ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους;

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους; Facebook Twitter
16

Με post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ζωή Λάσκαρη εκφράζει την γνώμη της για τη νέα κυβέρνηση, επικεντρώνοντας κυρίως στο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η γνωστή ηθοποιός κάνει λόγο για «άθεους» και «σχήμα οξύμωρο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πίστη έσωσε τη χώρα από πολλά δεινά»

Η ανάρτηση της Ζωής Λάσκαρη:

«Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτελείο -κατά δηλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο απο άθεους; Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική.

Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων». 

Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτέλειο -κατά δηλωση του-...

Posted by Zoe Laskari on Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015
Πολιτισμός
16

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να φανείς μόνο μέχρι εκεί όπου δεν θα χαθείς: Το Made of Smokeless Fire της Camille Farrah Lenain

Πολιτισμός / Να φανείς μόνο μέχρι εκεί όπου δεν θα χαθείς

Στο Made of Smokeless Fire, την πρώτη της μονογραφία από τις εκδόσεις Loose Joints, η Camille Farrah Lenain μετατρέπει τις ερωτήσεις που δεν πρόλαβε να κάνει στον γκέι θείο της σε ένα φωτογραφικό αρχείο queer μουσουλμανικής ζωής στη Γαλλία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο φωτογράφος που γύρισε στα χαμένα σπίτια των Παλαιστινίων αντί γι’ αυτούς

Πολιτισμός / Ο φωτογράφος που υποσχέθηκε στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να γυρίσει στα σπίτια τους

Η P21 Gallery στο Λονδίνο παρουσιάζει το Homeland Lost του Alan Gignoux, ένα φωτογραφικό αρχείο Παλαιστινίων προσφύγων και χαμένων σπιτιών που σήμερα, μέσα από τον πόλεμο στη Γάζα, αποκτά νέο βάρος.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη Βενετία για τον Χρυσό Λέοντα

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Βενετία τιμά τον Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του, επισφραγίζοντας μια σχέση δεκαετιών ανάμεσα στο Λίντο και έναν από τους τελευταίους κλασικούς σταρ του Χόλιγουντ
THE LIFO TEAM
Η τρυφερότητα, η αγριότητα και το θαύμα των ωκεανών σε 11 φωτογραφίες

Πολιτισμός / Η τρυφερότητα, η αγριότητα και το θαύμα των ωκεανών σε 11 φωτογραφίες

Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας του Ocean Conservancy ξεχώρισε 11 εικόνες θαλάσσιας άγριας ζωής, με το πρώτο βραβείο να πηγαίνει σε μια φωτογραφία όπου ένα μωρό θαλάσσιος ίππος θηλάζει πάνω σε παγόβουνο στη Νορβηγία.
THE LIFO TEAM
Το Met ζήτησε από τους ανθρώπους του να ξανακοιτάξουν 100 έργα της συλλογής του

Πολιτισμός / Τι βλέπουν οι άνθρωποι του Met όταν κοιτούν τα έργα κάθε μέρα;

Η νέα έκδοση Points of View: 100 Connections to Art ζητά από επιμελητές, συντηρητές, βιβλιοθηκονόμους και εκπαιδευτικούς του Met να μιλήσουν για 100 έργα της συλλογής του όχι σαν ψυχροί ειδικοί, αλλά σαν άνθρωποι που ζουν μαζί τους.
THE LIFO TEAM
Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε νέα τροχιά

Πολιτισμός / Όλα όσα θα δούμε φέτος στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής

Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2026/27, «Εναλλακτική Εποχή», εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο προγραμματισμού που αναπτύσσεται μέσα από θεματικά φεστιβάλ και νέους καλλιτεχνικούς άξονες.
THE LIFO TEAM
Το πρώτο romantasy βιβλιοπωλείο της Βρετανίας άνοιξε στην Οξφόρδη

