Η indie μουσική βίβλος NME πρόκειται να περάσει σε νέα εποχή δωρεάν διανομής. Το ιστορικό μουσικό περιοδικό που κυκλοφορεί εδώ και 63 χρόνια αποφάσισε να επαναλανσάρει το brandname του επειδή οι πωλήσεις του είχαν πλέον πέσει κάτω από 15.000 αντίτυπα την εβδομάδα. 

 

Η ιδιοκτήτρια εκδοτική Time Inc UK δήλωσε ότι το τιράζ θα αυξηθεί κατά πολύ με πάνω από 300.000 αντίτυπα να είναι διαθέσιμα σε stands που θα βρίσκονται σε σταθμούς, πανεπιστήμια και άλλα σημεία διανομής. Το πρώτο δωρεάν τεύχος του NME πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Η θεματική του ανανεωμένου εντύπου δεν θα αντλείται μόνο από τη μουσική, καθώς η ύλη του θα διανθιστεί με θέματα κινηματογράφου, μόδας, τηλεόρασης, πολιτικής, gaming και τεχνολογίας.

 

Όλη η Indie ατμόσφαιρα της πόλης παίζει στο www.urbanadventures.gr και στο #cuttypaizei

 

"Το NME θα αυξήσει κατά πολύ την παραγωγή και το εύρος του περιεχομένου του, με νέα πρωτότυπη και όχι μόνο ύλη που θα εμφανίζεται σε όλες του τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της έντυπης. Άλλα highlights περιλαμβάνουν τα βίντεο καθώς και την ευρύτερη επικοινωνία με το κοινό μέσα από καινούριες social πλατφόρμες" δήλωσε η ομάδα του περιοδικού. Ο εκδότης του Μάικ Γουίλιαμς συμπλήρωσε: "Το NME ασκεί ευρεία επιρροή στη μουσική βιομηχανία, αλλά μέσα από αυτή τη μεταμόρφωση θα είμαστε μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι και πιο επιδραστικοί από ποτέ".

 

Το NME είναι το τελευταίο από τα old-school βρετανικά μουσικά έντυπα που κυκλοφορεί ακόμα. Βρέθηκε στο peak της πορείας του στο τέλος των 70s, όταν αριθμούσε 300.000 αντίτυπα. Οι πωλήσεις του περιοδικού βοήθησαν στο λανσάρισμα της καριέρας ονομάτων όπως οι Smiths και οι Oasis, όμως την τελευταία δεκαετία είχαν πέσει δραματικά, καθώς οι φαν έχουν στραφεί σε άλλες ψηφιακές πηγές μουσικής ενημέρωσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr