Αγαπητέ κύριε Λαφαζάνη, να τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα

Αγαπητέ κύριε Λαφαζάνη, να τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα Facebook Twitter
«Δέθηκε με αλυσίδες στην καρέκλα του στη Βουλή ο Π. Λαφαζάνης αρνούμενος να εγκαταλείψει τη θέση του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή». (Φωτογραφία απ' το ΜΟΥΦΑΝΕΤ του Νίκου Ζαχαριάδη)
12

Ωραίο κόλπο βρήκαν οι διαφωνούντες και για να κρατήσουν τις υπουργικές τους καρέκλες & τις βουλευτικές τους έδρες ως κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και για να αυτοπροβληθούν ως ηθικά ανώτεροι: «Δεν ψηφίζουμε [τη σημαντικότερη μέχρι τώρα επιλογή της κυβέρνησης], αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση». 

Ο Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι θέλουν και να είναι στην Κυβέρνηση αλλά και να μην παίρνουν την ευθύνη γι' αυτά που κάνει η Κυβέρνηση. Να πηγαίνουν στις περιφέρειές τους οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας για να δέχονται συγχαρητήρια για την αριστερή, φιλολαϊκή τους στάση τους, ενώ όταν θα πηγαίνουν αυτοί της αντιπολίτευσης (της αντιπολίτευσης!) θα τους βρίζει ο κόσμος που ψηφίζουν το Μνημόνιο του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να έχει ο Λαφαζάνης και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Να τέσσερα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει, με αντίστροφη μέτρηση αποτελεσματικότητας:

4) Να παραιτηθεί από Υπουργός.

Ακόμα και δίκιο να έχει (πως ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα και όχι ο ίδιος) πρέπει να αποδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Καταλαβαίνω ότι οι βουλευτές της Πλατφόρμας δεν θέλουν να παραδώσουν τις βουλευτικές τους θέσεις -και τα προνόμια, και τους παχυλούς μισθούς τους- όμως τουλάχιστον οι Υπουργοί θα έπρεπε να είχαν αφήσει οικειοθελώς τα Υπουργεία τους.

(Κάκιστο παράδειγμα γι' αυτό η Νάντια Βαλαβάνη που παραιτήθηκε όταν κατά σύμπτωση βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου με τη μητέρα της με την οποία «δεν πολυμιλάει»...)

3) Να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το ίδιο και η υπόλοιπη Αριστερή Πλατφόρμα. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αυτό το μνημονιακό τέρας που περιγράφουν, και αφού δεν μπορούν να τον αλλάξουν εκ των έσω (ήταν και παραμένουν μειοψηφία) γιατί θέλουν να σχετίζονται άλλο μαζί του; Γιατί δέχονται τα υπουργικά προνόμια και το κύρος του βουλευτή της Κυβέρνησης ενώ δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη;

2) Να φτιάξει καινούργιο κόμμα. 

Έχει τα στελέχη, έχει το μανιφέστο, έχει την οργάνωση, έχει όλους τους λόγους. Ας κατέβει αυτόνομος στην κοινωνία, να δούμε τι ποσοστά θα πιάσει. Εγώ θυμάμαι πως όταν επί Αλαβάνου η αριστερή ιδεολογία του κόμματος ήταν αμόλυντη, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το πολύ 5-6%. Τώρα μπορεί να πάρει και παραπάνω.

Το να εκλέγεσαι όμως χάρη στις δημοφιλείς απόψεις άλλων και ως ουρά ενός μετριοπαθέστερου από σένα κόμματος που έχει σαφή ευρωπαϊκή κατεύθυνση και θέλει το ευρώ είναι σαφώς προβληματικό. 

Κόμματα έχουν διασπαστεί και τάσεις έχουν αποσχιστεί για πολύ λιγότερο βαθιές διαφωνίες. Ας μετρηθούν λοιπόν όλοι αυτοί αυτόνομοι, στην κάλπη. 

Και στο Νούμερο Ένα, η πιο σωστή κατά τη γνώμη μου κίνηση που θα μπορούσε να κάνει:

1) Να επιστρέψει επιτέλους στο ΚΚΕ. 

Δεν το λέω ως κακό ούτε υποτιμητικά. Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές του ΚΚΕ απ' ό,τι στου ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προκαλούσε εντύπωση η επιμονή της τόσα χρόνια να πηγαίνει ενάντια στο κύμα σε ένα κόμμα που δεν την ήθελε. Ειδικά όταν υπάρχει ένα κόμμα απ' το οποίο προέρχεται και ο Λαφαζάνης, και ο Στρατούλης και άλλοι, το οποίο έχει απόψεις που είναι πολύ πιο κοντά στις δικές τους. (Μπορεί να έφυγαν απ' το ΚΚΕ στις αρχές του '90, το ΚΚΕ όμως δεν έφυγε ποτέ από μέσα τους.)

Το μίσος για την ευρωλυκοσυμμαχία, η συνέπεια στις, ενίοτε παλαιολιθικές, αρχές, η επιθυμία για την έξοδο απ' το ευρώ, η κομμουνιστική λογική και ιδεολογία, η αγάπη για αντιπολίτευση, μαχητική αντίδραση και συνεχείς αγώνες από τα διάφορα μετερίζια: Πόσα ακόμη παραδείγματα χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είναι ΚΚΕ και δεν το ξέρει;

Γιατί δεν ενώνεται με ένα κόμμα που της ταιριάζει γάντι, και επιμένει να διχάζει ένα κόμμα με το οποίο πια έχει ελάχιστα κοινά;

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
https://youtu.be/iLrcrO-6zKIαυτό το βίντεο πιστεύω τα λέει όλα για τον Λαφαζάνη!Και όχι, ο τύπος δεν έχει ούτε ιδεολογικά σχέση με το ΚΚΕ, και πάλι καλά να λέμε
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιδείξει :- απύθμενο λαικισμό και τεράστια επαγγελματική ανεπάρκεια- καμμία αντίληψη της πραγματικότητας, και κυρίως - έναν γκρίζο και χυδαίο λαικοφασισμό (προπηλακισμοί αντιπάλων, απειλές, τραμπούκικες παρεμβάσεις, κλπ).Ελπίζω να αποτελέσουν καλό μάθημα για όλο το πολιτικό προσωπικό.
Υπάρχει και ένα 5ο που μπορεί να κάνει ο Λαφαζάνης. Αναπαράσταση του ριφιφί και της μπούκας στο Νομισματοκοπείο με όμηρο τον Στουρνάρα με δεμένα μάτια, τη διάρρηξη του χρηματοκιβώτιου με το χρήμα αφού θα είχαν βασανίσει τον Στουρνάρα για να ξεράσει τον συνδυασμό. Και όλα αυτά με τσάμπα εισιτήριο για τον κόσμο. Να γελάσει λίγο το χειλάκι του.
Άρη, Να παραδώσουν τις έδρες τους ξέχασέ το. Άχρηστοι άνθρωποι, χωρίς καμία επαγγελματική υπόσταση πέραν της πώλησης σανού, σχεδόν αδύνατο να παραιτηθούν. Λέω σχεδόν, γιατί θα έπαιρναν ελάχιστο ρίσκο με μία τέτοια κίνηση, αφού είναι προφανές ότι η χώρα θα ξαναπάει σύντομα σε εκλογές. Η επιστροφή στο ΚΚΕ είναι η μόνη λογική κίνηση. Δεν βρίσκω τι έχουν να χωρίσουν…. Μάλλον ότι είχε να χωρίσει το ΚΚΕ μ-λ με το ΚΚΕ λ-μ.
(Μπορεί να έφυγαν απ' το ΚΚΕ στις αρχές του '90, το ΚΚΕ όμως δεν έφυγε ποτέ από μέσα τους.) Πηγή: www.lifo.grαγαπητέ Άρη, εδώ είναι που κάνεις λάθος.Ποτέ δεν είχαν το ΚΚΕ μέσα τους.Για τη πάρτη τους ήταν πάντα.Απλά τώρα ...πέσαν οι μάσκες...
109 από τα 201 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, του κεντρικού οργάνου δηλαδή του κόμματος, ζήτησαν σύγκλιση της επιτροπής και καταδίκασαν τη συμφωνία. Τη συμφωνία η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, αλλά και του προεκλογικού προγράμματος και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Άρα το ποιος είναι σε μειοψηφία μέσα στο κόμμα και ποιος έκανε την επιλογή της συμφωνίας (το κόμμα ή η ηγετική ομάδα μόνη της) είναι κάτι που μπαίνει σε συζήτηση.Ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς ή κακώς δεν είναι αρχηγικό κόμμα (ακόμα), αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από τα όργανα και αυτές (θα έπρεπε να) ακολουθούν οι βουλευτές.
Καλα, αν οι αποφάσεις που παίρνονται απο τα όργανα ακολουθουνταν απ τους βουλευτες τώρα αρκετοι θα έπρεπε να παραδόσουν τις έδρες τους.Αλλα η βουλευτική κονόμα ειναι γλυκεια, ακόμα και για τους δηθεν επαναστατες.
και πάλι καλά να λέμε. Σιγά τους αγνούς αριστερούς, πολιτικοί καιροσκόποι είναι της αριστερής πλατφόρμας, και οι επιλογές τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα