Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις;

Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
14

Είναι μία απ' τις 10 υποψήφιες για την καλύτερη συνοικία της Αθήνας, στα βραβεία του LIFO.gr. Να λοιπόν τι (μεταξύ πολλών πολλών άλλων) είναι για μας η Γλυφάδα, μέσα από τυχαία θραύσματα κειμένων, αναμνήσεων και φωτογραφιών. 

  

 

 

Ο καινούργιος και ο παλιός γείτονας στη Γλυφάδα

 

Δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στην ηλικία, αλλά ο ένας μένει σχεδόν όλη του ζωή στη Γλυφάδα και ο άλλος μετακόμισε πριν από λίγα χρόνια. Συναντιούνται πάντως σε διάφορα σημεία, αφού τα γούστα τους είναι κοινά.

 

 

Η νέα άφιξη:

ΤΖΙΜΗΣ ΜΠΑΤΟΥΝΤΑΣ

25 ετών

Επάγγελμα: επαγγελματίας BMX-άς

Μένει: μόνος

Πόσο καιρό: 3 χρόνια

Τι πιστεύει: «Η Γλυφάδα είναι πολύ ωραίο μέρος, γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα». 

Εδώ από παλιά:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

34 ετών

Επάγγελμα: μουσικός, DJ

Μένει: μόνος

Πόσο καιρό: 25 χρόνια

Τι πιστεύει: «Συνδυάζει πολλά πράγματα, μακάρι να μην άλλαζε όπως έχει αλλάξει. Την έχει υποβιβάσει πολύ το τραμ, αλλά εμείς θα είμαστε πάντα εδώ και θα πίνουμε». 

Γλυφάδα: Το Μαϊάμι της Αττικής

 

 

Η Γλυφάδα δεν είναι μια γειτονιά που φημίζεται για την urban αισθητική της. Είναι το clean cut προάστιο, που με τα χρόνια έγινε η «Μητρόπολη του Νότου», μακριά από άναρχες ρυμοτομίες και ανατολίτικα καπρίτσια.

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης την επισκέφθηκε και να τι έγραψε:

 

Είναι δύσκολο να της βάλεις μια ταμπέλα: προάστιο, γειτονιά, περιοχή, συνοικία, δίπλα στην παραλία, πλάι στο βουνό... Αυτό συμβαίνει για ένα και μοναδικό λόγο: η Γλυφάδα δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το κέντρο του συνόλου των νότιων προαστίων. Το σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Οι αμερικανικές επιρροές 

Στα χρόνια του Μεσοπολέμου, Ελληνικό και Γλυφάδα άνηκαν οργανωτικά στον ίδιο δήμο. Η Γλυφάδα, όμως, κουβαλούσε την παλιά αίγλη της Αιξωνής και των μπαρμπουνιών της. Καλό το ψάρι, αλλά το γλυφό νερό κέρδισε και έδωσε τελικά το όνομα στην περιοχή. Με την εγκατάσταση του διεθνούς αεροδρομίου τη δεκαετία του '60 αλλάζει όλη η σύσταση του τότε Δήμου Ευρυάλης. Η Γλυφάδα αυτονομείται και ο πληθυσμός της αυξάνεται ραγδαία. Όπως συμβαίνει σε κάθε στρατηγικό σημείο μιας χώρας, δίπλα της κατασκευάζεται και μια αμερικανική βάση. Όπου στρατός και διασκέδαση, όπου διασκέδαση και χρήμα.

Οι ντόπιοι σπεύδουν να φτιάξουν μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γλυφάδα μέχρι πρόσφατα έβρισκες μεγάλες μπράντες fast food που δεν υπήρχαν πουθενά στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο. Δεν είναι τυχαίο πως κανείς δεν αναπολεί ή, τουλάχιστον, δεν ακούς συχνά την έκφραση: «Αχ, να πήγαινα στη Γλυφάδα να φάω στο ταβερνάκι του κυρ-Θωμά», αλλά ακούς για το απολαυστικό τσίζμπεργκερ με μπέικον από το Simply Burger (είναι ζήτημα αν υπάρχει άλλο μέρος με περισσότερα χαμπουργκεράδικα). Οι δρόμοι της θυμίζουν αμερικανικό προάστιο μεγάλων εισοδημάτων (φαρδείς, καθαροί δρόμοι μέσα στο πράσινο, με σπίτια που «αναπνέουν») και το κέντρο της είναι σαν το Λας Βέγκας. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, νομίζεις πως βλέπεις αντί για μανουάλια κουλοχέρηδες.

Δεν μπορείς να την πεις εναλλακτική, αλλά ούτε και τελείως mainstream.

Ο σωστότερος όρος θα ήταν εκκεντρική mainstream, αφού απευθύνεται σε αυτούς που έχουν κάνει κάθε extreme sport μόδα και σε αυτούς που το κουστούμι, η θάλασσα και το γιοτ είναι η συνέχεια του κορμιού και του μυαλού τουςς. Ζησιμοπούλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Σ. Καράγιωργα είναι οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι που έχουν και την εντονότερη ζωή.

Τα αξιοθέατα της Γλυφάδας.

Πρώτο και καλύτερο το Golf. Οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το μπαστούνι στο χέρι είναι από τις χαρακτηριστικότερες του πολιτικού. Το γήπεδο ανεβάζει το πρεστίζ της περιοχής αλλά και των γύρω δρόμων, αφού η αντικειμενική αξία των οικοπέδων φτάνει μέχρι και τα €8.000 ανά τ.μ. Αν το περπατήσεις απ' έξω (για μέσα χρειάζεται κάρτα μέλους και μια σάκα με μπαστούνια), θ' αντιληφθείς πως όλη την πόλη να γυρίσεις τόσο πράσινο δεν θα ματαδείς. Το αστείο είναι πως μια τόσο ακριβή γειτονιά την τριγυρνάει η οδός Βασίλη Τσιτσάνη, για να θυμίζει στις Πόρσε τη λαϊκή καταγωγή του ιδιοκτήτη της.

Γλυφαδιώτικα bullet's

 

• Πληθυσμός: 85.000 ψυχές περίπου.

• Η έκτασή της είναι 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

• Η Γλυφάδα είναι πιο κοντά στην Αθήνα (15 χλμ.) παρά στον Πειραιά (17 χλμ.)

• Άνω Γλυφάδα, Τερψιθέα, Ευρυάλη, Αίγλη, Αιξωνή, Δικηγορικά, Κάτω Γλυφάδα (κέντρο) και Αγ. Νικόλαος είναι οι συνοικίες της.

• Real Estate: Διαφέρει αρκετά από περιοχή σε περιοχή. Ξεκινάνε από €3.000 το τ.μ. για αγορά και πολλές φορές ξεπερνούν τα €8.000. Για ενοικίαση δεν πάνε πάνω από €25 το τ.μ., με εκκίνηση τα €12.

• Σε 50 μαγαζιά μπορείς να πιεις καφέ και να φας (αριθμός ρεκόρ για προάστιο). Υπάρχουν και 2 μεγάλα κλαμπ.

• Η διασημότερη παραλία είναι τα Αστέρια Γλυφάδας. Είναι ανοικτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. 

  

 

 

Φωτογραφίες από μια "άσκοπη βόλτα στη Γλυφάδα" του φωτογράφου Σπύρου Στάβερη

Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter
Είναι η Γλυφάδα η καλύτερη συνοικία για να ζεις; Facebook Twitter

[όλες εδώ]

 

  

Η σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου γράφει γι' αυτά που θυμάται απ' τη γειτονιά της. 

 

Όταν πήγαινα δημοτικό, επέστρεφα μόνη μου από το σχολείο στο σπίτι. Ήμουν επτά χρόνων, δηλαδή, και περπατούσα μόνη μου από το σχολείο στο σπίτι! Είχα αρχίσει ήδη Αγγλικά.

