«Αδειάζει» τον Ψινάκη η Πρωτοψάλτη - Δηλώνει προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του

«Αδειάζει» τον Ψινάκη η Πρωτοψάλτη - Δηλώνει προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του Facebook Twitter
16

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, αναφέρει η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις δηλώσεις του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη.

Οι επίμαχες δηλώσεις που έγιναν πριν την έναρξη της συναυλίας στον Μαραθώνα προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου που έκανε λόγο για σεξιστικά σχόλια. Ωστόσο η κα Πρωτοψάλτη αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η δήλωση την οποία θεωρεί προσβλητική δεν έγινε μπροστά της και καταδικάζει την κίνηση του φίλου της Ηλία Ψινάκη.


«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω τη θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα. Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει τη θέση μου από νωρίς, μιλώντας απευθείας με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.


Σέβομαι τους Έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν, γιατί είναι σπουδαίο», αναφέρει η κ. Πρωτοψάλτη.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
O Ψινάκης λέει ότι λέει γιατί εκλέχτηκε. Και εκλέχτηκε ΚΑΙ γιατί τα λέει έτσι.Η Πρωτοψάλτη δεν εκλέχτηκε. Διορίστηκε.Βάλτε τα κάτω και δείτε ποιος έχει δικαίωμα να μιλάει.
Βάλτα κάτω κι εσύ και σκέψου, δηλαδή να σκεφτούμε όλοι μας, πόσοι από όσους ψηφίστηκαν, όχι απλώς είπαν αλλά έπραξαν τα όσα έπραξαν και είναι συνυπεύθυνοι (με όσους τους επέλεξαν), για την σημερινή μας, τραγική, κατάσταση...
Μα τωρα επρεπε ν ασχολειται με τετοια πραγματα η Πρωτοψαλτη. Να βγαζει δελτια τυπου, να δικαιολογηθει για τα λεγομενα του Ψινακη. Γιατι αν δεν υπηρχε η ιδιοτητα της Υπουργου, θα ηταν τελειως αλλη η θεση της. Ακομα προσπαθω να καταλαβω τον λογο που ειπε ναι, ακομα προσπαθω...
Όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Ψινάκης και πώς μιλάει. Δεν υποκρίνεται, δεν άλλαξε κι ούτε πρόκειται. Όλοι γνωρίζουμε ότι ε ξ ε λ έ γ η κι ότι, αν μη τι άλλο, δουλεύει για το καλό του Μαραθώνα, στο πλαίσιο το εφικτού. Σε μια χώρα όπου το είπα-ξείπα, η χυδαιότητα και ο νεποτισμός κρατούν καλά, οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Ψινάκης, δεν αποτελούν καν πταίσμα. Τουλάχιστον, έτσι νιώθω εγώ. Από την άλλη, όλοι γνωρίζουμε ότι η Πρωτοψάλτη τοποθετήθηκε στη θέση ενός νευραλγικού υπουργείου λόγω γνωριμιών. Ότι όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να ασχοληθεί με το νέο της καθήκον, γιατί προέχει ο επιούσιος. Προσωπικά, ένιωσα να θίγεται η νοημοσύνη μου ακούγοντας τον Παυλόπουλο να εξαίρει τις ικανότητες ενός ατόμου που κάποτε είχε εργαστεί ως ξεναγός συνδέοντάς τες με τις ικανότητες που οφείλει να έχει κανείς για να διοικήσει, έστω και για λίγο (αλλά, ποιός ξέρει για πόσο, τελικά;) ένα σημαντικότατο υπουργείο. Τέλος, η αντίδρασή της ήρθε κάπως καθυστερημένα. Ήταν μπροστά όταν ο Ψινάκης μίλησε υποτιμητικά (βάλτε όποιον άλλον χαρακτηρισμό θέλετε) για τα μέλη του Κ.Α.Σ. Άκουσε σιωπηλά, ενώ είχε την ευκαιρία να απαντήσει. Δεν νομίζω να έχει αντίρρηση η Πρωτοψάλτη ως προς τη διεξαγωγή συναυλιών σε αρχαιολογικούς χώρους. Το αντίθετο, μάλλον.
Σίγουρα οι δηλώσεις δεν αρμόζουν σε ένα δήμαρχο (φυσικά από κανένα). Άλλα η ουσία είναι σωστή. Νομίζω ότι έχουμε γεμίσει “μαγαζάκια” που υποτίθεται προστατεύουν άλλα μάλλον απαξιώνουν.Είδαμε πάντως και τους πολίτικους τόσα χρόνια που μας πρόδωσαν… δεν ξέρω αν ο Ψινάκης είναι σωστός άλλα δεν σημαίνει ότι επειδή έχει μια προσωπικότητα κάπως είναι και ανήθικος.
1) Σε όσους βιάζονται να δηλώσουν respect: Η αντίδρασή της ήρθε με καθυστέρηση μιας ολόκληρης μέρας, όταν διαπίστωσε ότι τα λεγόμενα Ψινάκη είχαν ταχέως μεταδοθεί μέσω διαδικτύου. Στην συναυλία, άκουσε τα λεγόμενα χωρίς αντίδραση. 2) Για όσους δεν το διάβασαν, ένα εξαιρετικό κείμενο για την υπουργοποίησή της: http://e-tetradio.gr/article/12663/Alkistis-Protopsalti-panta-sto-idio-paraban-tou-anthropou-i-fusi3) Ποιοι εξέλεξαν τον Ψινάκη; Σίγουρα όχι μόνο οι ηλικιωμένοι ή μόνο οι τηλεορασόπληκτοι. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής. Όπως η πλειοψηφία των πολιτών της Στυλίδας εξέλεξε τον Γκλέτσο. Όπως δεκάδες χιλιάδες πολίτες επιλέγουν στις βουλευτικές απολιτίκ περσόνες, τραγουδιάρες και τραγουδιστές, ηθοποιούς, πρωταγωνιστές μεσημεριανάδικων κλπ.
Μπράβο σου βρε Πρωτοψαλτη! Πόσοι άλλοι στη θέση σου θα τολμούσαν να δώσουν τέτοια απάντηση σ'αυτον τον τύπο, που τόχει δει υβριστής και πάνω απ όλους? Αναρωτιέμαι πως τον έβγαλαν δήμαρχο?
κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι... πώς άραγε ο εξευτελισμός της πολιτικής και η αίσθηση παντοδυναμίας των εγχώριων media κατάφεραν κι έσπρωξαν ένα μηδενικό socialite σε θέσεις εξουσίας; κάποιος από αυτούς που τον θεώρησαν και σοβαρό αναμορφτή του Μαραθώνα με το επιχείρημα "και γιατί όχι, αγάπη μου; καλύτερες είναι οι άλλες;". Επίσης, με ξεπερνά κάπως αυτό το φαινόμενο όπου όταν ο Ψινάκης λέει "ούστ, αγάμητες" είναι θεϊκή χαριτωμενιά, ενώ όταν κάποιοι (κατακριτέοι) πούνε "συμμαζέψου, κακομοίρα μου" είναι σεξιστικό καφριλίκι...