Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος Facebook Twitter
2

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος Facebook Twitter

Αυτή η αλλόκοτη κατασκευή από το ολλανδικό στούντιο Atelier van Lieshout είναι μια κατοικήσιμη αρχιτεκτονική καινοτομία για κάποιον που ψάχνει κάτι παρόμοιο με σκηνικό ρετρο-φουτουριστικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος Facebook Twitter

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως 'κατοικία σπήλαιο' αλλά και ως πολυτελές και υψηλών απαιτήσεων σπίτι για τον κήπο. Oι σχεδιαστές οραματίζονται να το καταστήσουν λειτουργικό, εξοπλίζοντας το εσωτερικό με ενσωματωμένα καθίσματα και προσθέτοντας φεγγίτες και κυκλικά παράθυρα που προσομοιάζουν σε πλοίο στην οροφή.


Οι αρχιτέκτονες στο Atelier van Lieshout –γνωστοί για το εκλεκτικό μείγμα σουρεαλιστικών αρχιτεκτονικών κατασκευών, πρακτικών σχεδίων επίπλων- δημιούργησαν αυτό το «σπίτι σπήλαιο» ως κομμάτι της εν εξελίξει σειράς που ονομάζεται «New Tribal Labyrinth». 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος Facebook Twitter

Μέσα σε αυτή την ελεύθερη από δομές κατασκευή, μπορεί να βρει κανείς χειροποίητες σκαλιστές επιφάνειες που περιλαμβάνουν πάγκους και χώρους αποθήκευσης. Ο 70 τ.μ. μέτρων χώρος περιλαμβάνει δωμάτιο για παιχνίδι, καθιστικό, μπαρ, υπνοδωμάτιο και δωμάτιο γκαρνταρόμπα.

 

Οι κατοικίες σπηλιές του μέλλοντος Facebook Twitter

Τα κυρτά και σφαιρικά σχήματα υποδηλώνουν εκείνες τις κατοικίες που σκαλίζονταν στις σπηλιές των μακρινών προγόνων χιλιάδες χρόνια πίσω, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει κάτι αμυδρά από διαστημική εποχή.


Προκειμένου να μπορέσει να μπει κανείς μέσα, θα πρέπει να σκαρφαλώσει μέσα από κάποιο από τα μεγάλα ανοίγματα που υπάρχουν στο σκελετό της κατασκευής. Υπάρχουν, επίσης, πρόσθετα καθίσματα στο εξωτερικό της και προστατευμένες γωνίες που έχουν δημιουργηθεί από τις προεξοχές.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια