Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους;

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους; Facebook Twitter
15

Με post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ζωή Λάσκαρη εκφράζει την γνώμη της για τη νέα κυβέρνηση, επικεντρώνοντας κυρίως στο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η γνωστή ηθοποιός κάνει λόγο για «άθεους» και «σχήμα οξύμωρο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πίστη έσωσε τη χώρα από πολλά δεινά»

Η ανάρτηση της Ζωής Λάσκαρη:

«Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτελείο -κατά δηλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο απο άθεους; Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική.

Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων». 

Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτέλειο -κατά δηλωση του-...

Posted by Zoe Laskari on Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015
Πολιτισμός
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα διάσημο πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας ήταν τελικά της αδελφής της. Τώρα οι ερευνητές δοκιμάζουν την AI

Πολιτισμός / Μαρία Αντουανέτα: Το λάθος πορτρέτο που οδηγεί σε μια νέα έρευνα με τεχνητή νοημοσύνη

Για δεκαετίες ένα κορίτσι θεωρούνταν η νεαρή Μαρία Αντουανέτα, μέχρι που ένα παράσημο αποκάλυψε την αλήθεια. Τώρα επιστήμονες δοκιμάζουν την AI για να αναγνωρίσουν πρόσωπα σε πορτρέτα αιώνων.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΥΝΤΙ ΝΤΕΝΤΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΑΙΝΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολιτισμός / Τζούντι Ντεντς: «Δεν μπορώ πλέον να παίξω σε θεατρικό έργο ή ταινία, ούτε να διαβάσω»

«Δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή. Δεν μπορώ να παίξω σε θεατρικό έργο. Δεν μπορώ πλέον να παίξω σε ταινία. Δεν μπορώ πλέον να διαβάσω» δήλωσε η Τζούντι Ντεντς στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 αναφορικά με την επιδείνωση της όρασης
THE LIFO TEAM
Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ: Ένα «τελευταίο δείπνο» με καμπάνες, ούρα και ανθρώπινα απόβλητα στη Βενετία

Πολιτισμός / Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ: Ένα «τελευταίο δείπνο» με καμπάνες, ούρα και ανθρώπινα απόβλητα στη Βενετία

Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ετοιμάζει ένα τελετουργικό φινάλε με καμπάνα και «τελευταίο δείπνο». Στο τέλος θα παρουσιάσει ένα μνημείο από τα σωματικά απόβλητα που συγκεντρώθηκαν στο αυστριακό περίπτερο.
THE LIFO TEAM
Στη Γαλλία θεσπίζεται λογοτεχνικό βραβείο για βιβλία γραμμένα με τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτισμός / Στη Γαλλία θεσπίζεται λογοτεχνικό βραβείο για βιβλία γραμμένα με τεχνητή νοημοσύνη

Η Γαλλία αποκτά ένα βραβείο όπου η χρήση AI είναι προϋπόθεση συμμετοχής. Οι συγγραφείς πρέπει να δηλώνουν το μοντέλο και τις οδηγίες που χρησιμοποίησαν, ενώ το νικητήριο βιβλίο θα εκδοθεί.
THE LIFO TEAM
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Ο τρανς ακτιβισμός είναι ελιτίστικος»

Πολιτισμός / Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Ο τρανς ακτιβισμός είναι ελιτίστικος»

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επιστρέφει με ένα εκτενές κείμενο για τη σύγκρουσή της με το κίνημα των τρανς δικαιωμάτων. Μιλά για τις απειλές που, όπως υποστηρίζει, έχει δεχτεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.
THE LIFO TEAM
Από τον Πολ Μέσκαλ και την Τίλντα Σουίλντον μέχρι την Ανί Ερνό: Μεγάλη κινητοποίηση δημιουργών για τη Σάλι Ρούνεϊ

Πολιτισμός / Από τον Πολ Μέσκαλ και την Τίλντα Σουίντον μέχρι την Αν Κάρσον: Μεγάλη κινητοποίηση δημιουργών για τη Σάλι Ρούνεϊ

«Η Σάλι Ρούνεϊ είναι συγγραφέας, όχι τρομοκράτισσα». Ο Πολ Μέσκαλ, η Τίλντα Σουίντον και η Αν Κάρσον βρίσκονται ανάμεσα στους 150 και πλέον δημιουργούς που ζητούν να αλλάξει η βρετανική νομοθεσία που οδήγησε στη διακοπή διανομής των βιβλίων της.
THE LIFO TEAM
Τι θυμούνται τα έπιπλα ενός σπιτιού; Ο Τζόρνταν Ροθ τα έντυσε με φωτογραφίες της ζωής του

