Η πιο όμορφη φωτογραφία της ημέρας

Η πιο όμορφη φωτογραφία της ημέρας Facebook Twitter
10

Πλατεία Βικτωριας, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015: μια ηλικιωμένη γυναίκα προσφέρει λίγα απ' τα σταφύλια της σε πρόσφυγες.

(via @fivos80)

 

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Πολυ συγκινητικη φωτογραφια.. Σημερα βρηκα στο δρομο μου ενα μικρο αγορακι προσφυγα, ηταν μονο του, και ειχε κοψει απο μια ροδιά ενα αγουρο ροδι για να το φαει το καημενο.. ειχα στην τσαντα ενα κεκακι, και του το εδωσα. το εκανε μια μπουκιά. Κι εκεινη τη στιγμη σκεφτηκα πως ειμαι σιγουρη πως εκανα περισσοτερο καλο σε μένα, παρα σ εκεινο. ενιωσα απιστευτα ωραια οταν μου χαμογελασε. Ολοι μπορουμε να δωσουμε κατι. ολοι. Οχι μονο για κεινους που εχουν αναγκη αγαθά, για μας που χουμε αναγκη ανθρωπιά. Καταλαβες;;
Τα δίνει ή τα παίρνει;Είναι εμβολιασμένοι (σχόλιο1)ή η καλή ξένη θα κυρία κολλήσει κάτι;Δεν έχετε καταλάβει,ότι με κάτι σχόλια ενισχύεται το φασισμό;
Δεν είμαστε όλοι ρατιστές, ξέρεις. Γνωρίζω προσωπικά αρκετούς ηλικιωμένους σε γειτονιές στα Πατήσια που βοηθάνε σε καθημερινή βάση άπορους πρόσφυγες, αν και παίρνουν πενιχρές συντάξεις. Ένα πιάτο φαΐ, όμως, και ένα ρούχο θα το δώσουν.
Υποκλίνομαι στην κυρία! Μάλλον είναι κι αυτή ξένη, γιατί σε αυτή ειδικά την ηλικία η μέση Ελληνίδα όχι χέρι δεν θα άπλωνε, αλλά θα άλλαζε και πλατεία.
Πρέπει να έχεις το χάρισμα για να διακρίνεις τις Ελληνίδες από τις ξένες κυρίες. Χάνεσαι πραγματικά. Μπορείς να δουλέψεις σε 090 με ταρώ αστρολογία και να βγάλεις λεφτά με ουρά.
Πραγματικά πολύ αστείο το σχόλιό σου... Μπορεί να κάνω λάθος , αλλά 1)μίλησα για τη ΜΕΣΗ Ελληνίδα, άρα δεν γενικεύω και 2) έχω ζήσει πολλά χρόνια την περιοχή από κοντά και άκουγα και έβλεπα τις αντιδράσεις των ηλικιωμένων σε σχέση με τους μετανάστες (εκεί πήγαιναν οι γιαγιάδες χεράκι χεράκι με τα χρυσά αυγά για τη σύνταξη...)- από την πλευρά τους κι αυτοί φοβούνται και σε συνδυασμό με την εγκληματικότητα της περιοχής ίσως αυτός είναι ο λόγος της αντιπάθειας.Πιθανολόγησα ότι είναι ξένη λοιπόν, γιατί θα έχει ίσως βρεθεί κι αυτή στην ίδια θέση, να πεινάει και να μην έχει. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση ήταν πολύ συγκινητική, αν προερχόταν κι από ομοεθνή μας τόσο το καλύτερο. Σημαίνει ότι ο ρατσισμός υποχωρεί και σ΄αυτές τις ηλικίες.