Πήγαινα στην κυρία June μαζί με την αδερφή μου. Η κυρία June μάς είχε μόλις μάθει να διαβάζουμε. Με θυμάμαι να συλλαβίζω για πολύ καιρό δύο άγνωστες λέξεις γραμμένες στον τοίχο του σχολείου μου: SEX PISTOLS. 

Το σπίτι μας ήταν μια μικρή μονοκατοικία. Έβγαινα στο μπαλκόνι και φώναζα απέναντι στον δρόμο τον Δημητράκη να βγει να παίξουμε. Το αγαπημένο μας παιχνίδι ήταν να καθαρίζουμε με τα «σπαθιά» μας τα οικόπεδα από τα αγκάθια. Σε λίγο χτίστηκε μια πολυκατοικία ανάμεσά μας. Ήταν η πρώτη φορά που «είδα» μπροστά μου τι σημαίνει εμπόδιο σε μια σχέση.

Η γειτονιά μας ήταν πολύ ήσυχη. Στον κεντρικό δρόμο κάναμε ποδήλατο. Παίζαμε ακόμη και μπάλα. Τώρα είναι παντού μαγαζιά. Και πολλά κομμωτήρια. Οι γυναίκες στην Άνω Γλυφάδα χρειάζονται ένα κομμωτήριο κάθε εκατό μέτρα...!

 

 

 

Γλυφάδα -στο οικολογικό πάρκο Ευρυάλης

 


 

Ο Αρτέμης και ο Λάζαρος βρίσκονται σχεδόν κάθε μέρα στο πάρκο..

Μας λένε τι τους αρέσει και μας κάνουν προτάσεις για το τι θα άλλαζαν σε αυτό εάν τους δινόταν η δυνατότητα. (Βίντεο: Γαργαλιάνου Μάρη)

 

  

 

Ο εικαστικός καλλιτεχνης Γρηγόρης Γκρόζος γράφει γι' αυτά που του αρέσουν στη Γλυφάδα

 

Το βουνό είναι δίπλα και η θάλασσα κοντά επίσης, κάνοντας τις δυνατότητες προσωρινής απόδρασης εφικτές. Το άσπρο εκκλησάκι του Αϊ-Λια στα μισά του Υμηττού μαρτυρά ότι κοιτάς την πλευρά του βουνού από την περιοχή της Γλυφάδας. Πάντα, ως παιδί, κοιτούσα το βουνό κι αναρωτιόμουν τι θα έβλεπα αν έφτανα στην κορυφή ποτέ, λες και από κάτω θ’ απλωνόταν κάποια μαγική πολιτεία.

Υπάρχει ένας δρόμος περιστοιχισμένος από δέντρα και όμορφα σπίτια, που συχνά επιλέγω όταν χρειάζομαι λίγο αέρα ή για να έρθει η έμπνευση. Τον περπατάω για χιλιόμετρα ολόκληρα και σπάνια βλέπω άνθρωπο ή αυτοκίνητο. Ο Υμηττός πολύ καλή επιλογή επίσης, δέκα λεπτά από το σπίτι, και με λίγη ώρα ανάβασης χάνεσαι στις μυρωδιές του βουνού, στα πουρνάρια και τα θυμάρια.

Με λίγο κόπο φτάνεις αρκετά ψηλά για να χαθεί και το βουητό της πόλης. Μετά, από κάτω μπορείς να δεις το νότιο τμήμα της Αθήνας. Υπάρχει ο δρόμος για να το ανέβεις, αλλά πάντα προτιμούσα την κάθετη ανάβαση. 

