Απεργία της ΓΣΕΕ

Κατηγορηματικό όχι σε μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, Ποτάμι δια στόματος Παππά

Κατηγορηματικό όχι σε μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, Ποτάμι δια στόματος Παππά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές». Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».

Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το "this is a coup" δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το "όχι", δεν ήταν "ναι" στην δραχμή. Κατηγορεί τους "συντρόφους" της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο. Αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν "παρών" στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Τέλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί». Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στην Βουλή».

9

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Κατηγορεί τους "συντρόφους" της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο"... Αν και δεν είμαι υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρώ ιδιώνυμο αδίκημα την υποστήριξη τέτοιων θέσεων - έτσι πάει να γίνει), θεωρώ ψιλοαλητεία τη στάση αυτή. Επειδή υποστηρίζεις το ίδιο πράγμα (επιστροφή στη δραχμή) με κάποιον ας πούμε "αντίπαλο" (Σόιμπλε) δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε για το πως θα γίνει αυτό, ούτε ότι στηρίζεις τις θέσεις του.
Ξερετε κάτι; Όλα αυτά τα "περί διαπραγμάτευσης" και λοιπές σαχλαμάρες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το "εκβιαστήκαμε". Αν όντως εκβιάστηκαν, τότε κάθε κυβέρνηση που θα μπορούσε να προκύψει ασφαλώς και θα εκβιαστεί κι αυτή και θα υποκύψει κι αυτή. Ακόμα κι αν προτείνει την προσφυγή στο εθνικό νόμισμα, μιας και όπως υποστήριξα εξ αρχής το θέμα άπτεται και του γεωπολιτικού (ιδιαίτερα τώρα με τους αγωγούς, την Ουκρανία, την ανθρωπιστική κρίση στη Μεσόγειο κλπ). καθώς και την γνώση πλέον ότι η λύση του Grexit προωθείται από τον Σόϊμπλε. Αν πάλι υπήρχε (υπάρχει;) το οποιοδήποτε περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε δεν τίθεται ερώτημα για το με ποιόν θα μπορούσαν να συνεργαστούν: με τον οποιονδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ελαφρυνθούν τα πλέον κοινωνικά επώδυνα μέτρα παρέχοντας εναλλακτικές ισοδύναμων που θα γινόταν αποδεκτές από τους εταίρους σε πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας (και όχι λυκοφιλίας για να διατηρηθούν καρέκλες). Οτιδήποτε άλλο θεωρείται από κάθε νοήμονα άνθρωπο μικροκομματικό και κοντόφθαλμο.Επομένως τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν κακή επικοινωνιακή πολιτική. Αντίθετα θα σεβόμουν και θα εκτιμούσα όποια πολιτική οντότητα ερχόταν και έλεγε: Η κατάσταση έχεις ως εξής, το είδατε στην πράξη, δεν υπάρχει μαγική λύση, ούτε τυράκι, θα πρέπει να κάνουμε 5-10-15 ΠΟΛΥ σκληρά πράγματα που θα βελτιώσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για τον σκοπό αυτό θα λειτουργήσει μια ενωτική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με εκπροσώπους εκλεγμένους που θα προέρχονται από ποικίλα κόμματα (όπως συμβαίνει και στας Ευρώπας). Κι όταν με το καλό η χώρα ορθοποδήσει αν ακόμα το τραβάει ο οργανισμός σας -που ελπίζω μέχρι τότε δεν θα το τραβάει- θα το ξαναγυρίσουμε στο αθλητικό ντέρμπυ και τις δαγκωματιές στα ευαίσθητα μεταξύ μας των πολιτικών για την μάχη της καρέκλας.
Θυμάμαι μια δήλωση της Παπαρήγα πριν αποσυρθεί από την ηγεσία του ΚΚΕ, καλώντας τους απεγνωσμένους από τον δικομματισμό ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΚΚΕ από αντίδραση αλλά μόνο αν συμφωνούν με τις θέσεις του. Πολλοί είχαμε τότε ερμηνεύσει αυτό το σχόλιο ως απόπειρα απομάκρυνσης του ενδεχομένου να χρειαστεί να κάνει πράξεις το ΚΚΕ αυτά που επί χρόνια έλεγε αν ο κόσμος τους στήριζε. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια παρόμοια εικόνα. Ενημερώνει προκαταβολικά ότι θα ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ (μελανό σημείο για πολλούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι. Γνωρίζοντας ότι δεν θα συνεργαστούν με ΚΚΕ και ελπίζοντας ότι δεν θα βάλουν σε κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή, τους μένει μόνο ο Λεβέντης (αν μπει στη Βουλή) και ο Λαφαζάνης (δηλαδή μας δουλεύουν). Νιώθω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι παιχνίδι και κάνει ότι μπορεί ώστε να αποξενώσει τους ψηφοφόρους του για να μην διακινδυνεύσει να ξαναβρεθεί σε θέση να κυβερνήσει. Φοβάμαι όμως ότι ο κόσμος έχει πιστέψει τόσο πολύ το παραμύθι που θα τους ξαναψηφίσει.
Οι γνωστές [...]. Θα μου πεις, αφού ούτε ένας Συριζαίος δεν εξέφρασε αντίρρηση για την ανάρμοστη συνεργασία με τους εθνικοψεκασμένους παρελασολάγνους και παρά λίγο να είχαμε υπουργό τον Νικολόπουλο, ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Τεμπονέρα.
Η αξιοπιστία των περισσότερων πολιτικών είναι κάτω του μηδενός, ακριβώς από τέτοιες «κατηγορηματικές» δηλώσεις.Αν το εννοούν και το εφαρμόσουν και συνεργαστούν πάλι μόνο με ΑΝΕΛ, ε, καλά να πάθουν.
Καλά, μην τα παίρνουμε και τοις μετρητοίς όσα λένε... Όχι έλεγαν και για το δημοψήφισμα, την κατάληξη τη γνωρίζουμε όλοι μας... Αν χρειαστεί για να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους και με το Βούδα θα συνεργασθούν ''εξ ανάγκης'' και με ''βαριά καρδιά'' γιατί έπρεπε αλλά ''δεν το ήθελαν'', όπως ακριβώς λένε και για τη μνημονιάρα που υπέγραψαν...