Και το όνομα αυτού: Δημοκρατική Συμπαράταξη

Και το όνομα αυτού: Δημοκρατική Συμπαράταξη Facebook Twitter
8

Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λέγεται ο εκλογικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με εμφανή τα ονόματα των δύο κομμάτων, ανακοίνωσαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπαν, τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε δέκα συν μία προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριο αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ», ενώ ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν η πλειοψηφούσα τάση της ΚΕ του κόμματος το επιβάλει «δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική / Κοινή δήλωση 5 χωρών και ΕΕ στον ΟΗΕ για τουρκολιβυκό: Παραβιαζει τη γεωγραφική πραγματικότητα

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μιχάλης Μπεκίρης: Παραιτείται προσωρινά από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Στη δήλωσή του ο κ. Μπεκίρης υποστηρίζει ότι εδώ και έναν μήνα είναι αντιμέτωπος με «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης» και τονίζει ότι η απόφασή του είναι αποκλειστικά προσωπική
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Πάνος Καμμένος: «Θα εμπλακώ στην πολιτική εάν επιστρέψει ο Σαμαράς - Μιλάω με Τσίπρα»

«Θα εμπλακώ διότι δεν μπορώ να αφήσω τον κ. Σαμαρά να έρθει και να το κάνει πάλι για προσωπικούς του λόγους διότι φαίνεται ότι είναι στημένο το παιχνίδι», είπε ο Πάνος Καμμένος
THE LIFO TEAM
Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Έχω μια έννοια που είναι ο Γιωργάκης, που 'ναι το ΚΙΔΗΣΟ. Νωρίς τους τελείωσε η συνεργασία? Ή μήπως βλέπουν όλοι τους εαυτούς τους πρωθυπουργούς?? ΧΑΧΑ- εδώ γελάμε (και κλαίμε αργότερα)
Μα καλά ακόμη δεν κατάλαβαν πως το Πασοκ υπάρχει ήδη με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ;Έπεσε το Πασοκ με το πρώτο μνημόνιο (3%), πήγε στον περιθωριακό ΣΥΡΙΖΑ, τον κατέλαβε, (έγινε ξαφνικά νέο!) και έκανε κυβέρνηση με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς!Κυβέρνησε όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει(λαϊκισμός, επιδόματα ΔΕΗ, ημέτεροι ,ψευδείς υποσχέσεις, σκάνδαλα κλπ)Κατέστρεψε τη χώρα (ότι ειχε μείνει) σε 7 μήνες και τώρα κάνει εκλογές για να διώξει τους περιθωριακούς ΣΥΡΙΖΑιους που του έφερναν προβλήματα!
Έχετε μείνει πίσω. Ο κ. Κουβέλης δεν είναι αρχηγός του κόμματος εδώ και μήνες και διαφώνησε κάθετα με την επιλογή της τωρινής ηγεσίας. Επίσης μάλλον αποχωρεί από το κόμμα.
Δεν τον κόβω τον Δον για άσχετο να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι ο Φωτάκης δεν είναι πια πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Και να μη το πήρε χαμπάρι, το γράφει στο άρθρο. Οπότε αν γνωρίζει ή έστω διάβασε το άρθρο τον απογοητεύει ο Κουβέλης επειδή είναι κατά της σύμπραξης. Και καλά κάνει δηλαδή. Ο Κουβέλης. Τι έχει να κερδίσει από μία τέτοια συνεργασία η ΔΗΜΑΡ; (Ναι, οκ να συγκυβερνήσει ενδεχομένως!)