 

------------------- 

Γράψτε μας στα σχόλια τα θετικά και τα αρνητικά της Πλάκας, και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο μεγάλο μας γκάλοπ, για να αναδείξουμε την Καλύτερη Συνοικία για να Ζεις!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ :) 

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Έχω ζήσει γλυφάδα , πλέον σαν φοιτήτρια έχω φύγει και προτιμώ να βγαίνω κέντρο. Πραγματικά όσοι έχουν περάσει την εφηβεία τους γλυφάδα το μόνο που έχουν να θυμούνται είναι φυσικά τα ιστορικά queen άραγμα στην ξύλινη παιδική χαρά μπύρες στο Sussex ,anima, blanos και η τρυπά Mercedes στην πλατεία εσπερίδων που έχει πια κλείσει! Στο σχολείο όλοι γυρνούσαμε με τα πόδια και το λεωφορείο και δεν έχουμε σπίτια με κήπους στρέμματα ! Πολλά μαγαζιά στην γλυφάδα ούτε εμένα μου αρέσουν, το προφίλ της ψευτογλαμουριάς δινει και παίρνει αλλα θεωρώ και πάλι πολύ υπερβολικό το άρθρο δεν είναι όλα έτσι ιδικά στα μάτια αυτών που την έχουν ζήσει χρόνια!
Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της...αυτό ειναι δεδομένο.Πιό πολλά έμαθα και θυμήθηκα για την Γλυφάδα απο τα σχόλια των αναγνωστών παρά απο το άρθρο και τις αναφορές.Μόνο αυτός που το ζεί σε μία πόλη-συνοικία μπορεί να σου την μεταδόσει με λέξεις.Όλα τα άλλα είναι για τους απανταχού τουρίστες.Απο εκέι και πέρα σαν γείτονας,από την πόλη του Ηλίου.Το μόνο που έχω να πώ είναι πως είναι λίγο τραγικό να περιλαμβάνετε μετς,κουκάκι.πετράλωνα και να λείπουν απο το top10 πόλεις όπως η Ηλιούπολη.
Τι πιστεύει: «Συνδυάζει πολλά πράγματα, μακάρι να μην άλλαζε όπως έχει αλλάξει. Την έχει υποβιβάσει πολύ το τραμ, αλλά εμείς θα είμαστε πάντα εδώ και θα πίνουμε».?Δεν το πιασα αυτό αλλά τέλος πάντων,δεν λαμβάνω υπ'όψιν τα παλικάρια.Έλεος!
Ωραία περιοχή η Γλυφάδα, (αν και δεν την ψήφισα) αλλά το "crowd" (για να είμαι στο κλίμα :P) που κυκλοφορεί στα λημέρια της, είναι ενίοτε λίγο... ενοχλητικό στους τρόπους του. Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη είναι πιο προσγειωμένη :P. Μια γενική εντύπωση διατυπώνω, αλίμονο οι περισσότεροι είναι "κανονικοί" άνθρωποι αλλά αυτά τα "φρούτα" αφήνουν το στίγμα τους στην περιοχή.
Εχετε κανει την Γλυφαδα να φαινεται οτι κατοικουν μονο τυπακια με BMX και τρεντουλες! Δεν ειναι ετσι η Γλυφαδα...ολοι οσοι εχουν ζησει στην Γλυφαδα πανω απο 20 χρονια ξερουν! Γραφει μεσα για τα πιο απολαυστικα burger και λεει για τα Simple Burger!Καθε γλυφαδιωτης εχει να θυμαται τα Queen, το fast food οροσημο για την Γλυφαδα! Λεει γαι 8000e το τμ στο Γκολφ! Πατε καλα; Ποτε το ειδατε αυτο πριν απο 10 χρονια και για αρχοντικο 1200τμ; Ολοι νομιζουν οτι στην Γλυφαδα μενουν μονο οι πλουσιοι...για να μαθαινει και ο κοσμος, η Γλυφαδα εγινε σε αυτο το "χαλι" την χρηματιστηριου εποχη που "σκασανε" ολοι οι νεοπλουτοι και τους ειχε παρει το μυλαο το χρημα και δεν νομιζω οτι η Γλυφαδα ηταν και η "σουπερ" πολη πριν απο 20 χρονια. Οταν ειχα ερθει στην Γλυφαδα ακομα υπηρχαν στανες με προβατα στο βουνο (οσοι ανεβαινουν στο βουνο θα δουνε οτι ακομα υπαρχουν οι στανες) Οταν πηγαινα νηπιαγωγιο δεν ερχοντουσαν οι λιμουζινες και στα μαθητικα μου χρονια με τα ποδια πηγαιναμε σπιτι οπως ΟΛΑ τα παιδια. Γλυφαδιωτης ειναι αυτος που θυμαται το μπλε ξενοδοχειο (εκει που τωρα ειναι το Florida Mall), ειχε παει με τους γονεις του να φαει παστα απο το Oscar, ειχε παιξει στην παιδικη χαρα και ειχε ανεβει στην κορυφη της αραχνης, εκανε κοπανα απο το σχολειο να παει να παιξει μποουλινγκ στο Μπλανος, ειχε διασκεδασει στο Up&High και στο Fresh και ξερει τι σημαινει να ειναι το Μικρο τις Κυριακες "απογευματινο", ξερει το Carabola και το Carbon. Τους γνησιους Γλυφαδιωτες θα τους αναγνωρισεις γιατι ειναι normal παιδια και δεν ειναι σαν κι αυτους τους ψευτοτρεντουλες που κανουν μοστρα με τα λεφτα του μπαμπα, εχουν iPhone και σου κανουν αναπαντητη να τους περεις παλι!
Πόσο δίκιο έχεις φίλε!Κι εγώ στο oscar με γονείς πιτσιρικάς και στο παιδότοπο στην αράχνη αλλά και στην ουρά για να πιαστώ από αυτό το πραγματάκι που έκανες "κατάβαση" σε ένα τεντωμένο σκοινί! Τώρα και αυτό το βγάλανε και τις αράχνες επειδή σκάσανε οι νεόπλουτοι με τα ηλίθια παιδιά τους που τρώγανε τα μούτρα τους. Δίκιο έχεις τους κλασικούς Γλυφαδιώτες τους καταλαβαίνεις με μια ματιά. Είναι αυτοί που μικροί όργωναν τα στενά κάνοντας κάθε τι που κάνουν τα παιδιά, αυτοί που πηγαίνανε blanos κι έπειτα (πιο μεγάλοι πλέον) divina και number one. Έπειτα ήρθαν τα βλαμμένα μαμμόθρεφτα και αράζανε έξω από applebees. Τέλος πάντων τώρα δεν θα μας πει η lifo τι είναι η Γλυφάδα, ας πάνε στο κέντρο που τόσο αγαπάνε όλοι και ας μας αφήσουν στην ησυχία μας. Με το Τραμ που το περάσανε μέσα από το κέντρο της πόλης και κατέστρεψαν κόσμο...Πάντως εμείς ξέρουμε πως από γειτονιές τις Γλυφάδας βγήκαν και πολλές μεγάλες μπάντες (Αντίδραση, Stress και πολλές άλλες) τώρα όποιος στη Γλυφάδα βλέπει μόνο νεόπλουτους, περαστικά του και ας πάει εξάρχεια που έχουν γεμίσει με Βόρεια Προάστια που το παίζουν underground
Πόσο συμφωνώ και με τους δυο σας ρε μαγκες!!! Και μάλλον όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει στην Γλυφάδα. Είναι δυνατόν να μπορέσουν να γράψουν σωστό άρθρο για την Γλυφάδα άτομα τα οποία είμαι σίγουρος πως η μόνη τους επαφή με την Γλυφάδα είναι η Ζησιμοπούλου ????Ας μείνουνε όλοι αυτοί με την "ηλίθια" νοοτροπία που έχουν για την Γλυφάδα και την κραζουν, γιατί πολύ απλα όσα δεν φτάνει η αλεπού....!!!Ολοι έχουμε αντιμετωπίσει τον κομπλεξισμό απέναντι στην Γλυφάδα και στους Γλυφαδιώτες (οτι έιμαστε ψώνια και νεόπλουτοι κτλ) αλλά κανείς δεν μου λέει γιατί όλοι αυτοί, που μας κράζουν, όταν κατεβαίνουν Γλυφάδα το παρουσιάζουν μετά στους φίλους τους σαν να πήγαν στο Παρίσι και μου φοράνε ότι τους έμεινε απο την περσινή Ανάσταση??? Ο Γλυφαδιώτης ,ΖΩΑ, θα κατέβει για καφέ με την φόρμα και όχι όπως έρχεστε εσείς σαν λατέρνες...Και κλείνοντας το παραλήρημα μου, να πω κι εγώ κανα δυο πραγματάκια και μέρη που έκανε και πήγαινε ο παλιός ΓΝΗΣΙΟΣ Γλυφαδιώτης εκτός από αυτά που έχετε ήδη πει και είναι 100% pure Γλυφαδα...1- Άραγμα στα Μc Donalds για τουλάχιστον 5 ώρες.2- Έπίσκεψη στην έκθεση ερπετών3- Φαγητό σε Hambo,Lebels,Wendy's4- Μπύρα στο Sassexκαι άλλα πολλά..
Συμφωνω και διαφωνω.. Προφανως συμφωνω στο οτι το αρθρο ειναι τυπικο lifo αρθρο με οτι μπουρδα μπορει να συνεπαγεται αυτο.. Γενικα για να ειναι ευαναγνωστο απο το αδηφαγο κοινο πρεπει να αναφερθει ακομα και αυτο περι κουλοχερηδων(ημαρτον.).. Απο την αλλη οποιος ειναι Γλυφαδιωτης ξερει(και εμενα η οικογενεια μου ειναι απο το 47) οτι η Γλυφαδα δεν χαρακτηριζεται απο τους Αντιδραση και τους Στρες αλλα απο τα υψηλα εισοδηματα τα καλα αυτοκινητα, τα μεγαλα διαμερισματα και πιο παλια τις μονοκατοικιες.. Προφανως αυτο καπως εξισορροπειται απο την Τερψιθεα η οποια ομως δεν εχει και τοση σχεση με την Γλυφαδα οση ισως με την Αργυρουπολη.. Παντως το να λεμε οτι Γλυφαδα δεν ειναι η Ζησιμοπουλου ενω εγω θυμαμαι ολους μου τους συμμαθητες στο λυκειο να λιωνουν εκει ειναι καπως αστειο.. Προφανως Γλυφαδα ειναι και το Μπλανος και το one και το λιωσιμο στα μακ ομως ολα αυτα γινοντουσαν με μια αλλη αυρα.. Αυτη των εισοδηματων.. Αυτο φυσικα πηρε ραγδαιες διαστασεις τη δεκαετια του 90 και μεχρι τα μεσα του 00 οπου εσκασε γλυφαδα και ο καθε νεοπλουτος και τα πρωινα στους δρομους εβλεπες περισσοτερα πουλμαν του γειτονα παρα αστικα λεωφορεια.. Ακομα και αυτο που λετε περι Οσκαρ ενδυναμωνει τα λεγομενα μου.. Θυμαστε μηπως τις τιμες του Οσκαρ;;Ποιοι συχναζαν εκει; Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης;Επισης ο ψωνισμος μας(πρωτο πληθυντικο για να μην μου την πειτε) ήταν κατα πλειοψηφια σε υψηλα επιπεδα..Παπουτσι ρουχο απο καραμπολα και καρμπον που ειχε μονο μαρκες και σε τιμες φαρμακειου(γαμουσε παντως το υπογειο με τα απειρα κουτια) και πιο μετα ολες οι αλλες τρεντουλιες που ολοι λιγο πολυ ειχαμε μπει στον πειρασμο να δοκιμασουμε(οσο δεν νιωθαμε τη χαζομαρα μας δηλαδη)..Ακομα και τωρα η Γλυφαδα παραμενει ενα τετοιο μερος παρα την κριση και ολα αυτα.. Νεες τρεντοπεριοχες αναπτυσονται με ολα τα τρεντς που συνεπαγεται αυτο..Συμπερασματικα, γουσταρω την Γλυφαδα για διαφορους λογους κυριως επειδη εχω περασει τοσα αλλα το αρθρο παρα την βλακεια που το διακρινει εχει δικιο σε καποια πραγματα.. Και οχι τα Γλυφαδιωτακια δεν ηταν ουτε ειναι σαν τα Ηλιοπουλιωτακια η τα Κυψελιωτακια..
Φίλε zumos και συμφωνώ και διαφωνώ! Όσα παρουσιάζεις είναι κυρίως των νεόπλουτων τερτίπια επίσης αν μένεις Γλυφάδα τόσα χρόνια θα πρέπει να ξέρεις πως, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω ακόμα και σήμερα έχει στάνες στο βουνό και οι μονοκατοικίες που υπήρχαν ήταν απλές και οικογενειακές και όχι νεόπλουτες με πισίνα και γήπεδο τένις.Μπορεί να υπήρχαν κάποια ακριβά μέρη από δεκαετείες προηγούμενες αλλά τα πάντα ήταν σε ένα μέτρο. Πάντως το να πας για ένα γλυκό Σάββατο μεσημέρι στο oscar δεν νομίζω πως είναι υπερβολή.Απλώς αυτό που λέω είναι πως κάθε καρυδιάς καρύδι μπορεί να κράζει Γλυφάδα και οι μισοί δεν έχουν έρθει καν. Απλώς επειδή είναι cool να κράζεις Γλυφάδα και να γουστάρεις Εξάρχεια που έχουν ενοικιαστεί πλέον σχεδόν μόνο από βόρεια προάστια και πλουσιόπαιδα που το παίζουν επανάσταση...
Φίλε zumos και συμφωνώ και διαφωνώ! Όσα παρουσιάζεις είναι κυρίως των νεόπλουτων τερτίπια επίσης αν μένεις Γλυφάδα τόσα χρόνια θα πρέπει να ξέρεις πως, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω ακόμα και σήμερα έχει στάνες στο βουνό και οι μονοκατοικίες που υπήρχαν ήταν απλές και οικογενειακές και όχι νεόπλουτες με πισίνα και γήπεδο τένις.Μπορεί να υπήρχαν κάποια ακριβά μέρη από δεκαετείες προηγούμενες αλλά τα πάντα ήταν σε ένα μέτρο. Πάντως το να πας για ένα γλυκό Σάββατο μεσημέρι στο oscar δεν νομίζω πως είναι υπερβολή.Απλώς αυτό που λέω είναι πως κάθε καρυδιάς καρύδι μπορεί να κράζει Γλυφάδα και οι μισοί δεν έχουν έρθει καν. Απλώς επειδή είναι cool να κράζεις Γλυφάδα και να γουστάρεις Εξάρχεια που έχουν ενοικιαστεί πλέον σχεδόν μόνο από βόρεια προάστια και πλουσιόπαιδα που το παίζουν επανάσταση...
η γλυφαδα ουτε μες το πρασινο ειναι, ουτε λας βεγγας.το πρασινο βρισκετε στους κηπους των βιλλων με τις πισινες!οσο για το τι κοσμος κυκλοφορει, 15χρονα κοριτσακια με designer τσαδες!ειναι ο παραδεισος του χιπστερ και του καραμεινστριμ.
Το καλυτερο μερος για να μενεις ειναι η πλακα,επειτα κουκακι,κολωνακι,παγκρατι και μετς...διπλα στο κεντρο και μπορεις να πας μεχρι εκει με τα ποδια...