Αυτή η αλλόκοτη κατασκευή από το ολλανδικό στούντιο Atelier van Lieshout είναι μια κατοικήσιμη αρχιτεκτονική καινοτομία για κάποιον που ψάχνει κάτι παρόμοιο με σκηνικό ρετρο-φουτουριστικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως 'κατοικία σπήλαιο' αλλά και ως πολυτελές και υψηλών απαιτήσεων σπίτι για τον κήπο. Oι σχεδιαστές οραματίζονται να το καταστήσουν λειτουργικό, εξοπλίζοντας το εσωτερικό με ενσωματωμένα καθίσματα και προσθέτοντας φεγγίτες και κυκλικά παράθυρα που προσομοιάζουν σε πλοίο στην οροφή.


Οι αρχιτέκτονες στο Atelier van Lieshout –γνωστοί για το εκλεκτικό μείγμα σουρεαλιστικών αρχιτεκτονικών κατασκευών, πρακτικών σχεδίων επίπλων- δημιούργησαν αυτό το «σπίτι σπήλαιο» ως κομμάτι της εν εξελίξει σειράς που ονομάζεται «New Tribal Labyrinth». 

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος

 

Μέσα σε αυτή την ελεύθερη από δομές κατασκευή, μπορεί να βρει κανείς χειροποίητες σκαλιστές επιφάνειες που περιλαμβάνουν πάγκους και χώρους αποθήκευσης. Ο 70 τ.μ. μέτρων χώρος περιλαμβάνει δωμάτιο για παιχνίδι, καθιστικό, μπαρ, υπνοδωμάτιο και δωμάτιο γκαρνταρόμπα.

 

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος

 

Τα κυρτά και σφαιρικά σχήματα υποδηλώνουν εκείνες τις κατοικίες που σκαλίζονταν στις σπηλιές των μακρινών προγόνων χιλιάδες χρόνια πίσω, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει κάτι αμυδρά από διαστημική εποχή.


Προκειμένου να μπορέσει να μπει κανείς μέσα, θα πρέπει να σκαρφαλώσει μέσα από κάποιο από τα μεγάλα ανοίγματα που υπάρχουν στο σκελετό της κατασκευής. Υπάρχουν, επίσης, πρόσθετα καθίσματα στο εξωτερικό της και προστατευμένες γωνίες που έχουν δημιουργηθεί από τις προεξοχές.

 

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος