ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.9.2015 | 14:45

Αποπροσωποίηση/Αποπραγματοποίηση

Έχει βιώσει κανένας άλλος αυτό το μαρτύριο για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από ένα μήνα);Μέχρι τώρα το έχω νιώσει τέσσερις φορές και πάντοτε διαρκούσε σχεδόν ένα μήνα.Είναι το πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ συναίσθημα.Και φοβάμαι πως ανά πάσα στιγμή θα το ξαναβιώσω.Φοβάμαι παιδιά,είμαι τρομοκρατημένος,σας μιλάω ειλικρινά...
6
 
 
 
 
σχόλια
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εγώ βιώνω κρισεις πανικου εδώ κ εφτά μήνες κ είχα αρκετές φορές αποπροσωποιηση. Από χτες όμως έχω μια αίσθηση ότι ο κόσμος δεν είναι αληθινός και πως ίσως και τα άτομα γύρω μου δεν είναι αληθινά. Φοβάμαι μήπως όλα τα χω δημιουργήσει με τη φαντασία μου... Επίσης φοβάμαι μη φτασω σε σημείο να πιστεύω πως όλα αυτά που σκέφτομαι ισχύουν και να μην μπορεί κανείς να με πείσει για το αντίθετο. Αυτό είναι αποπραγματοποιηση ή κάτι άλλο?
αυτό είναι δυστυχώς. Είναι το χειρότερο συναίσθημα που έχω εδώ και 10 χρόνια που παθαίνω κρίσεις πανικού. Έφτασα να λέω στον εαυτό μου χίλιες φορές οι κρίσεις πανικού και οι όμορφες ταχυπαλμίες τους,οι εφιδρώσεις, το αίσθημα ζάλης παρα αυτό το μαρτύριο. Μην ανησυχείς όμως δεν είναι τίποτα απειλητικό και ούτε θα τρελλαθείς όπως πιστεύεις. Να σου πω απλά πως οι σχιζοφρενείς είναι σχιζοφρενείς γιατί δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό που βιώνουν δεν είναι λογικό, σκέψου οτι εφόσον εσύ που βιώνεις κάτι αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό δεν είναι φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού σου προφανώς και δεν είσαι σχιζοφρενής. η σχιζοφρένεια δεν σου χτυπάει την πόρτα και σου λεέι ήρθα.
Αγαπητή μου,η αποπ/ση δεν είναι τίποτα άλλο απο ενα σύμπτωμα του υπερβολικού γενικευμένου άγχους, όπου το μυαλό σου κλειδώνει τις πύλες του απο τον εξωτερικό κόσμο για να προστατευτεί απο την στρεσογόνα υπερδιέγερση που βιώνει καθημερινά σε έντονο βαθμό.Οσο τρομακτικό και αν φαντάζει, είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί, όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις το έντονο αίσθημα άγχους σου, κάνοντας οσο το δυνατών περισσότερες δραστηριότητες που σε φέρνουν "αντιμέτωπη" με το σύμπτωμα αυτό.Συνηθίζοντας το για αρχή, θα σταματήσεις να το σκέφτεσαι και θα φύγει απο μόνο του.Αν θεωρείς οτι δεν μπορείς να το ξεπεράσεις, δες έναν ψυχίατρο να σε υποβάλει σε ελάχιστο στεντον (2,5μγ) για 2 βδομάδες το πολύ και θα γίνεις περδίκι. Μην το φοβάσαι, δεν είναι τίποτα πραγματικά :)