Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο - Έχουμε ετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο - Έχουμε ετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
9

Από τη Δευτέρα δεν αποκλείω κανένα σενάριο, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προετοιμασμένη για όλα. Όπως είπε, «έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». «Nα μας πουν όμως και οι Ελληνες που το πάνε;» τόνισε στην ομιλία του.

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού θέλει να πάει αυτή τη χώρα». Απέρριψε ακόμα τις κατηγορίες ότι «είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό».

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να καταθέσει ένα λεπτομερές σχέδιο απόψε, αλλά πρέπει να το κάνει γρήγορα, επισήμανε. Τόνισε ότι περιμένουν τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής.

Όσον αφορά το χρέος, υποστήριξε πως είχε πει στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο».

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλωσεις Γιουνκερ εντος Ευρωπαικου Κοινοβουλιου..."Οπως και πριν, θεωρω και θα συνεχισω να το θεωρω μεχρι τελους, οτι το αιτημα μου και η βουλησή μου ειναι να αποφευχθει ενα Grexit, να αποφευχθει η εξοδος της Ελλαδας απο την ευρωζωνη. Ειμαι ΚΑΤΑ ενος Grexit. Το να πεταξουμε την Ελλαδα εκτος νομισματικης ενωσης ή της ΕΕ δεν ειναι κατι που το θελουμε». Στο σημειο αυτο καταχειροκροτειται!Βγαινοντας απο την Συνοδο Κορυφης...."«εχουμε προετοιμασει λεπτομερως το σεναριο Grexit"!Εχουν ραψει δηλαδη και κουστουμακι!Ο καθενας βγαζει τα συμπερισματα!
Οι έλληνες ψήφισαν το περίφημο "όχι".Πολέμησαν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους.Αυτή του ζητιάνου.Σχήμα οξύμωρο,δεν βρίσκετε?Και την επόμενη,60% του ελληνικού πληθυσμού,συνειδητοποίησε κάτι πολύ απλο.Το χειρότερο για τους γερμανούς,όσο και την υπόλοιπη ευρώπη,συνέβη.Η ελλάδα χρεοκόπησε.Τους προκαλέσανε οι έλληνες."Αν θα πέσουμε,θα σας πάρουμε μαζί μας.Θα πεθάνετε κι εσείς.Θα πονέσει τόσο πολύ".Κι οι ευρωπαίοι απέδειξαν οτι σε καμία απολύτως περίπτωση,ο έλληνας δεν έχει την δύναμη να τους απειλήσει.Πόσω μάλλον να τους βλάψει.Τίποτε τώρα δεν μπορεί να τους αγγίξει,γιατί απλούστατα το χρέος ΔΕΝ διαγράφεται,ακόμη κι αν ένα κράτος χρεοκοπήσει,αρα ουσιαστικά τα χρήματά τους θα τα πάρουν,τί τώρα τί σε ογδόντα χρόνια.Έτσι,το "όχι" χειροτέρεψε πολύ την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία..Το θράσσος και η αναίδεια του έλληνα,που εκλιπαρεί γονυπετής χρήματα για να συντηρηθεί,ενώ παράλληλα απειλεί πάρει-δεν πάρει,οδήγησε σε ένα φριχτό αδιέξοδο:όχι μόνο τίποτα απολύτως δεν άλλαξε προς το καλύτερο,άλλα η συμπεριφορά των ευρωπαίων είναι πολύ πιο σκληρή απέναντί μας.Άλλα,διάολε,ο έλληνας έχει την αξιοπρέπειά του.Μόνο που όταν χρήματα δεν δίνει κανείς,γιατί αν απέδειξε κάτι ο περίφημος έλληνας είναι η αναξιοπιστία του και συντάξεις δεν θα υπάρχουν,μισθοί δεν θα υπάρχουν,η ανεργία εκτοξευτεί στο 50%,ο πληθωρισμός αυξηθεί δραματικά,να δούμε τί θα κάνει τότε ο περήφανος έλληνας..
den katalabaino tipotaΊσως να σκαφτόμαστε πως δεν θέλουμε άλλους φόρους, ίσως ότι βαρεθήκαμε τους κουτόφραγκους κηδεμόνες μας, ίσως ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πλέων, ίσως ότι θα προτιμούσαμε να ζούμε σε ένα δυαράκι παρά στο σπιτάκι υπηρεσίας στη μεγάλη έπαυλη, ίσως θα θέλαμε να εκλέγουμε αφεντικά και όχι managers, ίσως πιστεύουμε ότι η ευημερία μας εξαρτάτε από της δίκες μας αποφάσεις και όχι από το εύρω.
Spaceballs φανταζεσαι οτι εχω καποιο περιεργο βιτσιο να τρωω φορους στο κεφαλι? ενα αλλο περιεργο βιτσιο εχω, να βλέπω οτι υπαρχει μια υπεύθυνη και αξιόπιστη κυβερνηση και ενα πρωθυπουργό που δεν βαζει πανω απο την ηδη ευθραστη οικονομια της χώρας του την πολιτική του επιβίωση!Δυστυχως αυτη η κυβερνηση εξελεγη με αξιωμα την αξιοπρεπεια και κοντευω να αποκτησω την αξιοπρεπεια αυτου που δεχεται ανθρωπιστικη βοηθεια !