Πολιτισμός / Το πρώτο romantasy βιβλιοπωλείο της Βρετανίας άνοιξε στην Οξφόρδη

Το Bad Girl Books άνοιξε στην Οξφόρδη και έγινε το πρώτο βρετανικό βιβλιοπωλείο αφιερωμένο στο romantasy, το είδος που συνδυάζει έρωτα, φαντασία, BookTok και ένα αναγνωστικό πάθος που δεν θέλει πια να απολογείται.
THE LIFO TEAM
Το AI ντοκιμαντέρ με την ταραντούλα που δεν κινηματογραφήθηκε ποτέ

Τech & Science / Το AI ντοκιμαντέρ με την ταραντούλα που δεν κινηματογραφήθηκε ποτέ

Το Guardians of the Burrow της Τζόντι Χίναν, ένα βραβευμένο πλέον «ντοκιμαντέρ φύσης» φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με AI, δείχνει τη ζωή μέσα στη φωλιά μιας ταραντούλας χωρίς να έχει κινηματογραφηθεί σε φυσικό περιβάλλον.
THE LIFO TEAM
Η ρωμαϊκή σφίγγα που κάποτε φύλαγε έναν νεκρό βρέθηκε εντοιχισμένη σε σκαλοπάτι στην Ισπανία

Πολιτισμός / Η ρωμαϊκή σφίγγα που κάποτε φύλαγε έναν νεκρό βρέθηκε εντοιχισμένη σε σκαλοπάτι στην Ισπανία

Στην Έλντα της Ισπανίας, ένα γλυπτό θραύσμα που είχε χρησιμοποιηθεί ως οικοδομική πέτρα αναγνωρίστηκε ως σπάνια ρωμαϊκή ταφική σφίγγα του 1ου αιώνα μ.Χ. ένα πλάσμα που κάποτε προστάτευε έναν τάφο και αιώνες μετά είχε γίνει σκαλοπάτι.
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
Εγώ δεν έχω τίποτε κατά της εκκλησίας, όμως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει ο ίδιος. Η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Εγώ δεν έχω καμμία απαίτηση το δόγμα στο οποίο πιστεύω εγώ, να εκπροσωπείται από και να αλληλεπιδρά με κρατικούς φορείς, να μπλέκεται στα πόδια των εξουσιών, να έχει οικονομικά και όχι μόνο ωφέλη, διάφορες δοσοληψίες με εντελώς άσχετους της παρούσης θρησκείας φορείς και ούτο καθ' εξής.Και διαφωνώ με την τοποθέτηση της σκληροπυρηνικής αριστεράς να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα, γιατί αυτό είναι είναι απολυταρχική έκφραση θέσης. Να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα από θέσεις εξουσίας και υλικών αποδοχών, βεβαίως! Όχι όμως ολοσχερώς!
«Εξυπηρετούνται συμφέροντα από την πάγια πολεμική κατά της πίστης» Πηγή: www.lifo.gr- Βασικά το εντελώς αντίθετο παίζει, δεδομένου του πάρε-δώσε πολιτικών και εκκλησίας.- Και ας της πει κάποιος(sic) επιτέλους, ότι είμαστε η *μόνη* χώρα παγκοσμίως που έχει συστεγάσει στο ίδιο Υπουργείο αυτές τις δύο τόσο ασύμβατες έννοιες: της Παιδείας και των Θρησκευμάτων.Υ.Γ. Σοβαρά, ούτε στο Ιράν και ούτε στην Ουγκάντα δεν ονομάζεται έτσι (Εκεί ονομάζεται Υπ. Παιδείας και Αθλητισμού). Σχετική έρευνα από το κλασικό -πλέον- ποστ από "το ελληνάκι" http://ellinaki.blogspot.gr/2010/06/blog-post_14.html
Οξύμωρο είναι το ότι δεν έχουν καταργήσει ακόμα το "θρησκευμάτων" από το υπουργείο Παιδείας. Η θρησκεία και η παιδεία είναι δυο πράγματα διαφορετικά και οι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στον 21ο αιώνα.
"....μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών..."LOL!