Πολιτισμός / Ο Τζόρνταν Ροθ μετέφερε το παλιό του σπίτι στο Παρίσι και τύπωσε τη ζωή του πάνω στα έπιπλα

Μια πολυθρόνα όπου τάιζε τον γιο του, 16 διαφορετικές εμφανίσεις και αναμνήσεις από ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη. Ο Τζόρνταν Ροθ τα παρουσιάζει σε μια ασυνήθιστη εγκατάσταση στο Παρίσι.
THE LIFO TEAM
«Μου έδειξες έναν κόσμο γεμάτο φως…»: Η Άσπα για τον Διονύση Σαββόπουλο έναν χρόνο από τον θάνατό του

Πολιτισμός / «Μου έδειξες έναν κόσμο γεμάτο φως…»: Η Άσπα για τον Διονύση Σαββόπουλο έναν χρόνο από τον θάνατό του

Η συγκινητική φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του Διονύση Σαββόπουλου στο Instagram στην επέτειο του θανάτου του και τα τρυφερά λόγια με τα οποία τη συνόδεψε.
THE LIFO TEAM
Σύριος ή Λιβανέζος ο Χαλίλ Γκιμπράν; Ένα μνημείο στη Νέα Υόρκη προκάλεσε διπλωματική διαμάχη

Πολιτισμός / Χαλίλ Γκιμπράν: Η Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να αλλάξει την επιγραφή ενός μνημείου μετά την παρέμβαση του Λιβάνου

Ένα κίτρινο γλυπτό στη Νέα Υόρκη τιμά τον Χαλίλ Γκιμπράν και τους συγγραφείς της ξεχασμένης συνοικίας Little Syria. Μια μικρή πινακίδα όμως προκάλεσε την παρέμβαση του Λιβάνου και μια διαμάχη για την ιστορική ταυτότητα των μεταναστών.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΑ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Οι πολιτισμοί Ελλάδας, Κίνας αποτελούν θεμέλια διαλόγου και κοινής ευθύνης για το μέλλον

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Εγώ δεν έχω τίποτε κατά της εκκλησίας, όμως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει ο ίδιος. Η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Εγώ δεν έχω καμμία απαίτηση το δόγμα στο οποίο πιστεύω εγώ, να εκπροσωπείται από και να αλληλεπιδρά με κρατικούς φορείς, να μπλέκεται στα πόδια των εξουσιών, να έχει οικονομικά και όχι μόνο ωφέλη, διάφορες δοσοληψίες με εντελώς άσχετους της παρούσης θρησκείας φορείς και ούτο καθ' εξής.Και διαφωνώ με την τοποθέτηση της σκληροπυρηνικής αριστεράς να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα, γιατί αυτό είναι είναι απολυταρχική έκφραση θέσης. Να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα από θέσεις εξουσίας και υλικών αποδοχών, βεβαίως! Όχι όμως ολοσχερώς!
«Εξυπηρετούνται συμφέροντα από την πάγια πολεμική κατά της πίστης» Πηγή: www.lifo.gr- Βασικά το εντελώς αντίθετο παίζει, δεδομένου του πάρε-δώσε πολιτικών και εκκλησίας.- Και ας της πει κάποιος(sic) επιτέλους, ότι είμαστε η *μόνη* χώρα παγκοσμίως που έχει συστεγάσει στο ίδιο Υπουργείο αυτές τις δύο τόσο ασύμβατες έννοιες: της Παιδείας και των Θρησκευμάτων.Υ.Γ. Σοβαρά, ούτε στο Ιράν και ούτε στην Ουγκάντα δεν ονομάζεται έτσι (Εκεί ονομάζεται Υπ. Παιδείας και Αθλητισμού). Σχετική έρευνα από το κλασικό -πλέον- ποστ από "το ελληνάκι" http://ellinaki.blogspot.gr/2010/06/blog-post_14.html
Οξύμωρο είναι το ότι δεν έχουν καταργήσει ακόμα το "θρησκευμάτων" από το υπουργείο Παιδείας. Η θρησκεία και η παιδεία είναι δυο πράγματα διαφορετικά και οι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στον 21ο αιώνα.
"....μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών..."LOL!