Καληνύχτα Rolling Stone

Καληνύχτα Rolling Stone Facebook Twitter
4

 

Καληνύχτα Rolling Stone Facebook Twitter
Φωτο: Ο Hunter Thompson πυροβολεί την γραφομηχανή του

Όσο πάει το Rolling Stone θυμίζει κάτι σαλταρισμένους γέρους με καρό πουκάμισο, βαμμένα μαλλιά και ζώνη μέσα από το σκισμένο τζιν. Το βλέπεις και το λυπάσαι λίγο επειδή σε αυτό φιλοξενήθηκαν μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια της παγκόσμιας δημοσιογραφίας. Όπως τα κομμάτια του Hunter Thompson με γνωστότερο όλων το «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας». Μερικές από τις πιο δυνατές φωτογραφήσεις που φαντάζουν αξεπέραστες σήμερα ,όπως η φωτογράφηση των Yoko Ono και John Lennon από την Annie Leibovitz. Και φυσικά οι συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σήμερα. To Rolling Stone δεν παρουσίαζε απλά την μουσική επικαιρότητα αλλά ασκούσε έντονη επιρροή σε αυτήμ(σ.σ Το ότι ελληνικά έντυπα στο παρελθόν έχουν κατακλέψει την γραμματοσειρά του, τις φωτογραφίες του και τα θέματα του νομίζω είναι γνωστό στους πάντες).

Και να σήμερα, Ιούλιος 2015, στο εξώφυλλο η Kim. Από όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια μουσική σκηνή το Rolling Stone επιλέγει να παρουσιάσει στο εξώφυλλο του κάτι ανώδυνο, ερεθιστικό και εύπεπτο σχεδόν για όλους. Ίσως αυτό στην δύσκολη εποχή που περνάνε τα έντυπα εξαιτίας της ψηφιακής λαίλαπας να ονομάζεται επιβίωση. Είναι όμως μια επιβίωση με ένα ισχυρό τίμημα: Πουλάς για λίγο παραπάνω από όσο πουλούσες, αλλά όλο και λιγότεροι σε παίρνουν στα σοβαρά.

Υπάρχει άλλος δρόμος;

 

Η είδηση ότι το θρυλικό NME (που μπορεί να συμβιβάστηκε μέσα στον χρόνο αλλά δεν έχασε τον δρόμο του) γίνεται free press δείχνει την προσαρμοστικότητα του στα νέα δεδομένα. Πιθανολογώ ότι και αυτό έχει το τίμημα του.

Αυτό όμως το βήμα επιβίωσης αναδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα του εντύπου δηλαδή των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από αυτό. Θέλουν να κρατηθούν ζωντανοί με συμβιβασμούς (οικονομικούς;) αλλά να μην χάσουν τον εαυτό τους και το έντυπο την ταυτότητα του.

Αυτό είναι και το νέο δεδομένο όχι μόνο για τα έντυπα αλλά για όλους μας την δύσκολη-μεταβατική εποχή που βιώνουμε: Να κρατηθείς όρθιος με αξιοπρέπεια.

Υ.Γ

Καληνύχτα Rolling Stone Facebook Twitter
Η Kim φωτογραφημένη από τον Terry Richardson είναι πολύ όμορφη. Ίσως πιο όμορφη από τις τελευταίες γυμνές πόζες της. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτή ούτε ο φωτογράφος...Φωτο: Terry Richardson/terrysdiary.com

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
ΟΚ, και στις αρχές του 2000 ήταν στο εξώφυλλο η Aguilera, η Britney Spears κτλ. Το 2015 είναι λογικό να είναι η Κιμ. Δε νομίζω να έχασε κάτι απ'το χαρακτήρα του το περιοδικό, αφού είναι κ αυτό μέρος της ποπ κουλτούρας.
Το Rolling Stone έχει χάσει την μπάλα από τα τέλη της δεκαετίας του 80. Είναι πολλά χρόνια που είναι εντελώς αφερέγγυο. Ίσα ίσα θα έλεγα ότι είναι πιστό στην γραμμή του, αφού είναι για δεκαετίες το "hello" του μουσικού τύπου.
Το rolling stone μπορεί για κάποιους να ήταν κάποτε μεγάλο όνομα αλλά ήταν ανέκαθεν και κράχτης της pop κουλτούρας οπότε νομίζω οτι ο οποιοσδήποτε έχει ψαχτεί λίγο μουσικά δεν μπορεί να το πάρει και πολύ στα σοβαρά. Ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια φαίνεται οτι τα άτομα το έχουν χάσει τελείως όταν πηγαίνουν και κάνουν εξώφυλλο την miley cyrus την lindsay lohan και τον lil wayne, τι να λέμε τώρα...