Σύγκρουση εθνικιστών με αντιρατσιστές στην Αυστραλία

Σύγκρουση εθνικιστών με αντιρατσιστές στην Αυστραλία Facebook Twitter
4

 

Σύγκρουση εθνικιστών με αντιρατσιστές στην Αυστραλία Facebook Twitter

Μερικές εκατοντάδες αυστραλοί εθνικιστές και αντιρατσιστές ακτιβιστές συγκρούσθηκαν σήμερα με την αστυνομία στη Μελβούρνη.
Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού προσπαθώντας να κρατήσει τις δύο πλευρές μακριά τη μία από την άλλη, αφού αντιρατσιστές ακτιβιστές αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τους εθνικιστές να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία".

Σύγκρουση εθνικιστών με αντιρατσιστές στην Αυστραλία Facebook Twitter


Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2013 με μια προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία πρότεινε να εμποδίζεται η πρόσβαση στη χώρα των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Αυστραλία με σκάφη.


Οι φόβοι αναφορικά με τους νεαρούς μουσουλμάνους Αυστραλούς που εμπνέονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και πηγαίνουν να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία έχει τονώσει την υποστήριξη δεξιών οργανώσεων όπως το Μέτωπο Ενωμένων Πατριωτών.

Σύγκρουση εθνικιστών με αντιρατσιστές στην Αυστραλία Facebook Twitter


"Το μήνυμα είναι πολύ σαφές: όταν έρχεσαι εδώ, υιοθετείς τον δικό μας τρόπο ζωής", δήλωσε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ντάνιελ Ναλάια, Εθνικός Πρόεδρος του κόμματος Έγερση της Αυστραλίας και οργανωτής της συγκέντρωσης με το σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία".


"Αν πιστεύετε πως εκεί απ' όπου έρχεσθε είναι καλύτερα από εκεί όπου πηγαίνετε, βουλώστε το, κάντε τις βαλίτσες σας και φύγετε".


Περίπου 450 αστυνομικοί είχαν πάρει θέσεις έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί σε παρόμοια συγκέντρωση νωρίτερα φέτος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού προσπαθώντας να κρατήσουν τις δύο πλευρές μακριά τη μία από την άλλη.
Η αστυνομία στη Μελβούρνη ανακοίνωσε πως έγιναν τέσσερις συλλήψεις. Σε μια παρόμοια συγκέντρωση στην Αδελαΐδα, η αστυνομία έκανε μία σύλληψη, έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματίες.


Τουλάχιστον δώδεκα συγκεντρώσεις με το σύνθημα "Να πάρουμε πίσω την Αυστραλία" έχουν προγραμματισθεί για αύριο, Κυριακή, σε όλη τη χώρα. Σε μία απ' αυτές, στην πολιτεία Κουίνσλαντ, θα μιλήσει ένα μέλος της κυβέρνησης του Άμποτ.


Ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Τζορτζ Κρίστενσεν έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως θέλει "να στηρίξει τους ανθρώπους που επιδιώκουν να υπερασπισθούν τον αυστραλιανό τρόπο ζωής μας, την κουλτούρα μας και τις ελευθερίες μας από την απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Πιστεύω ότι ειδικά για την Αυστραλία που έχει καθιερωθεί στην συνείδησή μας ως μια ηλιόλουστη ωκεάνια ανοικτή χώρα, είναι λίγο χαζό να λες ότι θέλεις να την δεις φυλετικά και θρησκευτικά βαθιά διχασμένη, γκετοποιημένων πληθυσμών, όπου στα γκέτο θα παράγεται θρησκευτικός φανατισμός, τρομοκρατία και φυλετικό μίσος. Οι Αυστραλοί αυτό δεν θα το επιτρέψουν και θα αντισταθούν ενάντια στην ισλαμική ρατσιστική εισβολή. Μη κοιτάτε που εδώ είμαστε αριστεροί προοδευτικοί γαμώ και έτσι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι με εμάς. Κάποιοι λαοί λατρεύουν τρελά την Ελευθερία και την Δημοκρατία, τόσο, όσο εμείς την κομματοκρατία και την ιδεολογική μπουρδολογία.