιπόν, πώς θα αντιδράσει το υποφαινόμενο φεμινιστικό βλαχάκι: Πρώτον θα σού πει ότι -γενικώς- οι φεμινίστριες-ές δεν έχουν καμία υποχρέωση να σου δώσουν ραπόρτο φρονημάτων/ πράξεων για το κάθε τι και δεύτερον θα σε πληροφορήσει ότι την εν λόγω είδηση την ανέδειξε -όντως- φεμινιστικό μέσον.Επίσης υπάρχει και η άποψη ότι τα σπαστά αγγλικά και ένα (αποτυχημένο) χιούμορ ίσως ήταν οι γεννήτορες αυτού που είδαμε στο βίντεο. (Βλ. http://www.tibetanfeministcollective.org/2015/09/23/yes-his-holiness-the-dalai-lama-is-still-a-feminist/)
Αφού δεν θέλεις να μου δίνεις αναφορά,γιατί μου απαντάς; Είναι το BBC φεμινιστικό; Μέχρις εκεί εισχωρήσατε;!Και γιατί να μην απαιτώ απο σας την άποψή σας,δηλαδή; Εγώ να ακούω από μικρό παιδι πως είμαι ένα φαλλοκατικό γουρούνι πριν καν ξυπνήσω σεξουαλικά,ενώ εσείς αναπολόγητές;!Οποιος/α ασχολείται με τα δημόσια,ώστε να κερδίσει κατά μόνας,πρέπει να έχει άποψη για τα πάντα για έναν απλό λόγο:διότι τα πάντα επηρρεάζουν την προσωπική του περίπτωση,οπότε είναι αναγκασμένος/η να μελετάει και να εκφέρει άποψη επί παντός επιστητού.Εγώ θέλω την άποψη των φεμινιστριών,επειδή πολλές γυναίκες(τις οποίες υπερασπίζεστε)έχετε εξιδανικεύσει τον Λάμα μέσω όλων αυτών των πρακτικών αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού που είναι κοινές στην Άπω Ανατολή και πηγάζουν-απ' όσο ξέρω-απ' αυτά τα μοναστήρια που είναι εκεί ψηλά στα βουνά των Ιμαλαϊων.Δεν θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε την πραγματική γνώμη αυτής της θρησκείας για τις γυναίκες,ώστε οι γυναίκες της Δύσης να μην ξοδεύουν τζάμπα τα χρήματά τους και να μην τις κοροιδεύουν,αν τις κοροιδεύουν;
Σου απαντώ γιατί γίνεστε επαναλαμβανόμενοι και κουραστικοί, είστε κακοπροέραιτοι και θέλετε τη τροφή πιο μασημένη από μπεμπελάκ. Αν πραγματικά σας ενδιέφερε το θέμα θα ψάχνατε, με μερικά κλικ να δείτε αν και πώς αντέδρασαν οι φεμινιστριες-ές.αβου-αβά:Το bbc πήρε την συνέντευξη, κάποιο ΑΛΛΟ μέσον (jezebel) ανέδειξε το θέμα και από εκεί έγινε ευρύτερα γνωστό. ...Δεν (με) πείθεις ότι σε ενδιαφέρουν -πραγματικά- οι γυναίκες ...που πέφτουν "θύματα" της yoga κ.λπ. (!?), δεν (με) πείθεις ότι σε ενδιαφέρει να δεις -γενικώς- τι λέει ο εν λόγω άνθρωπος(*), δεν (με) πείθεις αφού είσαι ικανός να απορρίψεις για λογαριασμό τρίτων ολόκληρες (κοσμο)θεωρήσεις βάση μίας ατυχούς δήλωσης, σε σπαστά αγγλικά: τουλάχιστον παιδαριώδες. ...και το ότι σε αποκαλούν από μικρό παιδί "φαλλοκρατικό γουρούνι" θα έπρεπε να σε προβληματίζει.(*)http://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/dalai-lama-reveals-earthy-sense-of-humour-during-adelaide-visit/story-e6frea83-1226666990003http://www.huffingtonpost.com/tamara-conniff/the-dalai-lama-proclaims_b_297285.html
Αρχίζω να καταλαβαίνω πώς σκέπτεστε εσείς οι φεμινίστριες:ενώ σου είπα πως αυτά μου τα 'λεγαν ΠΡΙΝ "ξυπνήσω" σεξουαλικά,δηλαδή πριν εκφράσω ερωτική επιθυμία,ΠΡΟΤΟΥ συνειδητοποιήσω τί σημαίνει σάρκα και όλα τα συναφή,εσύ πώς επέλεξες να ερμηνεύσεις τα λεγόμενα μου; Διαστρεβλώνοντάς τα!Εγώ σου λέω πως ήμουν θύμα σεξιστικών προκαταλήψεών περί φύλου(άνδρας;άρα γουρούνι),εσύ μου λες πως έφταιγα εγώ!! Δεν έχει διαφορά η ερμηνεία σου μ' αυτό που λένε κάποιοι για τις γυναίκες-θύματα βιασμού("κάπου φταις και συ,τον προκάλεσες")...Μου δίνετε οι φεμινίστριες και γενικά οι γυναίκες την εντύπωση πως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να φταίνε πάντα οι άνδρες και η μεστή ειρωνείας και κακιασμένης μπηχτής απάντησή σου με οδηγεί ακόμη πιο πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση.Με είχατε ένθερμο σύμμαχό σας κάποτε,τώρα με χάσατε και θα χάσετε κι εμένα κι άλλους κι άλλους,εάν αυτό είναι το πραγματικό σας πρόσωπο...Όσον αφορά την υπόλοιπη απάντηση σου,οι ικανότητες σου για ψυχογράφηση πλησιάζουν το Άριστα!
Τα αγγλικά του είναι απαίσια, όπως είναι φανερό από το video. Αστειεύτηκε, λέγοντας οτι αν μετεμψυχωθεί δε γυναίκα, αυτή η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη, σαν αυτόν. Η δικοί μας δεν επιτρέπουν γυναίκες στον κλήρο, αλλά ο αυτοσαρκασμός του Δαλάι Λάμα μας φαίνεται σεξιστικός...
Αν οντως ειχε τη χιουμοριστική αυτη διάθεση αναφερόμενος μάλιστα στον εαυτό του τοτε συμφωνώ. Απο την άλλη το γεγονός οτι ο σεξισμός της Δύσης ξεπερνά αυτόν της Ανατολής δεν ειναι κατι που θα έπρεπε να κανει το δεύτερο αποδεκτό.